Gönderen Konu: grande puntoyu nasıl bilirsiniz?  (Okunma sayısı 12417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
grande puntoyu nasıl bilirsiniz?
« : Nisan 28, 2009, 16:12:51 »
arkadaşın biri punto aldı. oo met edip duruyor. başımın etini yedi. hatta corolladan iyiymiş. zigana dağına yukarı seni geçerim diyo. ne dersiniz arkadaşlar internetten baktım punto 80 beygir falan.
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 28, 2009, 16:12:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: grande puntoyu nasıl bilirsiniz?
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2009, 16:13:57 »
arkadaşın biri punto aldı. oo met edip duruyor. başımın etini yedi. hatta corolladan iyiymiş. zigana dağına yukarı seni geçerim diyo. ne dersiniz arkadaşlar

Uymayın siz ona Ceyhun hocam.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2009, 16:18:01 »
herkesin arabası kendine aslan ufak sınıf normal bir araba yani arkadaş şahinden falan mı geçti naaptı bilemedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2009, 16:29:29 »

İyi bilirdik hocam :D :D :D

Şaka bir yana sizin aracınızla aynı cümlede bile kullanılamaz. Sadece dizel ise bayır yukarı daha rahat tırmanır gerisi boş laf...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2009, 16:33:05 »
ceyhun bey,
grande puntoyu bir arkadaşım 2 yıl önce aldı.sıfır olarak.o zaman çok dedim etme eyleme diye,anlatamadım.aldı aracı daha ikinci ayında gaz yememeye başladı araç.satan firma,servis falan derken..en son yanımda telefonla konuşurken''hanfendi size de arabanıza da lanet olsun,istemiyorum alın geri''demişti.bizde epeyce gülmüştük.

tabi bir örnek araç hakkında iyi bir yorum getirmez.ben o zaman kullanmıştım aracı.açıkcası beğenmedim.virajlarda hız hafif yüksekse altınızdan kaçacak gibi oluyor araba.
ziganaya tırmana biliosa baya geliştirmişler aracı son iki yılda:)

saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2009, 18:08:59 »
teşekkürler arkadaşlar aslın da ben de itibar etmiyorum ama sizin de görüşlerinize danışayım dedim.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2009, 18:29:56 »
Özcan daha iyi bilir eski Fiatcı olarak

