Gönderen Konu: Corolla Tek Nokta Sistem Benzin-Gaz Geçiş Hakkında  (Okunma sayısı 408 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Herkese Selam

96 GLİ Corolla araç aldım yeni yeni tanıyorum aracımı tabi ufak tefek sorunları var zamanla çözmeye çalışıyorum .

Aracı aldığımdan beri  lpg sistemi ile alaklı şöyle bir sorunum var .2 nesil dediğimiz sistem var araçta benzinde çalışıyor  2 bin devirde lpg ye geçiyor .Ama benim aracımda şöyle bir durum var 1-2 güne bir araç benzinde çalışıyor bazen 3-5 saniye sonra bazen 1 dakika sonra ben daha gaz vermeden kendiliğine lpg ye geçiyor bende açıkcası motor benzinde biraz ısınsın daha sonra lpg ye geçsin istiyorum. Anahtar orta konumda iken bu arızayı veriyor. Ama anahtarı direk benzine çekip benzinde çalışırsa daha sonra kendim manuel olarak lpg ye geçirirsem sorun yok .

Bu arada 3- 4 defa da araç stop etti bu şekilde stok edince araç uzun marş basıp çalışıyor muhtemel gaz benzin karışıyor araçta . 1 defada 4-5 bin devir hızlandım araçta boşa aldım döneceğim için araç stok etti ve uzun marş bastıktan sonra çalıştı . Buda bir defa başıma geldi .

Daha öncede  bu sistemden kullanmıştım . Benzinde Çalışır  3000  devirden sonra lpg ye geçerdi .Özellikle kış ayların da .Motor ısınana kadar benzinde düşük devirde kullanırdım aracı .

Bu arada dikkatimi çeken bir durumu da paylaşmak istiyorum aracı benzine çekiyorum kırmızı benzin ışığı yanıyor . Gaza basıp devir yükselince kırmızı ışık turuncu renge dönüşüyor .Düşük devirde iken kırmızı olan ışık 3000 li devirlerde sarıya doğru dönüşüyor.

Bahsi geçen sorunu daha önce yaşayan başına gelen var mı . Anahtar arızası mı yoksa , lpg kesici ile alakalı bir durum mu  ?
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye