0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kullanım kılavuzunda yakıt ışığının 7,5 litreden az yakıt kaldığında yandığı belirtilmiş, sanırım hesaplamayı da yakıt ışığı yanıncaya kadarki benzinle yani 42,5 litrelik benzine göre yapıyor, eğer depodaki benzini net şekilde görmek istiyorsanız kontağı kapattığınızda benzin ibresine bakın ibrenin en dibe düştüğü yer benzinin sıfır olduğu yer olacaktır.
Merhaba,2021 model 1.5 corolla aracımın menzil hesaplamasını bir türlü anlayamadım.Yakıt deposu 50 lt yazıyor kitapçığında.Toplam yakıt ortalamasını sıfırladım uzun yol yaptım 554kmnin ortalaması 5,3 lt gözüküyor. Kalan menzil 126 km gözüküyor. Bu zaten tutmuyor. Sonrasında depo yakıt :blink:ortalamasına baktım orada da 5.6 lt yazıyor ve haliyle oda tutmuyor.5,2 ortalama ile 50 lt depoda ortalama 950 km yol almam gerekiyor. 5,6 ortalama ile 50 lt depoda ortalama 890 km yol almam gerekiyor.Benzini fulleyip henüz tam depo hesabına henüz girmedim tabiki farklılıklar olabilir ancak aradaki fark depo ortalamasını alsak bile 890-680=210 km sapma çok gibi görünüyor.Konuyla ilgili tecrübesi olan veya benzer bir durum yaşayan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.