bende kullandım aracın içindeki ses çok ve kalkışlarda arkadan biri aracı çekiyormuş gibi yavaş kalkıyor 2den sonra anca rahatlıyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2009, 19:02:28 »
Ceyhun kardes onlarda bi kac motor secenegi var..eger 6 ileri 1,6 olanı ise bence dedigi dogru arkadasın..Ama ben o araclara hiç ısınamadım okadar emanet duruyo ki  ama dizeli  cok az yakıyo ekonomık bır arac..ceyhun kardes senın arabanda tüp varmı.Kardes bu aralar tüp taktırmayı iyice düşünüyorum tüp nasıl takılı eger bir foto koyarsan kardes sevinirim...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2009, 19:27:00 »
grande pundo, iğrenç araba, tam bir fiat rezaleti, fiatın bir tek düzgün modeli yokki zaten, anavatanı italyada bile en son sırada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2009, 21:12:05 »
bence aynı segmentteki araçlara göre iyi. tabi corolla ile karşılaştırılması komik geldi. Ama clio ya da corsa yerine punto daha iyi bence TR şartlarına göre. Ayrıca Doğan'a katılıyorum en güzel araba sahip olduğun arabadır felsefesi güden biri olarak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2009, 21:26:46 »
Ceyhun hocam arkadaşı sen çekme halat bağlar çekersin debelenir durur arkanda ama uyma sen ona :D
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2009, 23:01:32 »
tuncay kardeşim o arkadaşın punto 5 vites benzinli olanlardan. bu arada arabam tüplü değil. bilmiyorum aslında attırmayı düşünmüyor da değilim ama ne bileyim. pek düşünmüyorum orjinalini bozmak istemem. öyle aşırı bir yakıt tüketimim de yok hani. ama bilmiyorum seninki ne kadar yakıyor. uzun yolda benimki 190-195 arası, şehir içi dışı karışık 210-215 arası yakıyor. seninkinin değerleri nasıl? şuan 8 aydır araba bende ama hiç yağ değişimi, buji, filitre gibi değişimler yapmadım. heralde onları da yaparsam daha da düşer diye tahmin ediyorum. sen ne  dersin kardeşim?
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 29, 2009, 09:55:26 »
merhaba
toyota servislerinde satılan orijinal enjektör temizleyici var (24 TL civarı)  benzinli ve dizeller için farklı içerikli olarak satılıyor.kullanımı da çok basit. fulllenmiş depoya dökülüyor. şiddetle tavsiye ederim. arabanın enjektörlerini temizliyor, şahlanıyor sonra... malum, ülkemizde yakıt kalitesi benzinciden benzinciye bile değişiyor. pis yakıt alınmışsa pislenen enjektörlerin verimi, dolayısıyla motorun verimi düşüyor. çekiş artırdığını, yakıtı düşürdüğünü gözlemledim benzinli araçta. (4A-FE motorlu 99 corolla'da)  selamlar
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 29, 2009, 22:29:12 »
Serkan dogru diyon kardes serviste enjektör temiz.24 tl fiyatı hafta sonu yarım depoya kattılar yüksek devirde kullan dediler depo bitene kadar..CEyhun kardas sen o puntoyu yersin bence..Kardes ya sen yanlıs hesaplamısın yada benyanlıs hesaplıyorum..Kardes benımkinın 10,000 km önce buji ve hava filteresi 40,000 de degisti cok fark hissetmedim acıkcası..Kardes tüpü nıye takmayı düsünüyosun dersen babamın aracıyla antepten ankaraya kardeşimin yanına gittik 100 tl yaktı(700 km)..Ben izinde mardinde antepe gidiyom 330 km 80 tl civarı yakıyo(97 oktan)..Otobanda cok sıkıstırırsam aracı 100 üde buluyo..Kardes sen olsan ne ederdin bende kıymak istemıyorum ama düsünmüyoda degilim..yol bilgisyarı kullanmasını cok ıyı bılmıyorum kitapcıgı duruyo ama bakmadım acıkcası suan km/l de ne anlama gelıyo bilmiyorum..Ben yanlıs hesaplamıyosam sehir içi 350 civarı sehırler arasıda 250 civarı diye düşünüyorumm..Tüplü kullanan özcan abi var o benzinlide kullanmıs tüplüde..Benzinde veya tüpte ne yakıyo bence özcan abı sonucları söylerse iyi olur.....
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 30, 2009, 01:29:50 »
zigana dağına yukarı seni geçerim diyo.

Arkadaş kaç yaşında hocam. 15-16 falan mı :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 30, 2009, 11:34:52 »
  Ceyhun bey arkadaşınızın "hatta senin Corolla'dan da iyi" demesi abartının en muhteşem hali.Grande Punto Euro N-Cap çarpışma testlerinden ilk 5 yıldız,yaya güvenliğinde de 4 üzerinden 3 yıldız alan ilk B segmenti bir araç.Kendi sınıfını bırakn üst sınıflarında bile olmaya iki kademeli açılan ve ayrıca diz hava yastığına sahip bir araba.Yapılan yorumlardan gördüğüm kadarı ile sadece Fiat markası taşıdıgı için araba yerden yere vuruluyor.Bence bu yapılan yargısız infaz.Kedni sınıfı içinde en geniş ölçülere sahip bir araç.Yılın sonuna doğru piyasa çıkmasına rağmen 2005'i rekor bir satış ile kapattı.Her araç gibi Grande Punto'da da eksik veya olumsuz yönler de muhakkak vardır.2002-07 Corolla ile su konuda kıyaslayabilirim.Corolla ile girdiğim derin çukur veya yükselti halindeki engebelerden,özellikle şişmiş köprü bağlantılarından geçerken direksiyonda aşırı derecede bir sapma,oynama mevcur.Ama Grande Punto'daki sistem bu tarz yerlerden geçerken titreşim ve sarsıntıları emerek sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesini engelliyor.Ben diğer arkadaşlarım gibi aracı fabrikanın eğitim sahasında değil birebir gerçek yaşam şartlarında ve patates tarlası vari bir yolda,arabayı çok sert kullanarak test ettim.Hayran kaldığım yanı ise bozuk yollarda hakimiyet arabada değil kesinlikle ve kesinlikle sürücüde oluyor.
   Alınabilecek modelide size söyleyeyim.Dizel alacaksanız 1,3 M.Jet 90 Hp ve benzinli alacaksanız eğer 1,4 T.Jet olanı ve minimum Dynamic donanımlı olanını öneririm.Ama Ceyhun beyin arkadaşının da abarttığı kadar bir arac değil.Corolla ile kıyaslamak çok düşündürücü.Ama kendi sınıfında önerilebilirliği yüksek bir ara.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 30, 2009, 17:41:44 »
yokuş yukarı 1.3 multijet 90 bglik motoru d-4d yi geçemiyor (şahit oldum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 30, 2009, 18:14:39 »
Baldizimda var Grande Punto ve kullandim.
Yaris sinifinda bir arac ve Yaris'e göre üstünlükleri ve zayifliklari var.
Bu sinif bir arac alacak olsam GP'yi, Yaris'e tercih edebilirim.

