0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Turbo sesi değil mi bu ? Boru bağlantılarına bakın, manifolda bakın sonra turboyu kontrol ettirin derim.
Düzce resmi servisin iyi olduğu forumda yazılmıştı,ses biraz metalik bir sese benziyor,devir daim ne durum da?
260 bindeki araca sıfır turbo takılmaz,zira turbo tamiri veya değişimi tek taraflı olacak iş değildir,varsayalımki turbonun yenisi takıldı o motor yeni turbonun gücüne cevap verebilecek mi veya enjektörler yada pompa yeterli olacakmı bir iş yapılırken hesaplı yapılmalı
Ümit bey ben bu konuda ustaya katılmıyorum. Turbo basıncı zaten yakıta göre ayarlanıyor. Sıfır turbo bile olsa bence sorun çıkmayacaktır. Aklıma yatmadı açıkçası.
Anıl bey atmosferik motorda olduğu gibi mesela diyelimki yüksek km'li bir araç silindir kapak contası patlatsın sadece üst kapak yani yarım motor revizyonu ile iş bitmiyor dahada kötüye gidiyor belli zaman sonra tekrar conta yakıyor bu sefer kapak tekrar taşlanıyor komple motor revizyonuna gidiliyor hem kapak dahada incelmiş hemde nakit ve zaman kaybı oluşuyor,turbo meseleside aynı yeni turboya motorun uyum sağlaması beklenmemeli bir taraf güçlüyken diğer taraf zayıf kalıyor,eğerki işlem yapılacaksa (yeni turbo yada revizyonlu turbo) enjektör debileri pompa basıncı, kompresyon gücü vs hepsi hesaplanmalı,tabi bu yazdıklarım hepsi uçuk işler bunlarla uğraşacak donanıma sahip çık usta bulunmaz sınırlı sayıda kişiler vardır ve iyi paralar gider.
Haklı olabilirsiniz, fiyat ne kadar tutar bilmiyorum ama turbo revizyonunu bir deneyeceğim. Sorun turbo olmasina rağmen çekişte, yakıtta veya herhangi bir egzoz dumanı gibi hiçbir sorun yok. Sadece rahatsız eden bir ses o da kapalı garajda veyahut çok sessiz bir yerde gaza basınca. Bazen ses gaza bassam dahi yok, çok zorladım tekrar gelsin diye ama yok gelmiyor. Hem içim rahat etmiyor daha büyük bir masraf çıkarması açısından, hem de bir sorun olsa zaten bilgisayar ışık yakar veyahut daha belirgin bir şey olur diyorum. Araban var derdin var arkadaş 😂 Keşke bu ülkede araba sahiplenmek kolay olsaydı da ben de benim duldulû degistirebilseydim.