Gönderen Konu: Evimizdeki evcil dostlarımız.  (Okunma sayısı 740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Evimizdeki evcil dostlarımız.
« : Haziran 23, 2023, 10:19:54 »
Selam değerli üyeler. Hep Toyota, Toyota, Toyota diyoruz. Birazda hayatımıza renk ve anlam katan evimizdeki evcil dostlarımızdan bahsedelim ne dersiniz?
Üyeler evlerinde sahiplendikleri evcil hayvanlarından bahsedip resim koyarlarsa forum biraz daha renklenir gibi. Hep sorunlardan değil de birazda zevklerimizden konuşmuş oluruz.
İşte benimki. British Longhair cinsi  baba ve İran asıllı bir anneden. 10 aylık. Adı Krep. Sizlerde ne var? (Maalesef resim ekleyemedim ve mesajı silemiyorum). Sayın Editör bu mesajı kaldırırsanız sevinirim. Malum resim olmadan bir işe yaramaz mesaj. Teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

Evimizdeki evcil dostlarımız.
« : Haziran 23, 2023, 10:19:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Evimizdeki evcil dostlarımız.
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2023, 12:37:52 »
Önder bey fotoğraf yükleme siteleri kullanarak paylaşabilirsiniz.

Bizde de ekimde 3 yaşına girecek bir sarmanımız var.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2023, 18:26:07 »
Bende de 5 yaşında golden retriever var. Adı Tarçın. Bakması güzel, evin bir parçası ve neşesi oluyor.  Ancak bakımı bir o kadar da çok meşakkatli. Kedilere göre bakımı büyük sorumluluk istiyor. Hava yağmurlu, rüzgarlı, sıcak diye bir ayrım olmadan günde en az 2 defa dışarı çıkartıp ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Yani 365 gün 24 saat ilgilenmek gerekiyor.  Bu vesile ile çocuklarını sevindirmek için bu canları sahiplenenler nelerle karşılaşacakları iyi bilip ona göre karar versinler. Sonra bakamayanlar bu canları sokaklara bırakıyorlar. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2023, 19:41:03 »
Sorumlulugunu bilen icin olabilir. Bizim asansör her sabah köpek idrarı kokuyor.
Apartman girisinde köpek pisligine bile rastgeldik...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2023, 09:29:18 »
Çiş konusunda köpeğe iyi eğitim verildiyse ihtiyacını göreceği bölgeye gidene kadar kendini tutar. Bununla birlikte köpekler alanlarını işaretlemek için idrar kokusunu kullanırlar. O kokuyu alan baskın köpek aynı bölgeye idrarını yaparak önceki köpeğe hem mesaj verir hem de o bölgede ki diğer kokuyu baskılayıp kendi kokusunu bırakmış olur. Ayrıca temizliklerde amonyak içeren ürün kullanılırsa bu da köpekleri o bölgeyi çiş alanı olarak algılamasına neden olabilir.

Köpeklerde en büyük sorun maalesef ki köpeğin dışkısını toplamayan sahip veya arkadaşlar. Sen o dışkıyı toplamazsan bir gün sen, senin yakının, çocuğun basacak. Dışkı doğada kaybolur diye düşünüyorlar ama bir dışkının doğada kaybolması nereden baksan 2 haftayı bulur. Hele birde iç parazit ilacını kullanmıyorsa çevreye yaydığı parazitlerde ayrı cabası olacaktır.

