Gönderen Konu: Subap Değişim  (Okunma sayısı 1285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Subap Değişim
« : Nisan 24, 2023, 11:01:25 »
Merhaba,
2008 Corolla 1.6 Benzin LPG otomatik 200000 km'yi geçti tekleme, stop etme ve ilk çalışmada zor çalışma sorunlarından dolayı ustaya gittim usta sabah ilk biz çalıştıralım ölçüm yapacağız dedi ertesi gün LPG den kaynaklı supaplar gitmiş dedi supaplar değişecek dedi maliyet olarak 10.000 tl gibi çıkar dedi. Gerçekten bu paraları bulur mu daha önce değiştirten oldu mu tecrübeli arkadaşlardan tavsiye isterim Teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Subap Değişim
« : Nisan 24, 2023, 11:01:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Subap Değişim
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2023, 14:28:31 »
Merhaba,
2008 Corolla 1.6 Benzin LPG otomatik 200000 km'yi geçti tekleme, stop etme ve ilk çalışmada zor çalışma sorunlarından dolayı ustaya gittim usta sabah ilk biz çalıştıralım ölçüm yapacağız dedi ertesi gün LPG den kaynaklı supaplar gitmiş dedi supaplar değişecek dedi maliyet olarak 10.000 tl gibi çıkar dedi. Gerçekten bu paraları bulur mu daha önce değiştirten oldu mu tecrübeli arkadaşlardan tavsiye isterim Teşekkür ederim

Herşey dahil 10.000 TL ye mümkün değil yaptıramazsınız. Bunun yağı, açılmış iken triggeri, honlanması, tornası gibi vesair masraflar çıkacaktır. Çelik supapların tanesi 1700-2000 TL arasında değişmekte. Bir kaç yerden teklif alın. Ankarada iseniz usta önerisinde bulunurum.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2023, 17:14:41 »
2016 yılında 1.5 motor Mitsubishi Lancer'ım için subap yenileme yaptırmıştım. egsoz subaplarım yenilendi, komple yağ ve filtreler değişti. 1.850 TL ödemiştim o zaman. asgari ücret 1.300 TL civarıydı.
aracım rölantide stop ediyordu, bobin ve bujiler yeniydi zaten. pistonlar tek tek ölçülerek bulmuşlardı. subap yenileme sonrası aracın performansında bir artış yoktu, sadece rölanti dalgalanması ve durduk yere stop etmeler bitmişti.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2023, 22:27:38 »
Merhaba,
Hemen söktürmeden önce başka yerlerede baktırın ve lpg'yi depodan tamamen kapatın akü eksi kutup başını sökün yarım saat kadar bekleyin geri takıp aracı sadece benzinde bir süre kullanın öyle deneyin,sorun düzelirse söktürmeye gerek kalmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.