Gönderen Konu: Araç Yenileme  (Okunma sayısı 1140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • jdm e120 spacio'03
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 310000
  • Model Yılı: '03
  • 24 kere teşekkür etti
Araç Yenileme
« : Haziran 05, 2023, 17:11:26 »
Herkese iyi forumlar,

20 yaşını dolduran aile yadigarımızı yenileme ihtiyacı duyduk. Nasıl birşey alalım diye düşünüp araştırırken; fiyatlar ile istediğimiz arabaların çok yüksek olduğunu gördüm. Hâli hazırda ki yadigarı komple yenilemeye karar verdik. Tavsiyesi olan var mı? Nerede yaptırabiliriz?

Aracımız NZE121 kasa 2003 Nisan üretimi
motor 1NZ-FE vvt-i 1.5 lt benzin
vites   u340e    otomatik 4 ileri
Toyota Corolla Spacio (japonya)

İsteklerimiz;
-Boya (1D9 fabrika çıkışı boya rengimizi korumak istiyoruz memnunuz)
-Kaporta (hazır bu kadar işe girişmişken çocukluk hayali gerçekleştirmek adına sunroof (tavan penceresi) yaptırmak istiyoruz)
-Motor & Vites (300bin km yi devirdik, 20 yaşını tamamlayan motorun yerine yeni bir kalp koymayı planlıyorum. Şehir içi güzel lâkin uzun yollarda seyahat ederken 4 vites olmasından dolayı 100km üzerine çıkıldığında benzin tüketimi artıyor, Motoru yenilemek ile birlikte daha düşük yakıt tüketimi için yüksek viteslere sahip olan bir şanzıman ile donatmak istiyoruz)
-İç Döşemeler (Koltuk kılıfları ve taban halısı yenileme)

Bu ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bildiğiniz ve/veya tavsiye edebileceğiniz firma garaj var mı? Tek bir yer olmasa da olur, işinin ehlî ve severek işini yapan  kişi/ler ile çalışmayı uygun buluyorum.

Aracımızın linki;
https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla_Spacio#Japan

https://en.wikipedia.org/wiki/File:2003-2007_Toyota_Corolla_Spacio.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/File:2004_Toyota_Corolla_Spacio_(rear),_Malang_(cropped).jpg
Bahtiyar Celayir
Toyota Corolla Spacio '03 rhd - fw - 7seat
1.5lt benzin - nze121
4~ileri - u340e

Toyota Club Türkiye

Araç Yenileme
« : Haziran 05, 2023, 17:11:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Yenileme
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2023, 18:39:39 »
Oldukça kapsamlı bir işe niyet etmişsiniz,size en doğru şekilde fikir verebilecek ve yerine getirilmesi için neler ve nasıl yapılması gerektiğini önerecek forumdan İstanbul'da Tem Oto Ufuk Sönmez bey ve moderatörümüz Sakarya'dan Ahmet Güve bey var onlardan tam ve doğru bilgiyi alabilir ve neler yapabileceklerini öğrendikten sonra güvenle karar verebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2023, 11:54:50 »
Eski otomatikler 4 ileri oluyor, daha yeni otomatik şanzıman koymak isteseniz kulaklar, bağlantı yerleri vs farklı olacak.
Bence hiç bu maceraya girmeyip b segment de olsa vites sayısı daha yüksek otomatik şanzımana sahip, sunroofu olan bir araca geçin derim.
Yapacağınız masrafları aracı satarken alamazsınız, ama aracı sürekli yenileyerek en azından 0 araçların fiyatlarına yaklaşmaya çalışırsınız.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2023, 13:37:35 »
Eski forum moderatörlerinden bir süre Kıbrısta yaşayan bir arkadaşımız vardı, @Kaan Kara (29002) Konuyu görürse o da yazar diye düşünüyorum. Bu kadar büyük çaplı olmasa da kendi araçları için kapsamlı modifikasyonlar yaptırdı.( forumda konuları mevcut, aratabilirsiniz)  Hatırladığım kadarıyla Kıbrıs'ta usta ve parça bulmak sorun olduğu için bazı değişiklikler için aracı Türkiye'ye getirdi ya da getirmeyi düşündü.

Şahsi düşüncem; bu iş biraz maceraya atılmak oluyor. Eğer macera aramıyorsanız farklı segmentte isteklerinizi gerçekleştirebilecek bir otomobil aramak daha makul geliyor bana..

