Gönderen Konu: Turbodan gelen ses  (Okunma sayısı 2317 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Turbodan gelen ses
« : Nisan 25, 2023, 16:15:41 »
2013 1.4 d4d dizel 53000 km de aracımdan bu ses aynen geliyor çoğu kişi normal diyor bazısı balans bozuk diyor  sizin aracınızdada bu ses varmı servise gitsem ses normal deyip geri gönderirler diye hemen gitmek istemedim araç hala garantili bu arada , şundan eminim bu ses sadece soğuk havalarda motor soğuk iken oluyor hava sıcakken motor sıcakken olmuyor

https://www.youtube.com/shorts/ywYzZDGIj3o

Toyota Club Türkiye

Turbodan gelen ses
« : Nisan 25, 2023, 16:15:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Turbodan gelen ses
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2023, 11:36:49 »
Genelde turbo ıslığına normal deniyor, ben de benim aracımı (farklı marka) 7 senedir bu ses ile kullanıyorum. Ama aslında normal değil, zararsız demek daha doğru olur. Dediğiniz gibi çok ufak da olsa bir boşluk, hava girişlerinde, filtrede veya hortumlardaki ufak hasarlar veya üretimden kaynaklı farklar gibi nedenleri var.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '13
  • 24 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2023, 13:07:36 »
Tecrübeyle sabittir; bu ses çok normal.Sadece Toyota bakan bir usta bunu size söyleyecektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2023, 20:54:49 »
Tecrübeyle sabittir; bu ses çok normal.Sadece Toyota bakan bir usta bunu size söyleyecektir...

Hocam şu sebepten kıllandım, turbo ustası sese bu ses balans sesi istersen balans yapayım bir daha duymayacaksın dedi, başka bir corollada denedim o ses yok lakin bende de her zaman yok bazen oluyor motor iyice ısınınca veya hava sıcaksa olmuyor , bendeki ses çok az araç içinden  zorla sessizlikte dinlemeye çalışırsan duyuyorsun ama yarın bir gün turbo dağılırmı diye korkuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2023, 21:07:01 »
Turbo ıslık sesi bazı araçlarda da oluyor,küçük oğlumda A serisi Mercedes var,galiba 10.000 km ler civarında ,120 yi geçince orta kısımdan ıslık sesi gibi bana göre turbo sesi geliyor,yorumlarda da benzer teşhisler var,resmi servis kapı kenarındaki nikelajlardan dedi uğraştılar ancak ses yine geliyor,pek yapılacak bir şey yok artık.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2023, 23:08:52 »
Hocam şu sebepten kıllandım, turbo ustası sese bu ses balans sesi istersen balans yapayım bir daha duymayacaksın dedi, başka bir corollada denedim o ses yok lakin bende de her zaman yok bazen oluyor motor iyice ısınınca veya hava sıcaksa olmuyor , bendeki ses çok az araç içinden  zorla sessizlikte dinlemeye çalışırsan duyuyorsun ama yarın bir gün turbo dağılırmı diye korkuyorum
Boşuna oynatmayın,o kadarcık ses normal zaten sizde içeriden duymak için dikkat kesilmek gerektiğini ifade etmişsiniz,turbo öyle bir anda dağılmaz ilk başlarda uğultu,ıslık başlar sonralarda ses çoğalır,üreticinin tavsiyelerine uygun speklerde kaliteli yağ kullanırsanız uzun yıllar hizmet eder.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2023, 08:50:56 »
Jet motor palleri aynı turbo gibi tek yönlü 33.000 d/d çevirerek tepemizden uçtuklarında bu ıslık sesini çok net duyarız.

Minicik otomobil turbolarının 150.000 d/d çevirirken bazı sesler çıkarması çok normaldir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2023, 23:00:12 »
Peki forumda aracında bu ses olan varmı acaba yani yaygın bir durummu bu , yani servise gitsem anında normaldir diye gerimi yollarlar hiç gitmeyeyimmi hazır araç garantili iken bu ses zararsızda olsa can sıkıyor ama çoğu araçta var ise serviste bu ses normal diyecekse gitmeye gerek yok tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2023, 15:37:26 »
 Benzer bir konuda sesten arıza analizi üzerine çalışmalar yapıldı ancak bir sonuca varılamadı.
Hava emiş sesi ise normal, diğer sesler için araşırma yapılmalı.
Araç km değeri neydi?
Motor çalıştırma ve stop öncesi rodajına uyuyor musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2023, 09:30:16 »
Benzer bir konuda sesten arıza analizi üzerine çalışmalar yapıldı ancak bir sonuca varılamadı.
Hava emiş sesi ise normal, diğer sesler için araşırma yapılmalı.
Araç km değeri neydi?
Motor çalıştırma ve stop öncesi rodajına uyuyor musunuz?

Motor 50000 km de aldm şuan 54000 km de tabiki start ve stopta yağlanma ve soğuma için bekliyorum en az 1 dk bazen 2 dk   yanlız şuan havalar ısınıyor ya ses yok oldu ama hava  13 dereceye falan düşünce geri oluşuyor oda motor iyice ısındığında hava soğuksa bile yok oluyor , havaların ısınması ile yok olduğundan bana sanki balans sorunu değilmiş gibi geliyor sonuçta balans sorunu olsa her zaman olmalı öyle değilmi