Gönderen Konu: 2.0 Avensis  (Okunma sayısı 1062 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
2.0 Avensis
« : Mayıs 02, 2023, 12:38:07 »
Merhaba arkadaşlar 2004 model Toyota Avensis 2.0 sahibiyim aracımdan memnunum lakin özellikle bakıma vs için servise gittiğimde ustalar genellikle ya bu arabayı neden aldın sat bunu senin başına iş açar gibi söylemlerde bulunuyorla. Bu da istemeden de olsa canımı sıkmaya başladı. Bundan dolayı artık bilindik Toyota ustalarına gitmek gelmiyor içimden forumda yeni iyim ancak uzun zamandır forumu da takip ediyorum. Aramızda çok kaliteli ustalarımız var hatta onlardan birine iki defa gittim ikisinde de aynı şeyleri söylediler başka araçlara da bindim ancak bu araçta bulduğum rahatlığı ve konforu bulamadım içinizde böyle sorunlar yaşayan var mı acaba. Ustalardan da ricam lütfen olumsuz yorumlar yapmayın çünkü aracımı gerçekten toyotadan anlayan ve usta ellere teslim etmek istiyorum. Saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

2.0 Avensis
« : Mayıs 02, 2023, 12:38:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: 2.0 Avensis
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2023, 14:16:51 »
Merhaba arkadaşlar 2004 model Toyota Avensis 2.0 sahibiyim aracımdan memnunum lakin özellikle bakıma vs için servise gittiğimde ustalar genellikle ya bu arabayı neden aldın sat bunu senin başına iş açar gibi söylemlerde bulunuyorla. Bu da istemeden de olsa canımı sıkmaya başladı. Bundan dolayı artık bilindik Toyota ustalarına gitmek gelmiyor içimden forumda yeni iyim ancak uzun zamandır forumu da takip ediyorum. Aramızda çok kaliteli ustalarımız var hatta onlardan birine iki defa gittim ikisinde de aynı şeyleri söylediler başka araçlara da bindim ancak bu araçta bulduğum rahatlığı ve konforu bulamadım içinizde böyle sorunlar yaşayan var mı acaba. Ustalardan da ricam lütfen olumsuz yorumlar yapmayın çünkü aracımı gerçekten toyotadan anlayan ve usta ellere teslim etmek istiyorum. Saygılarımla...

Merhaba Emre Bey,
Öncelikle belirteyim size bunları söyleyen ustalar hayatlarında sadece  Şahin, Doğan veya Megan tamir etmiş olup Toyota motoru görmemiş olanlardır. Ben 2005 Avensis Executive Elegant modeli sahibiyim yaklaşık 4 yıldır. Arabamı aldığım zaman 280.000 km deydi şimdi 305.000 kmde. Bu arabalara LPG takılmaz. Takılanlar da olmadık sorunlarla karşılaşıyorlar. Gerek bu forumda gerek se çevremizde görüyoruz, okuyoruz bunları. Evet arabanın kronik sorunları var. Bunlar; 1. Farları (az ışık vermekte). 2. Göğüsteki bilgisayar ekranı. (Tamiri 300-500 lira arası) 3. Klima motoru (Servis yeni fiyatı 2000 TL), 4. (Bana göre) Deri koltukları-Ankara gibi sıcak bir iklimde yaşıyorsanız bakımı eksik etmeyeceksiniz).5. Far sensörü olmaması (nedense yağmur sensörü var ama japon arkadaşlar far sensörünü gereksiz görmüşler). 6. Direksiyon elektrikli olabilirdi ama sadece hidrolik, fakat kesinlikle sert değil.  Ben dört sene boyunca bunları gördüm eksik olarak. Bakımlarını eksik etmezseniz ve orijinal yedek parça kullanırsanız size sanayi yüzü göstermez bu araçlar. Motorları sağlamdır, ömürlüktür. Plastik aksamından ses gelmez kolay kolay. Sağladığı konfor gerçekten zamanına göre üst düzey. Genişliği, rahatlığı (sürüş ve yolculuk) ve konforu günümüz arabalarını aratmıyor. Benim aracımın fabrika verileri 10.6/100 km. Ben Ankara trafiğinde 11,5/100 km yakıyorum. Gerisini siz değerlendirin.
Satmaya kalkın önce size kötüleyen ustalar talip olurlar almaya. Boşverin siz onları. Bende satmaya niyetlendim ama kesinlikle sorunlarından değil. Önceki arabam 2005 Nissan X-Trail idi. Yerden yüksek bir SUV almak için satacaktım ama ortamın belirsizliği gereği vazgeçtim şimdilik. Birde unutmadan söyleyeyim ;AVM lere park ederken geri geri park edin. Önden park edince altı park stop demirlerine değiyor. Aracınızın keyfini sürün. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2023, 20:57:58 »
Size bu aracı sat diyenler aynı kalitede hangi arabayı tavsiye ediyor? Onlar da biliyorlar ki boş muhabbet yapıyorlar,aynı kalitedeki araçlar 2 trilyon dolayında,peki bu kadar parayı nereden ve nasıl bulacaksınız söylüyorlar mı? hayır ,ciddiye almayın, aracınızın orijinal özellikleri ne ise öyle kullanmaya devam edin,ustalardan bıktıysanız resmi servis var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2023, 10:02:33 »
Merhabalar,
O çok bilmiş ustayım diye geçinenlere hiç kulak asmayın,bindiğiniz aracın aynı konforunu,güvenliğini,kaltesini sunan araçlar şuanda milyon TL'ye bile alamıyorsunuz,aracınızın keyfini çıkarın Toyota her zaman kullanıcısını mutlu eden araçlar üretmeyi başarmıştır sizin araçta markanın üst segmentlerinden biri kıymetini bilin,93 modelinin verdiği konforu şuanda sıfır aracım vermiyor malesef.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2023, 13:02:11 »
Evet doğru söylüyorsunuz sizlerden bu sözleri duymak rahatlatıcı ve güzel. Bizde gayet land cruiser vb araçlara binmek isteriz lakin durumlar malum. İlk defa Toyotaya biniyorum ve Toyota'nın da usta ve parça seçtiğini biliyorum. Bundan dolayı forumda araştırmalarım neticesinde sizlerin de tavsiye ettiği ve bildiginiz servislerden birine gittim. İnanın bu insanlar gerçekten Toyota'nın profesörü isim verip hedef göstermek istemem içinden cikamadigim bir arıza olursa tekrardan yine onlara giderim elbette ama bu söylemlerle karşılaşmak insanı üzüyor demek istediğim bu.
Hepinize güzel temenni ve dilekleriniz için teşekkür ederim..
Son olarak geçenlerde bir fikir sormak amaçlı maslakta bir servisi aradım telefona çıkan beyefendi çok ilgili birisi lakin bu araçlara çok ayrıntılı bakmadiklarini insanların masrafının altından kalkamadigini söyledi naçizane tavsiyem bu araçlara ustalarımız bakmaktan kotkmasinlar çünkü insanlar bu tür seyleri göze alarak bu araclara biniyorlar sonra ehil olmayan insanların eline düşüyorlar ki bunun neticesinde daha yüksek maliyetler ödemek zorunda kalıyorlar ustalarımız ve servislerimiz bu öneriyi dikkate almalarını rica ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2023, 15:11:50 »
Evet doğru söylüyorsunuz sizlerden bu sözleri duymak rahatlatıcı ve güzel. Bizde gayet land cruiser vb araçlara binmek isteriz lakin durumlar malum. İlk defa Toyotaya biniyorum ve Toyota'nın da usta ve parça seçtiğini biliyorum. Bundan dolayı forumda araştırmalarım neticesinde sizlerin de tavsiye ettiği ve bildiginiz servislerden birine gittim. İnanın bu insanlar gerçekten Toyota'nın profesörü isim verip hedef göstermek istemem içinden cikamadigim bir arıza olursa tekrardan yine onlara giderim elbette ama bu söylemlerle karşılaşmak insanı üzüyor demek istediğim bu.
Hepinize güzel temenni ve dilekleriniz için teşekkür ederim..
Son olarak geçenlerde bir fikir sormak amaçlı maslakta bir servisi aradım telefona çıkan beyefendi çok ilgili birisi lakin bu araçlara çok ayrıntılı bakmadiklarini insanların masrafının altından kalkamadigini söyledi naçizane tavsiyem bu araçlara ustalarımız bakmaktan kotkmasinlar çünkü insanlar bu tür şeyleri göze alarak bu araçlara biniyorlar sonra ehil olmayan insanların eline düşüyorlar ki bunun neticesinde daha yüksek maliyetler ödemek zorunda kalıyorlar ustalarımız ve servislerimiz bu öneriyi dikkate almalarını rica ederim.

