Gönderen Konu: toyota teyp cd yol bilgisayarı arızanızmı var???  (Okunma sayısı 51741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota teyp cd yol bilgisayarı arızanızmı var???
« Yanıtla #140 : Şubat 13, 2013, 21:43:06 »
Arkadaşım benim dün cd çalar kendiliğinden geldi. Yaklaşık 4 hafta hiç çalışmamıştı. Fakat aynı günün akşamı tekrar görüntü gitti. Bu sabah tekrar geldi ve akşam aracı park ettiğimde hala çalışıyordu :) Bir çok da yöntem denemiştim bundan önce yine de çalıştıramamıştım. Forumlarda fellik fellik konular açtım önceki arızaları inceledim hiç birisi çözüm olmadı. Genelde hep bu tür arızalar kendiliğinden düzelmiş. Servise gittiğimde bana da 150 euro masraf çıkar demişti. Ben de göndermemiştim inatla kendiliğinden düzelmesini bekledim. Şu an için tek sorun cihazın altındaki tuşlar çalışmıyor. Yani 1-2-3... olan tuşlar. Mute ejekt ve açma kapama-ses ayar tuşları çalışıyor. Fakat direksiyon üstündeki tuşlarla da öteki işlevleri yapabiliyorum. Bu şekilde de çalışsa benim için yeterli :) inşallah gitmez tekrardan. Fakat bir süre sonra belki çalışmayan tuşlar da çalışabilir diye umut ediyorum. Sizin cihazda durum nasıl olur bilemiyorum fakat bir süre daha bekleseydiniz keşke belki düzelirdi kendiliğinden.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Şubat 13, 2013, 21:43:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi olmak
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #141 : Şubat 16, 2013, 21:07:21 »
Hocam ben zaten hala bekliyorum servisten sadece fiyat aldım. Bende sizin gibi sabırla bekliyorum. Bilgi için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #142 : Şubat 18, 2013, 12:15:39 »
arkadaşlar kulaklarımın çınlamalarına dayanamadım foruma bir gireyim dedim.
tabıkı bu mecazi anlamda :)
iş yoğunluğumdan fazla nete girme fırsatım olmadı arkadaşlar.hepinizden özür dilerim.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #143 : Şubat 18, 2013, 12:17:31 »
yukarıda sormuş olduğum soruyu kendim cevaplayayım.bu gün değişimi yaptım canavar gibi çalışıyor.300-350 liralık ekran modülü sorununu ikinci el almış olduğum kasetçalarlı teyibin ekranını kullanarak 120 liraya çözmüş oldum.teyibin diğer parçalarıda ileriki zamanlarda belki lazım olur.
gün içi işyerinde tempodan ötürü telefonumun sesi kısık olduğu için açamamış olabilirim hakan bey. böyle durumda lütfen mesaj atın ben mutlaka dönerim size.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Şubat 18, 2013, 12:24:07 »
Tekrar hoş geldin Şaban, özlettin kendini. Bu konuda uzmansız bırakma bizi hocam.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #145 : Şubat 18, 2013, 13:38:52 »
hoşbulduk,inşallah ali kardeşim.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Toyota Corolla 1.33 Life Cool
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #146 : Mart 24, 2013, 16:39:54 »
Merhaba Şaban Bey,

Forumda teyp ve yol bilgisayarı arızaları konusunda yardımcı olabileceğini yazmışsın.

Tamda başımdaki büyük bela..

Teyp durduk yerde bozuldu; Kontağı çevirdiğimde teyp çalışıyor 10 sn sonra tık diye kapanıyor.Elektronikçi bir arkadaşımla beraber teybi söktük ve devrelerini kontrol edelim dedik ama nafile.. bizi aşan bir durum hiç birşey yorumlayamadık.Sadece Radyo modülün önündeki transistörlerin ve entegrenin aşırı ısındığını fark ettik.
Net te ve forumda konuyu araştırdım ve okuduklarımdan sonra kronik bir arıza olduğunu anladım.Tamirde 250-300 arası değişiyor.
Tamiri konusunda bana nasıl yardımcı olabilirsin?

Masrafı  hakkında astarı yüzünü geçiyorsa yeni teyp almayı planlıyorum.
Yardımın için şimdiden teşekkürler
2016 Toyota Corolla 1.33 Life Cool

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Mart 24, 2013, 23:25:09 »
e12 kasanın teyp ekranı gitmişti durup dururken :D 90 tl para vermiştim. ondan sonra o teyp yapana yapmışına oraya takana alayına sövmüştüm :D yol bilgisayarı olmasa kaldır at diyecektim tamirciye :D 100 tl pioneer takacaktım 10 numara olacaktı ama yol bilgisayarını iptal edemedim...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #148 : Mart 25, 2013, 10:23:14 »
necdet bey merhaba, konuya vâkıf olabilmem için cihazı görüp kontrollerini yapmam lazım. neticede bir cihazda belli bir devre normalden fazla ısınıyor ise başka bir devredeki kısa devreden kaynaklandığı kesin. fiyat konusunu cihazı görmeden maalesef yapamam. ama bahsettiğiniz rakamları geçmez emin olun.özel mesajdan ulaşabilirsiniz bana.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #149 : Mart 25, 2013, 11:15:47 »
necdet bey merhaba, konuya vâkıf olabilmem için cihazı görüp kontrollerini yapmam lazım. neticede bir cihazda belli bir devre normalden fazla ısınıyor ise başka bir devredeki kısa devreden kaynaklandığı kesin. fiyat konusunu cihazı görmeden maalesef yapamam. ama bahsettiğiniz rakamları geçmez emin olun.özel mesajdan ulaşabilirsiniz bana.
toyota kullanıcısı orjinalcidir bunu tüm toyotacı arkadaşlar bilirler :)
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Mart 25, 2013, 19:35:57 »
şaban bey aracım 2001 vvti teyp kaset çalar,cd çalar takmak istiyorum ancak yol bilgisayarı teyp değiştirdiğim zaman devre dışı oluyor cd çalar takıp yol bilgisayarını yine aktif edebilirmiyiz?
benim de 2000 model 1.6 vvti aracım vardı. ben de Cd çalarlı başka bir teyp takıştım ama yol bilgisayarı çalışıyordu. sıkıntı olmamıştı, aynı değil midir sizin aracınızla ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Mart 25, 2013, 19:39:00 »
TOYOTA W53901