Şimdiden hayırlısı olsun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • jdm e120 spacio'03
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kilometre: 310000
  • Model Yılı: '03
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2023, 14:41:48 »
En temizi arabayı nakite dönüştürüp, eldekiler ile birşey alma..
Teşekkür ederim fikirleriniz için
Bahtiyar Celayir
Toyota Corolla Spacio '03 rhd - fw - 7seat
1.5lt benzin - nze121
4~ileri - u340e

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2023, 10:21:16 »
Bence de satıp üzerine imkan doğrultusunda ekleyip model yılı gençleştirin çünkü eski araçların fiyatı ,yenilemeyi düşündüğünüz yeni motor ve şanzımanın fiyatına yakın olur bence yani ciddi para tutar bu işler. satarken de misal 100 birim harcarsınız değerine belki 20 birim eklenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2023, 13:49:02 »
Ustalarla ugrasmak zor. Satip yenisini alin..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2023, 14:08:40 »
Bende satmanızı tavsiye ederim. Lakin bu ekonomik ortamda revizyonda uyguna gelmeyebilir. Daha sonra da hep tetikte olacaksınız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2023, 14:22:07 »
Herkese iyi forumlar,

20 yaşını dolduran aile yadigarımızı yenileme ihtiyacı duyduk. Nasıl birşey alalım diye düşünüp araştırırken; fiyatlar ile istediğimiz arabaların çok yüksek olduğunu gördüm. Hâli hazırda ki yadigarı komple yenilemeye karar verdik. Tavsiyesi olan var mı? Nerede yaptırabiliriz?

Aracımız NZE121 kasa 2003 Nisan üretimi
motor 1NZ-FE vvt-i 1.5 lt benzin
vites   u340e    otomatik 4 ileri
Toyota Corolla Spacio (japonya)

İsteklerimiz;
-Boya (1D9 fabrika çıkışı boya rengimizi korumak istiyoruz memnunuz)
-Kaporta (hazır bu kadar işe girişmişken çocukluk hayali gerçekleştirmek adına sunroof (tavan penceresi) yaptırmak istiyoruz)
-Motor & Vites (300bin km yi devirdik, 20 yaşını tamamlayan motorun yerine yeni bir kalp koymayı planlıyorum. Şehir içi güzel lâkin uzun yollarda seyahat ederken 4 vites olmasından dolayı 100km üzerine çıkıldığında benzin tüketimi artıyor, Motoru yenilemek ile birlikte daha düşük yakıt tüketimi için yüksek viteslere sahip olan bir şanzıman ile donatmak istiyoruz)
-İç Döşemeler (Koltuk kılıfları ve taban halısı yenileme)

Bu ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bildiğiniz ve/veya tavsiye edebileceğiniz firma garaj var mı? Tek bir yer olmasa da olur, işinin ehlî ve severek işini yapan  kişi/ler ile çalışmayı uygun buluyorum.

Aracımızın linki;
https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla_Spacio#Japan

https://en.wikipedia.org/wiki/File:2003-2007_Toyota_Corolla_Spacio.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/File:2004_Toyota_Corolla_Spacio_(rear),_Malang_(cropped).jpg

Merhaba Aytaç Bey,
Yazdıklarınıza ve talebinize bakılırsa bunlara ek bir karoser imal ederseniz yeni bir araba yapmak istiyorsunuz. Elinizdeki şaseye yeni motor ve şanzıman koymak demek yeni bir araç yapmak anlamına gelir. Diğerleri çok kolay değişimler. Maalesef bu işi fabrika dışında yapabilecek biri olduğunu sanmıyorum. Naçizane tavsiyem bunu elden çıkarıp kesenize göre bir Toyota bulmanız.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2023, 09:52:32 »
Eski forum moderatörlerinden bir süre Kıbrısta yaşayan bir arkadaşımız vardı, @Kaan Kara (29002) Konuyu görürse o da yazar diye düşünüyorum. Bu kadar büyük çaplı olmasa da kendi araçları için kapsamlı modifikasyonlar yaptırdı.( forumda konuları mevcut, aratabilirsiniz)  Hatırladığım kadarıyla Kıbrıs'ta usta ve parça bulmak sorun olduğu için bazı değişiklikler için aracı Türkiye'ye getirdi ya da getirmeyi düşündü.

Şahsi düşüncem; bu iş biraz maceraya atılmak oluyor. Eğer macera aramıyorsanız farklı segmentte isteklerinizi gerçekleştirebilecek bir otomobil aramak daha makul geliyor bana..

Şimdiden hayırlısı olsun..

@Ilke Arslan (19216) Kıbrıstaydı abi. ama ben de aynı şeyi düşünüyorum. tabi ki proje yapmak çok keyifli ama özel  bir araç, efsane bir araç değil bu. bu yüzden attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeyecek. saydığınız şeylerin parasal boyutu araba parasına gelecek. değer mi? bence değmez
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2023, 17:34:08 »
@Ilke Arslan (19216) Kıbrıstaydı abi. ama ben de aynı şeyi düşünüyorum. tabi ki proje yapmak çok keyifli ama özel  bir araç, efsane bir araç değil bu. bu yüzden attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeyecek. saydığınız şeylerin parasal boyutu araba parasına gelecek. değer mi? bence değmez

Pardon karıştırmışım ya ama tamamen yanlış kişi de sayılmaz :) Sen de bu konuda üstad sayılırsın  :islik:
2017 C-HR Hybrid Diamond