Gönderen Konu: Vites - Park Etme  (Okunma sayısı 2632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Vites - Park Etme
« : Mayıs 30, 2023, 12:04:23 »
Merhaba, yarı otomatik aracı aldığım gün satan kişi bu araçları park ederken rampa aşağı veya yukarı olduğuna bakmaksızın "N" de bırakacaksın dediği için hep "N"de bırakarak parkı sonlandırıyorum. Hatta "E"de veya "R"de bıraktığımda kapıyı açtığımda biiip sesi geliyordu. Dünden beri farkettim o ses "N"de bırakılmadığında artık gelmiyor. Bu vesile ile hem bu işin doğrusunu hem de o sesin neden kesilmiş olabileceğini danışmak istedim sizlere. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Vites - Park Etme
« : Mayıs 30, 2023, 12:04:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites - Park Etme
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2023, 12:40:13 »
Otomatik araba parkı konusunda forumda başka bir başlıkta değerlendirmeler var,N boş demek ise  neden park ederken  viteste P yerine N kullanılıyor ? hangi araba olursa olsun boş viteste bırakılmaz,ayrıca otomatik aracı düz bir zeminde park etmekte fayda var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2023, 13:15:47 »
Anladım Tokay Bey. Aracımda "P" konumu yok. Ayrıca bahsettiğim uyarı anlamındaki biiip sesi "N" dışında bir konumda bıraktığımda 5 senedir geliyordu. Ben de herhalde aracını aldığım kişi haklı diyordum. O ses yeni yeni gelmemeye başladı. Aracım 2011 Terra Sporty, benzinli, yarı otomatik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2023, 13:44:31 »
Anladım Tokay Bey. Aracımda "P" konumu yok. Ayrıca bahsettiğim uyarı anlamındaki biiip sesi "N" dışında bir konumda bıraktığımda 5 senedir geliyordu. Ben de herhalde aracını aldığım kişi haklı diyordum. O ses yeni yeni gelmemeye başladı. Aracım 2011 Terra Sporty, benzinli, yarı otomatik.

Toyota Corollanın bazı modellerinde P konumu yok. Kardeşim de Corolla kullanmakta ve onda da (P ) yok. Dolayısıyla N konumuna alıp park ediyor. Ben yıllardır otomatik vites kullanan birisi olarak öncelikle aracı N konumuna alıp el frenini çekerim. Boşluğu aldıktan sonra el freni çekikken  P konumuna alırım. Bilmem doğru bilmem yanlış ama yıllar öncesinde ilk otomatik aracım olan Hyundai Elantra 2.0 aldığım zaman aldığım amca bana hep bu şekilde park et diye tavsiye etmişti. Hiç başım ağrımadı şanzımandan dolayı.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2023, 23:00:24 »
Uyarı sesinin kesilmesinin nedeni buzzer bozulmuştur veya kabloların da kopukluk oluşmuştur bakılması lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2024, 07:55:25 »
Kılavuzda park olayı yazıyor, yarı otomatik önce el freni çekilir ardından E yada R yada M de bırakarak kontak kapatılır yazıyor. Uyari sesi ise farlar açık iken veya anahtar takılı iken kapıları açarsanız geliyor muhtemelen.