Bir canı sahiplendik ve bakıyorsak onun tüm hareketlerinin sorumluluğunu da almalıyız. Zamanında ihtiyaçlarını arşılamalıyız. Nasıl olsa çişini tutuyor eve yapmıyor diye 24 saat hayvanı dışarı çıkarmazsa bu can da dışarı çıkınca ilk gördüğü yerde rahatlayacaktır. En az iki hatta ırk ve boyutuna göre 3 4 defa dışarı çıkarılması gerekebilir.  Birkaç kötü örnek yüzünden tüm canlı sahiplenen ve parklarda gezenlere aynı gözle bakıyorlar maalesef. Ancak çoğu evcil hayvan sahibinin bu konuda bilinçli olduğuna inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2023, 16:04:14 »
Hayvan sahipleri hayvanlari konusunda bilincliler de kedi köpege alerjisi olanlar ne yapsin? Köpek fobisi olanin küçük veya büyük köpek farketmiyor.
( benim gibi küçükken köpek tarafindan  ısırılmış biri olarak karsilasmak daha kötü aradan 45 sene geçti hala alışabilmiş değilim.)

Benim kızı yanliz başına disariya dahi gönderemiyorum apartmanda köpekle karsilasirim diye. Okula gidecegi saatte biz indiriyoruz okuldan gelecegi zaman da işi gücü birakip  biz aşagı inip karsiliyoriz )
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2023, 17:55:13 »
Hayvan sahipleri hayvanlari konusunda bilincliler de kedi köpege alerjisi olanlar ne yapsin? Köpek fobisi olanin küçük veya büyük köpek farketmiyor.
( benim gibi küçükken köpek tarafindan  ısırılmış biri olarak karsilasmak daha kötü aradan 45 sene geçti hala alışabilmiş değilim.)

Benim kızı yanliz başına disariya dahi gönderemiyorum apartmanda köpekle karsilasirim diye. Okula gidecegi saatte biz indiriyoruz okuldan gelecegi zaman da işi gücü birakip  biz aşagı inip karsiliyoriz )
geçmiş olsun Mahmut Bey bence bu durumu aşmak için uzman yardımı almanız sizin için daha iyi. Kızınızda aynı fobiye yetişecek böyle giderse. Bizimde evimizde küçük bir köpeğimiz var (ki ben küçükken köpek kılı yüzünden karaciğer kist ameliyatı olmuş ve eve asla kedi köpek almam derken, evde köpeği en çok ben seviyorum desem doğrudur) okadar insana muhtaçlar ki gözleriyle sesleriyle haraketleriyle bizden birşeyler istiyor. Aşılarını kontrollerini yaptırınca bir tehlikesi de yok. Bizim ailenin bir ferdi gibi oldu şiddetle tavsiye ederim
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2023, 19:12:59 »
Bazi soylemlerinizde haklisiniz ama sevmis olsam bile eve kopek almam.( Kedi belki)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2023, 00:25:10 »
Hayvanları severim ama evin içinde asla bakmam,kızlarım köpek alalım diye her defasında istekte bulunuyorlar ama apt olduğu için malesef olmuyor,arsa bulabilirsem müstakil ev yapmak için uğraşıyorum o zaman çok güzel olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2023, 12:36:23 »
Konunun açıldığı yer ile ilgili sanırım, teşekkür butonu yok. O yüzden beğenemedim ama öncesinde yazılanların hepsine katılıyorum.. 
Erhan bey, çok güzel noktalara parmak basmış.
Mahmut bey, sizin de kendi hayat kalitenizi arttırmak için uzman desteği almanızı ben de tavsiye edeceğim, bir ya da birkaç seansta çözülür.
Ümit beye de katılıyorum. Evde de tabi ki beslenebilir ancak özellikle büyük ırklar için bahçeli ev şart bence de.. Ben de köpek sahiplenmek için bahçeli ev hayali kuruyorum :)

Bizim de 1 ay önce 3 yaşına girmiş bir scottish'imiz var. Şunu çok net söyleyebilirim ki çok büyük pişmanlık.. Neden daha önce sahiplenmedik diye kedisiz geçen yıllarımız için çok pişmanız  :lol:
Ben aslında kedi severim ancak eşimin korkusu sebebiyle sahiplenemiyorduk. Bir vesile ile bir kaç gün evimizde zorunlu olarak misafir etmek durumunda kaldık, sonrasında eşim alışınca biz de sahiplendik..