şaban bey teybin modeli bu arka bağlantı şablonunu versem hangi kablo ne işe yarıyor söyleyebilirmisiniz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Mart 25, 2013, 20:35:54 »
arkadaşlar benim araçta da oluyor aynı problem hatta serviste garantiden değişti cd bölümünün olduğu yer komple ama yeni takılanda da oluyor. bir çok sitede yaptığım araştırmalardan sonra şöyle bi sonuca ulaştım... belli bir zaman zarfında aracın kendi teybini cd çalarını artık ne derseniz checkın yapmasıymış... bazen 1 günde bazen 1 hafta da olsa sonunda düzeltiyor kendisini... ilk önceleri japonca arapça gibi harfler cıkıyordu ekranda 1-2-3 ... tuşları çalışmıyor  sadece ses yeri çalışıyor ve düzeliyor belli bir müddet sonra.... boşuna söktürmeyin cebinizde kalsın 200-300 tl leriniz:)))
aküyü de söküp takabilirsiniz  ama o zamanda teybi düzelteyim derken başka problemler cıkabillir:))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #153 : Mart 26, 2013, 12:05:37 »
TOYOTA W53901

şaban bey teybin modeli bu arka bağlantı şablonunu versem hangi kablo ne işe yarıyor söyleyebilirmisiniz.
http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/TOYOTA-Car-Radio-Wiring-Connector.htm   BU LİNKTEN BAKABİLİRSİNİZ
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Toyota Corolla 1.33 Life Cool
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #155 : Mart 30, 2013, 22:31:01 »
Merhaba Arkadaşlar

Benim corollamda da aynı sıkıntı var.Şu ara yoğun şekilde sorunu çözmeye çalışıyorum.2005 corolların teyp modeli panasonic  CQ7174ha servis kitapçığını  buldum yüklemeye çalışacağım..

http://servicemanuals.pro/home.html

linkinde download sekmesine teyp modeliniz yazarak indirebilirsiniz .Çok yararlı bir servis kitapçığı..
2016 Toyota Corolla 1.33 Life Cool

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Şöhret...Zaten sahibim.Şimdi paraya ihtiyacım var.
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Aralık 23, 2013, 13:08:50 »
Merhaba Şaban Bey;
2008 model corollam var.hiçbir sıkıntım olmadı bugüne kadar sıkıntısız çalışıyor.2 ay öncesi birgün sinirlenip ses açma tuşuna hafifçe de olsa vurmam gerekince tuş içeri göçtü :) iç kısımda bir yay falan varsa o işlem yapmıyor artık.
şuan ses tuşu vazifesini yapmıyor.direksiyondan kumanda ediyorum.ses düğmesinin tekrar geri çıkarabilmem ile ilgili benim yapabileceğim bir işlem var mı,ses tuşu yerinden kolay çıkarılabilir mi fikrinizi almak istedim?
2011 Corolla 1.4D mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #157 : Aralık 29, 2013, 10:50:48 »
2005 model Corolla terra aracımın radyo göstergeleri tamamen kayboldu. bende teyp tamircisine götürüp tamir ettirdim. tüm göstergeler geldi ancak yol bilgisayarı göstergesi tüm değerler 0 gösteriyor. kutup başını söküp taktım düzelmedi, kablo eksik takılmış olabilir diye teybi tekrar söküp baktım herşey normal.bu konuda yardımcı olabilirmisiniz Şaban bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Plakam Özel Arabam Güzel :)
    • http://www.facebook.com/mcaner52
  • Kilometre: 20
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Aralık 29, 2013, 15:37:06 »
merhaba 2012 corolla var 2 haftadır teypde bir sıkıntı var teyp acılıyor bazen ekranda kı yazılar vs görüntü gidiyor fakat teyp calmaya devam edıyor bır kaç kere kapatıp açınca görüntü yazılar geliyor her zaman yapmasada arada bir böyle sorun oluyor 1 ay öncede araca ses sistemi bağlatıldı ama teyp sökülmedi arka hoparlörden alındı çıkış  herhalde ? |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 74500
  • Model Yılı: '07
« Yanıtla #159 : Mart 05, 2014, 14:29:01 »
arkadaşlar arızalı olan toyota teyp cd  yol bilgisayarı arızası olan varsa bana özelden mesaj atsınlar.
benim işim gereği zaten uğraştığım bir konu.SONY SAMSUNG yetkili servisiyim toyota servislerine bir ton para vermeyın yollayın kargoyla bana çalışır durumda geri yollayayım.yada istanbuldaki arkadaşlar bizzat getirsinler bana.bundan sonra elimden geldikçe toyotaya boykot uygulayıp rekabet yaratıcam :)
Şaban bey Merhaba,

Benim de aracımda yol bilgisayarı arızalı. Nasıl temasa geçebiliriz acaba?