Gönderen Konu: Otoparkta Tercih Ettiğiniz Park Birimi  (Okunma sayısı 1049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Otoparkta Tercih Ettiğiniz Park Birimi
« : Haziran 18, 2023, 14:13:30 »
Selam, ister çok katlı, ister hemzemin (kapalı ya da açık) otoparka girdiğinizde aracınızı parketmek için tercih ettiğiniz bir nokta var mı? Varsa neye göre bu tercihinizi belirliyorsunuz?

Toyota Club Türkiye

Otoparkta Tercih Ettiğiniz Park Birimi
« : Haziran 18, 2023, 14:13:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: Otoparkta Tercih Ettiğiniz Park Birimi
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2023, 17:15:05 »
Ben genellikle bir tarafında kolon olan yerleri tercih ediyorum. En azından aracın bir tarafını yandaki araçların kapı çarpmasından korumuş oluyorum. Kapıyı açarkende yandaki araçlara çarpmasın diye yavaşca ve elimi araya koyarak açarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2023, 21:45:41 »
Aynı şekilde park etmeye ve başkasının aracına zarar vermemek için ben de elimi araya koyarak kapıyı açıyorum ayrıca sakar ve saygısız sürücülerden korunmak için park ederken köşe kısımlara park yapmaya çalışıyor,giriş çıkışların nisbeten az olabileceği köşelere, dönüşlerde,ileri geri manevra yaparken giriş ve çıkışlarda neler yapabileceklerini hesap etmeye çalışırken çok yoruluyorum,zaten Avensis bayağı büyük sıkıntı oluyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2023, 09:19:46 »
Selam, ister çok katlı, ister hemzemin (kapalı ya da açık) otoparka girdiğinizde aracınızı parketmek için tercih ettiğiniz bir nokta var mı? Varsa neye göre bu tercihinizi belirliyorsunuz?

Mümkün olduğunca şoför kapısını kolon kısmına denk getirecek şekilde tercih ediyorum. Ankara AVM lerinde sağolsun sürücülerimiz kendileri için belirlenen çizgilerin dışına taşmak ve her nasıl beceriyorlarsa o iki çizginin içine çapraz şekilde park etmeyi başarmakta oldukça özen gösterdikleri için en azından araca  sol taraftan binişi garanti altına almak istiyorum. (Başka araç kapılarının sebep olduğu çiziklerden vazgeçtim bile)
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2023, 11:39:36 »
Birçok sürücü gibi eğer otopark müsait ise kolon kenarı ilk tercihimdir .Yolcu tarafını duvara sıfır yanaştırır diger araçla hem ciddi mesafe koyar hemde bir tarafımı korumuş diger tarafımı da uzaklaştımış olurum :)
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2023, 17:07:42 »
Bende arabayı kolonların yanına koyarım. Olabildiğince duvara yakın hatta araç çekilmeyen kolan arkasına doğru yerleştiririm. Sen ben dikkat ederiz de diğer insanlar insan gibi davranmıyor. Malesef kadınlar daha kötüler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2023, 17:27:10 »
Birçok sürücü gibi eğer otopark müsait ise kolon kenarı ilk tercihimdir .Yolcu tarafını duvara sıfır yanaştırır diger araçla hem ciddi mesafe koyar hemde bir tarafımı korumuş diger tarafımı da uzaklaştımış olurum :)

Ben de sizin gibi dusunup arayi aciyorum ama danalar umursamadan yanina kadar sokuyorlar. Bulmuslar genis yeri istedikleri  sekilde koyuyorlar..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2023, 17:02:31 »
Otopark ya da otoparktaki tesis giriş çıkışlarına çok yakın olmadan, mümkün mertebe hareketten uzak birimler.
Çoğunluk araca iniş, binişe dikkat etse sorun olmayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2023, 19:09:22 »
Sanırım genelde hepimiz yer bulursak kolon diplerini tercih ediyoruz. Kapı açmalarında bende yanda ki aracı düşünüp elimi ataya koyuyorum, ancak o yanda ki aracın sürücüsü genelde bizim aracı düşünmüyor. Kendi aracımda ki kapı vuruklarını geçtim. Birde alışveriş arabaları ile çarpanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2023, 10:09:58 »
Sanırım genelde hepimiz yer bulursak kolon diplerini tercih ediyoruz. Kapı açmalarında bende yanda ki aracı düşünüp elimi ataya koyuyorum, ancak o yanda ki aracın sürücüsü genelde bizim aracı düşünmüyor. Kendi aracımda ki kapı vuruklarını geçtim. Birde alışveriş arabaları ile çarpanlar var.

Birde kendi arabasına alışverişi yükledikten sonra market arabasını getirip bizim arabalarımızın kapı dibine koyan hatta kaymasın diye bizim arabalarımızın tamponlarına dayayan ........ler var ya. Onlar gerçekten insan değiller.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2023, 13:13:26 »
Geçen bir Yaris gördüm, iki teker oldukça yüksek kaldırımda. Hem kaldırım ve yayalara zarar vermiş, hem sonuçta araca. Tabi bunu yapan araç değil, onun sürücüsü. Yapay zekaya odaklanılırken, Organik apt... da gözden kaçırılnamalı, denetim, denetim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2023, 20:50:42 »
Geçen bir Yaris gördüm, iki teker oldukça yüksek kaldırımda. Hem kaldırım ve yayalara zarar vermiş, hem sonuçta araca. Tabi bunu yapan araç değil, onun sürücüsü. Yapay zekaya odaklanılırken, Organik apt... da gözden kaçırılnamalı, denetim, denetim.
İşte asıl mesele o apt... ları eğitmekte/ eğitebilmekte