Emre bey,
Ben de ilk defa Toyota marka kullanmaktayım ve inanın göze alıp veya riske girerek katlandığım bir masrafı yok aracın. Geçen hafta 4 Litre Castrol 10/40 yağ, yağ filtresi, hava ve polen filtresi, ön arka balatalar değişti ve arka amortisörler tamir edildi. Hepsine işçilik dahil toplam 1800 lira ödedim.  Hangi ildesiniz bilmiyorum ama benim Ankara da henüz bulamadığım parçası olmadı. Sadece yapmanız gereken bulunduğunuz ilde veya çevresinde Toyota dan anlayan usta bulmanız. Naçizane tavsiyem Elektrik aksamına dikkat edin. Gereksiz "anlarım-yaparım" diyen kişilere baktırmayın. Ankara da olsanız gerek motor gerek se elektrik için yardımcı olurdum ama sanırım değilsiniz. Forum üyesi TEM Otomotiv var. Oradan da yardım isteyebilirsiniz. Ben zamanında motor kulağını kargo dahil Ankara'dan daha ucuza bulmuştum ve  İstanbul'dan getirttim.   
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Mahir Ünlü
  • Kilometre: 280000
  • Model Yılı: '05
  • 95 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2023, 17:47:39 »
Facebook kullanıyorsanız
Toyota Avensis Türkiye
ve
Toyota Avensis Türkiye Alım & Satım ve Yedek Parça
gruplarını takip edebilirsiniz.
Bir de bu forumda kıymetli bilgiler var.
Otomobil uçar gider
Ömrüm gibi geçer gider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2023, 12:03:35 »
2.0 motoru gören korkuyordur. bizim millette 1.6 nın üstünde olan motor sanki uçak yakıtı yakıyor gibi bir algı var. Toyota çeyrek altındır, siz memnunsanız boşverin dünya yansın
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 30, 2023, 23:04:46 »
2008 Avensisi 5 sene kullandım lpg yi ben taktırdım 3 kere yolda kaldım son arıza sonrası arçtan soğudum paramla rezil oldum çok uğraşmam sonucu alakasız bir arıza alaksız bir parça değişimi sonrası halloldu yılbaşında vedalaşmak zorunda kaldım.Sonrasında 5 aylık bir süreçte 2013 auris 1.4 dizel sonrasında Haziran ayından sonra sıfır 1.5 corolla ile yola devam ediyorum ama avensisin yerini tutmuyor malesef.tüp taktırmayın kesinlikle düşünün ki lpg den soğudum görmek dahi istemiyorun
Toyota tmorrow