Dostlar herkese iyi günler ve keyifli sürüşler,
Başlıkta belirttiğim gibi 2001 sol special model bir aracım var. Kendim ufak tefek yenilikler ekleyerek aracımı daha keyifli hale getirme konusunda gün geçtikçe ilerlemekteyim.
Yurtdışından evrensel olarak bütün araçlara uyan bir start/stop buton modülü satın aldım, modülden kısaca bahsedeyim kontak hattında bulunan kablolara ve aracın korna, sinyal, ayak freni, el freni, kapı açık switchi gibi kablolara ek yapılarak bağlanan bir modül.
Uzaktan arabayı çalıştırma ve buton ile arabayı çalıştırma özellikleri olduğu için satın almış bulundum. Bu modül için biraz tehlikeli olsa da direksiyon kilidini ve immobilizer sistemini iptal etmek gerekli, immobilizer için bir modül daha satın aldım ve satıcının söylediğine göre bu sistem anahtar içeride olmadan arabayı çalıştırmadığı, eğer olurda bir şekilde araba çalışırsa da anahtar algılanmadığında 15 saniye içerisinde motoru kapattığını belirtiyor. Yani tek dezavantajım direksiyon kilidinin iptal edilmesi olacak.
Gelelim soruma, sizlerin de bildiği gibi bazı ustalar çalışmalarını yaparken kendi aracına davranır gibi davranmıyor ortaya çalışan bir sistem çıksa da sağlıklı çalışan ve temiz bir işçilik maalesef mümkün olmuyor. Bende aracımın ilk sahibi olarak ne kadar içim acısada bu tarz modifikasyonları yapmaktan keyif alıyorum.
Ankara'da bulunan işçiliğini beğendiğiniz (bu müşteri gitsinde hemen yenisi gelsin şeklinde davranmayan) kablolaması düzgün aracımı gözüm kapalı emanet ederim diyebileceğiniz elektrikçi var mıdır ?
Elimde modülün montajı için ingilizce olarak ürüne özel şema mevcut, ayrıca bunu çevirici uygulamalarla türkçe yaptım. Olmazsa montaj esnasında kendimde kelimeleri çevirebilirim.
Biraz fazla uzun oldu kusura bakmayın, kısaca toyota elektriğinden anlayan, direksiyon kilidi ve immobilizer sistemini bilen ayrıca güzel işçilik yapan bir yer arayışındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.