Gönderen Konu: Arabayı ilk çalıştırırken gelen uyarı sesi  (Okunma sayısı 2158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arabayı ilk çalıştırırken gelen uyarı sesi
« : Mayıs 10, 2023, 18:26:41 »
Arkadaşlar merhaba 2020 corolla dream paket kullanmaktayım. Aracı alalı 2 ay oldu. Sorum şu aracı çalıştırınca bir uyarı sesi gelmekte fakat ekranda herhangi bir uyarı simgesi çıkmıyor bütün uyari isiklari arac calisinca sonuyor yada aracın çalışmasında bir problem yok gibi görünüyor sadece uyari sesi. Her calistirdigimda olmuyor ama yuzde 80 inde uyari sesi geliyor. Yine biraz sinir bozucu olmaya başladı yardımcı olabilecek var mi acaba, simdiden cok teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Arabayı ilk çalıştırırken gelen uyarı sesi
« : Mayıs 10, 2023, 18:26:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabayı ilk çalıştırırken gelen uyarı sesi
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2023, 01:27:07 »
Bütün yeni kasa corolla da var o ses,sistemin chek edildiğini herşeyin normal olduğunu belirtiyor,sorun yok yani,sorun olursa zaten ekranda sizi uyarır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2023, 12:15:29 »
Bütün yeni kasa corolla da var o ses,sistemin chek edildiğini herşeyin normal olduğunu belirtiyor,sorun yok yani,sorun olursa zaten ekranda sizi uyarır.

Merhaba cevap için teşekkür ederim. Aslında kafamı karıştıran bazen ses çıkıp bazen çıkmaması. Birde şöyle bir durum oldu onu yazmayı unutmuşum, geçenlerde bakım için servise gittiğimde yanımda ustaya calistirttim durumu anlatip,usta 3 kez çalıştırdi kapatip 3undede uyari sesi gelmedi, bende o gun yogunlugumdan arabaya gevip birde ben calistirayim siz bakin demek gelmedi aklima. Böyle olunca biraz kafam karıştı açıkçası ben mi birşeyi yanlış yapıyorum diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2023, 12:49:32 »
Çalıştırmadan emliyet kemerini takıyorsunuz değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2023, 13:52:14 »
Arkadaşlar merhaba 2020 corolla dream paket kullanmaktayım. Aracı alalı 2 ay oldu. Sorum şu aracı çalıştırınca bir uyarı sesi gelmekte fakat ekranda herhangi bir uyarı simgesi çıkmıyor bütün uyari isiklari arac calisinca sonuyor yada aracın çalışmasında bir problem yok gibi görünüyor sadece uyari sesi. Her calistirdigimda olmuyor ama yuzde 80 inde uyari sesi geliyor. Yine biraz sinir bozucu olmaya başladı yardımcı olabilecek var mi acaba, simdiden cok teşekkürler

Avensis'lerde de var o ses. Kapıyı açtığınız zaman "diiiiit" diye uyarı sesi duyarsınız. Kontağı çevirdiğiniz zaman tüm uyarı ışıkları yanar. Önce ABS-SRS-ESP - akü- far-fren........vs gibi ışıklar söner. o ses kesilir. En son sarı renkte motor ışığı söner ve araç çalışır. Zaten araçta herhangi bir sorun olsa Toyota hiç affetmez hemen gösterir ekranda.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2023, 20:31:33 »
Çalıştırmadan emliyet kemerini takıyorsunuz değil mi ?

Evet hocam takılı oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2023, 23:11:09 »
Aracınızın tadını çıkarın herşey yolunda sıkıntı olsa ekranda arıza lambasını yakar zaten.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2023, 16:58:05 »
Yeni konu açmak yerine bir soru da ben ekleyeyim geçen gün sabah işe giderken aracımı (2020 model flame xpack) start düğmesine basınca  0.1 saniye de marş yarıda kaldı tık dıye  hemen sonrasında çalıştırdım sorun yok bir iki defa kapatıp açtım yine sorun yok ( frene tam basmamıstım acaba ondan mı oldu ) geçen gün de sanki marş zor çalıstırdı gibi his ettim motoru acaba geçen gün olan olaydan mı bana öyle geldi anlamadım bir iki arkadasıma sordugumda aküyü ölçtür dedi  acaba evham mı yapıyorum yoksa servise bi gitmem gerekir mi ( serviste sabah oluyor dedim diye aracı aksam bırakın sabah deneyelim diyor bu  durum için de arabasız kalmak istemedim )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2023, 21:26:45 »
Yeni konu açmak yerine bir soru da ben ekleyeyim geçen gün sabah işe giderken aracımı (2020 model flame xpack) start düğmesine basınca  0.1 saniye de marş yarıda kaldı tık dıye  hemen sonrasında çalıştırdım sorun yok bir iki defa kapatıp açtım yine sorun yok ( frene tam basmamıstım acaba ondan mı oldu ) geçen gün de sanki marş zor çalıstırdı gibi his ettim motoru acaba geçen gün olan olaydan mı bana öyle geldi anlamadım bir iki arkadasıma sordugumda aküyü ölçtür dedi  acaba evham mı yapıyorum yoksa servise bi gitmem gerekir mi ( serviste sabah oluyor dedim diye aracı aksam bırakın sabah deneyelim diyor bu  durum için de arabasız kalmak istemedim )

Kutupbaşı gevşek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2023, 00:48:44 »
Tekrardan merhabalar daha önce bu sorunumdan bahsetmiştim. Geçenlerde akü bittiği için akümü değiştirdim ve bu uyarı sesi artık gelmiyor. Yani o ses normal olmayabilir, çünkü aracı çalıştırırken farklı bir şey yapmıyorum ve şuan ses kayboldu , sizi de bilgilendirmek istedim.