Corolla bir üst sinif. O yüzden karsilastirmak cok mantikli degil.

Ama yok o gecer yok, bu gecer tamamen geyiktir.
Bu arabalarin arasinda cidden büyük bir fark yoktur.
Bu isler tamamen sürücünün becerisine ve gözünün karaligina kalmis birseydir.
Öyle bir kere ben gectim, yok bir kere de o gecti gibi söylemlerin bilimsel bir degeri yoktur.

400 beygirlik aracta kullandim. Bir araba 200 beygir üstü oldugu zaman, hakikaten bu araba gidiyor diyebilirsiniz.
Bu 1.3, 1.4, 1.6, 2.0 arabalarin ayni siniflarinin arasindaki fark cok kücüktür. Biri 1 saniye önce bassa, digeri daha bile güclü olsa yetisemez.

Sunu da unutmayin; ne kadar seri üretimde olsa, bir araba bir arabayi tutmaz. Illaki bir fark olacaktir.
Baska olmasa bile kullandikca, gecilen yollar ve kullanan sürücü, trafik sayesinde arabalarin durumu degisir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 30, 2009, 20:25:27 »
yokuş yukarı 1.3 multijet 90 bglik motoru d-4d yi geçemiyor (şahit oldum)
   Murat beyinde dediği gibi bu kesinlikle sürücü ile alakalı bir şey.O geçti bu geçemedi diye bir şey yok..Ben 2500 devirde vites değiştiririm,bir diğeri 3500 devirde değiştirir.Ben rampada araba 4 için ısrar edinceye kadar 5 ile çıkarım,bir diğeri o rampayı sadece 4ile çıkar ve beni gelir geçer...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 01, 2009, 00:08:23 »
iki aracında müşteri profili farklı, her ikisininde kendilerince alım kriterleri var. fakat bu iki farklı segmentteki araçları alanların %99'unun şu aracı bu aracı geçmek için aldığını sanmıyorum. bu gti, gsi, wrx gibi takıları olan araçlarda söz konusu olurdu. 90hp dizeli almış, gözünü tüketim ekranından ayırmayan, kendince ekonomik şekilde varacağı noktaya gitmek isteyen bir abimizin alım kriteri olarak 0-100ü kaç, civic'i geçer mi diye aklından geçirdiğini düşünmüyorum.
ben şu an satılan hiç bir fiat otomobilini beğenmiyorum, 131'den beri de beğenmedim. farklı müşterilere, farklı konumlara hitap ediyor, örneğin bu araçların parçalarını nerdeyse bakkalda bile bulabiliyorsunuz, kırsal alan için büyük bir rahatlık unsuru.
ülkemizle kaynaşmış, binlerce insana ekmek kapısı olmuş bir markayı bu kadar haksız aşağılamayalım diyorum.