Aşağıdaki de bizim yakışıklı :)

2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 27, 2023, 22:43:32 »

Mahmut bey öncelikle alerji konusunda geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.

Köpekler sürü halinde yaşayan ve sürü güdüsü ile içlerinde hiyerarşik yapısı bulunan canlılardır. Köpekler, özellikle sokak köpekleri için söyleyim. Alanlarını korumak ve başka sürüleri kendi bölgelerine sokmak istemezler. (Bu durum erkek kediler için de geçerli bildiğim kadarıyla). Köpekler izinsiz olarak alanlarına girenleri beden dili ile uyarırlar. Uyarıya uymayan canlıya önce havlama, sonra dişleme ile tepki verirler. Tabi bu beden dilini köpekler anlar ve ona göre hareket ederler. Ancak biz insanlar diğer canlıların beden dilini bilmediğimiz için çoğu zaman uyarının farkına varmayız ve köpeklerin saldırısına uğrarız. (Burada parantez açayım ve sahipleri tarafından saldırgan yetiştirilen köpekleri ayrı tutalım). Bazen çok uysal dediğimiz bir köpeğin sevilme anında bir insana aniden saldırdığını görür veya duyarız. Burada aslında sevilmek istemeyen ve alanına izinsiz girilen köpeğin beden dilini anlamayan biz insanların köpeğin önceden verdiği uyarıyı fark etmemesinden kaynaklanmaktadır.

Diyeceksiniz ki herkes işi gücü bıraksın köpek beden dili mi öğrensin. Tabi ki hayır ama belki okullarda basit derslerle canlılara nasıl yaklaşılması gerektiği çocuklara anlatılırsa çocukların saldırıya uğraması bir nebze engellenebilir diye düşünüyorum.

Herkes köpek, kedi sevmek zorunda değil, evinde beslemek zorunda değil, sokakta beslemek zorunda değil. Fakat sokak köpekleri ve kediler ile aynı mahallede yaşamak zorundayız. Bugün olmasa yarın bir sokak köpeği göreceğiz. Yanından geçeceğiz. Ancak sokakta gördüğümüz ve bize yaklaşan köpekten, sevmiyoruz veya korkuyoruz diye kaçmaya başlarsak bu durumda onlara yanlış beden dili ile uyarı vermiş oluruz ve 100 metre koşucusu değilsek hiç birimiz köpekten hızlı koşamayız. Bu konuda aile büyükleri köpekten korkuyorsa çocuklarda etkileniyor ve onlarda köpekten korkuyorlar ve köpek görünce istemsiz kaçma eğilimine giriyorlar. Köpeklerde kaçanı kovalama güdüsü olduğundan çocuğu kovalıyor. Kimisi oyun için kovalıyor kimisi alanını koruduğunu sanıp saldırmak için.

İnstagramda kral köpek diye bir sayfa var. Köpeklerle ilgili eğitim videoları yayınlar. Bunların köpek beden dili ile ilgili kitapları da var. Başlangıç için bu videolar seyredilebilir. Ancak aşırı korku durumu varsa uzman kişilerden destek almak ileride karşılaşılması muhtemel kötü olayları önleyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2023, 20:32:17 »
Benim 12 tane, Rainbow ve Show Jumbo muhabbet kuşlarım var. Kuşları yavruladıkça satıyorum, kendi yem masrafını anca karşılıyor. Ancak Golden British Short Hair çok seviyorum, çocuklar büyüyene kadar kedi için beklemeye karar verdik.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 29, 2023, 10:25:51 »
Benim 12 tane, Rainbow ve Show Jumbo muhabbet kuşlarım var. Kuşları yavruladıkça satıyorum, kendi yem masrafını anca karşılıyor. Ancak Golden British Short Hair çok seviyorum, çocuklar büyüyene kadar kedi için beklemeye karar verdik.
Selamlar
Bunlar renkler mi oluyor yoksa türleri mi farklı?
teşekkürler