Gönderen Konu: yeni arac alımı  (Okunma sayısı 473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
yeni arac alımı
« : Haziran 29, 2023, 01:19:36 »
İyi bayramlar... 2023 model 1,5 corolla PX araç alındı. İlk Toyota aracım, tanımaya çalışıyorum aracı. Bilgi sahibi ve tecrübeli kardeşlere bazı sorularım olacak.

- Aracın usb portu yok. Daha doğrusu kolçak içi ve orta konsol altında girişler var ama usb girişi uymuyor. Buna anlam veremedim. Çözümü nedir?

- Anahtardan kapı ve sunroof kapatma özelliği varmış ama 1000 km bakımda aktif ediyorlarmış diye duydum. Ücret alıyorlar mı? kimisi diyor para istediler, kimisi hediye yapıyorlar diyorlar. Böyle bir özellik varsa aracı alırken yada üretimde neden aktif etmiyorlar tuhaf.

- Hoparlörleri denemek için radyodayken yüksek ses açtım ama tuhaf geldi bana. çok kaliteli değil gibi ve sanki kulağımın dibinde hoparlör varmış gibi, sesler karmaşık gibi tuhaf bir boğuculuk hissi oluştu... Bu aracın hoparlörleri 4 ü kapılarda 2 si de ön direklerin camla birleştiği yerde mi?

- Aracın anladığım kadarıyla büyük ihtimalle multimedya ekranında GPS alıcısı var. Bu durumda android auto kablo bağlama vb. destek olmadan yazılımla navigasyon özelliği getirilebilir diye düşünüyorum. Araştıran yaptıran var mı? ön yolcunun video film izlemesi imkanı var mı?
- Multimedya ekranında görünen arka kamera açısı değişmiyor mu? Bir de bu aracın her yerinde radar  var, çevre görüş sistemi vs var. Kamera ve park etme gibi özellikleri mültimedya ekranında daha teferruatlı beklerdim.

Toyota Club Türkiye

yeni arac alımı
« : Haziran 29, 2023, 01:19:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni arac alımı
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2023, 15:10:19 »
İyi bayramlar;
1- son birkaç yıldır üretilen corollalarda type c girişli bağlantılar kullanılıyor. Klasik USB girişleri olmaz, type c girişli ürünler almalısınız.
2- Anahtadan kilitleme fabrikada kapalı geliyor. Birçok servis ücretsiz yapıyor. Ben ücretsiz açtırmıştım. Hatta otoban sinyal 3 kere yanıyor. Onu da aynı şekilde 5 kere yanacak şekilde değiştirmiştim.
3- Ses kalitesi çok iyi bence. Multimedya ayarlarında bas vb ayarlara bakın bence. Hatta sinema gibi hoparlörler arası ses atlamaları bile oluyor. Tabi her parçada olmuyor. Orijinal müziklerde oluyor. Dediğiniz yerlerde bulunuyor hoparlörler.
4- yazılmsal yüklemeli navigasyon yok. Sadece telefon bağlayıp kullanılıyor. Film izlemek için multimedyanın arkasında küçük bir iki kablo kesip bsğlamayla yapılıyor. Forumda konu başlığı var. Site içinde arama yapabilirsiniz.
5- kamera yönü sabit.
O