Gönderen Konu: AE101 Bagaj Fitili Ve Pedal Lastikleri Yenileme  (Okunma sayısı 601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
AE101 Bagaj Fitili Ve Pedal Lastikleri Yenileme
« : Mayıs 15, 2023, 13:59:57 »
Merhaba Arkadaşlar Bilgilendirme için konu açtım.

1996 Corolla mın fren debriyaj pedal lastiklerini ve bağaj fitilini hafta sonu kendim yeniledim 

fren ve debriyaj pedal lasitklerini takım şeklinde  40 tl ye aldım hayli kaliteli bende şaşırdım orjinali ile aynı desene sahip . Kolay takamk için sıcak suyun içinde -10 dakika beklettim yumuşaması ve rahat takılması için bu esnada eski lastikleri söktüm metal yüzeyleri temizledim .Kolay şekilde taktım çok güzel oldu pedal lastikleri aşınmış olanlara tavsiye ederim kolay bir uygulama araca binerken benim gözüm takılıyordu.

Birde bagaj conta fitilini yeniledim köşe taraftan kopmuş yağmur yağdığında damlacık şeklinde de olsa içine su aldığını fark ettim bakarken tesadüfi buldum bagaj kapağı kolunun tam arkasından kopmuş zaten kilit in olduğu yerde baya deforme olmuştu genel olarak 27 yaşında araba özelliğini yitirmişti .
Sanayide 3-4 yere sordum  600 tl  - 800 tl  - 1200 tl gibi fiyatlar veren oldu açıkçası bana pahalı geldi . Rastgele internette bakınırken .Göbels Kauçuk isimli bir firmanın sattığını gördüm web satıcılarından ilanları var her araca göre üretimler var gibi  kargo dahil  199 tl fiyatı görünce kaybedecek birşey yok şansımı deneyim diyerek aldım . Ürün geldi hafta sonu eski fitili söktüm altını güzelce temizledim sildim sonra kilit mekanizmasını ortalayarak yeni fitili taktım. Gerçekten çok güzel oldu  8-10 cm kadar uzun geldi fazlasını  0 layarak kestim çok güzel oturdu .Fitil yeni olduğu için biraz sert kapatmak gerekiyor ama zımba gibi  oturdu kesinlikle su hava girmez .

Yapacak arkadaşlar için kilit kapağı var  4 adet plastik çivisi var onlar dikkatli çıkarsınlar . Bir de eski contayı sökmeden yeniyi nasıl takacaklarının yönünü belirlesinler çünkü ters takma ihtimali var dikkat etmek gerek .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

AE101 Bagaj Fitili Ve Pedal Lastikleri Yenileme
« : Mayıs 15, 2023, 13:59:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Bagaj Fitili Ve Pedal Lastikleri Yenileme
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2023, 23:08:50 »
Hayırlı olsun, Toyota nın gözünü seveyim en eski modelinin bile parçası kolayca orjinali bulunuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2023, 09:14:20 »
Kesinlikle sana katılıyorum Ümit  halk arasından piyasa arabası tabiri vardır ya . Alıcısı satıcısı çoktur yedek parçası boldur . Bu kavram kesinlikle doğru. Orjinal parçalarını dahi hala bulabiliyoruz .Kaliteli yan sanayilerini bulabiliyoruz .Araçlarımız güzel bakımlı binildiği sürece büyük masraflar açan araçlar değiller . Bakımlı binmek tabi önemli .Ben de 1 ayı aşkın süredir aldım kullanıyorum yıllardır toyotacı yım . Elimden geldiği kadarı ile yeni aracımı da toparlamaya en iyi kondisyona getirmeye çalışıyorum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2023, 01:25:47 »
Şuan bir çok araç markası 10 yaşından büyük aracına orjınal yedek parça desteği sağlamazken Toyota en eski hatta üretimini bitirdiği bazı modellere bile özel parça desteği sağlıyorki bu takdire şayan bir harekettir, Toyota yı dünya devi yapanda budur zaten,şuan Fiat Doblo aracımıza servis 10 yaşından büyük olduğu için servis desteği vermiyor adamlar açık açık biz kalitesiz ürün yapıyoruz kullan at diyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.