Gönderen Konu: Tekleme -vuruntu  (Okunma sayısı 762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Tekleme -vuruntu
« : Mayıs 08, 2023, 22:05:24 »
İyi akşamlar. 2003 model Toyota Corolla otomatik vites aracım 2 gündür tekleme yada vuruntu yapıyor tam anlayamadım. Birkaç saniyede bir tık tık şeklinde vuruntuya benzettim ses yapıyor ve araba titriyor. Hem viteste hem boşta yapıyor. Bazen düzeliyor bazen devam ediyor. Başına gelen varsa yada bilgisi olan, yardım ederse sevinirim.
sonuna kadar toyota...

Toyota Club Türkiye

Tekleme -vuruntu
« : Mayıs 08, 2023, 22:05:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Tekleme -vuruntu
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2023, 22:15:12 »
Geçenlerde forumda benzer şikayet başka başlık altında vardı,şanzıman takozlarına baktırın ve de şanzıman yağını Toyota lv 75 ve filtresini orijinal olanla değiştirin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2023, 17:06:17 »
Geçenlerde forumda benzer şikayet başka başlık altında vardı,şanzıman takozlarına baktırın ve de şanzıman yağını Toyota lv 75 ve filtresini orijinal olanla değiştirin.
yağı değiştireli 1 yıl oldu usta ondan olma ihtimali çok az dedi ısınınca tekleme yapmadı takozlardan olsa herzam tekler sabah soğukken bakacam büyük ihtimal bobinden yada vuruntu sensörü olabilir dedi. Sabah belli olur inşallah.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2023, 22:43:13 »
Bobinleri kontrol edin ayrıca yağ basınç sensörü nü sökün temizleyin detaylı detaylı olarak sırasıyla bakılmalı,en önemlisi bilgisayara bağlanıp hata kodu bakılmalı,araçta LPG varsa afr ayarı yapılmalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2023, 12:12:12 »
Sorun çözüldü şükür. İki ayrı elektrikçi ye gittim birisi bilgisayara bağladı birşey görünmüyor dedi ateşleme de problem yok dedi, diğeri ateşleme sorunu olsa böyle yapmaz git boğaz kelebeğini temizler düzelir dedi. Balata spreyi aldım ustamın yanına gittim temizledi sorun düzelmedi bagajda daha önce TEM Otodan aldığım denso bujiler vardı ustaya dedim bunları da değişelim belki düzelir dedim bujiden olmaz bobinden olabilir dedi ama ısrar edince değişti ve sorun kalmadı. Başına gelen olursa belki faydası olur diye paylaşıyorum. Herkese mutlu hafta sonları diliyorum.
sonuna kadar toyota...