Gönderen Konu: Ön konsolun iç kısmından gelen su sesi.  (Okunma sayısı 1908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ön konsolun iç kısmından gelen su sesi.
« : Nisan 28, 2009, 16:10:28 »
Yaklaşık 2-3 aydır sabahları arabamdan özellikle hızlandığımda yada sağa veya sola manevra yaparken sanki bir kapalı oluğun içinde yalpalanan su sesi geliyor. Acayip derecede rahatsız olmaya başladım. Seneler önce sahip olduğum Uno 70S'te de buna benzer sesler gelmişti bazı arkadaşlarım kalorifer borularındandır şeklinde yorum yapmıştı.
Sizden ricam bu tip sesi sebebi ne olabilir? Çözümü olan varsa bilgilerinden faydalanmak isterim.
Buna benzer sorun yaşayıpta çözen arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Teşekküler,

2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Toyota Club Türkiye

Ön konsolun iç kısmından gelen su sesi.
« : Nisan 28, 2009, 16:10:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön konsolun iç kısmından gelen su sesi.
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2009, 17:21:01 »
  Selam.
 Klimayı kullanınca bu ses geliyor mu? Bu ses bir süre gelip kesiliyor mu, yoksa sürekli mi geliyor? Şöyle bir imkanınız var mı, ses geldikten sonra aracın geçtiği yerde ıslaklık var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2009, 17:34:08 »
Özer Bey, başka bir konuda bir arkadaşımız yağmur olukları tıkandığı için benzer sesler duyduğunu belirtmişti. Hatta biriken suyun cd çalar ve yol bilgisayarına zarar verdiğini de söylemişti. Sizinki de benzer bir sorun olabilir:

http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/2005-corolla-teyp-bozuldu-ne-yapmaliyim/msg100739/#msg100739
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2009, 10:24:39 »
  Selam.
 Klimayı kullanınca bu ses geliyor mu? Bu ses bir süre gelip kesiliyor mu, yoksa sürekli mi geliyor? Şöyle bir imkanınız var mı, ses geldikten sonra aracın geçtiği yerde ıslaklık var mı?

Hakan bey,
Klima açıkken denemedim fakat dediğim gibi özellikle sabhaları ilk çalıştırdıktan sonra yapıyor bu sesi. Gün içerisinde biraz kullandıktan sonra gelmemeye başlıyor. Klimayı açarakta deneyeceğim. Arabanın zemininde herhangib bir ıslaklı fark etmedim bugüne kadar.
Teşekkürler,
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2009, 10:28:01 »
Özer Bey, başka bir konuda bir arkadaşımız yağmur olukları tıkandığı için benzer sesler duyduğunu belirtmişti. Hatta biriken suyun cd çalar ve yol bilgisayarına zarar verdiğini de söylemişti. Sizinki de benzer bir sorun olabilir:

http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/2005-corolla-teyp-bozuldu-ne-yapmaliyim/msg100739/#msg100739

Hakkı bey,
Buna benzer bir sorun olmuş mu diye aratırken bende sizin linkini verdiğiniz konuyu bulmuştum. Hatta ilk bulduğumda sevinmiştimde, fakat detaylı okuyunca benim problemden farklı olduğuna kanaat getirdim.
İlginiz için teşekkürler.

Araç şu anda 47bin de 2-3 bin km daha sabredip 50bin bakımda detaylı bir baktırmayı düşünüyorum ama endişem bu süreç içerisinde farklı araızalara sebebiyet vermesi. Bekleyip göreceğiz bu durumda.
15" CMS Scimitar