Gönderen Konu: Direksiyonun toplanmaması  (Okunma sayısı 1685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Direksiyonun toplanmaması
« : Nisan 21, 2023, 04:54:48 »
Arkadaşlar merhabalar. 2021 model Corolla hb aracımda bir sorunum var. Aracı çalıştırıp belli bir zaman geçmedikçe(yada yol yapmadıkça) direksiyonum toplanmıyor. Belli bir süre(15-20 saniye) hareket ettiğimde direksiyon desteği geliyor ve orta noktaya toplamaya başlıyor. Sürüse başladığım 15-20 saniye boyunca direksiyon hangi pozisyondaysa aynı kalıyor. Bu durumdan dolayı servise 2 kez gittim. Bir hata kodu yok. Ön düzen ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı yok. Bir kez kalibrasyon yapıldı serviste. Yapıldıktan sonra birkaç gün normale döndü gibiydi ancak yine başladı. Başına gelen yada çözümü konusunda bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

Toyota Club Türkiye

Direksiyonun toplanmaması
« : Nisan 21, 2023, 04:54:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyonun toplanmaması
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2023, 08:41:43 »
Arkadaşlar merhabalar. 2021 model Corolla hb aracımda bir sorunum var. Aracı çalıştırıp belli bir zaman geçmedikçe(yada yol yapmadıkça) direksiyonum toplanmıyor. Belli bir süre(15-20 saniye) hareket ettiğimde direksiyon desteği geliyor ve orta noktaya toplamaya başlıyor. Sürüse başladığım 15-20 saniye boyunca direksiyon hangi pozisyondaysa aynı kalıyor. Bu durumdan dolayı servise 2 kez gittim. Bir hata kodu yok. Ön düzen ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı yok. Bir kez kalibrasyon yapıldı serviste. Yapıldıktan sonra birkaç gün normale döndü gibiydi ancak yine başladı. Başına gelen yada çözümü konusunda bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ediyorum.
Akü 45 amper olduğu için zayıflamış ilk marş anında bütün gücünü aktarıyor sistemi besleyecek akım olmayınca direksiyon ser kalıyor,altarnatörden besleme gelene kadar sistem pasif kalıyor,aküyü değiştirin düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2023, 12:42:40 »
Bu konuyu eklemeyi unutmuşum. Serviste akü ölçümü de yapıldı. Yüzde 75 olduğu söylendi ve normal olduğu bana söylendi. Yani akü kaynaklı değilmiş mesele.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2023, 12:45:12
Ama söylediğiniz şey aklıma yattı. Yapmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2023, 20:24:10 »
Ölçüm yapılırken araç sıcak olduğu için normal çıkar,akşamdan sabah beklesin aracı çalıştırmadan önce takviye yapın öyle çalıştırın takviye kablolarını sökmeden direksiyonu çevirin deneyin bide öyle deneyin sorun çıkmazsa zaten akünün bozuk olduğu anlaşılır.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2023, 20:31:21
Aynı sorunu şuan egea aracımda bende yaşıyorum tabi ben sorunu bildiğim için fark edebiliyorum ama bilmeyen biri hiç fark etmez,benim araçta şuanda pek belli etmiyor ama süreç aynı ilerliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2023, 23:20:57 »
Direksiyonumda bir sertleşme yok ama dediğiniz gibi belli bir süre direksiyon servosu destek alamadığı için yapıyor olabilir. Ölçüm yaptırıp durumu burdan paylaşacağım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2023, 21:41:25
Az önce aracımın aküsünü kontrol ettim. Varta 60 ah aküsü olduğunu gördüm.(Aracım hb 1.2t) Bu duruma sebep olabileceği için aküyü kontrol ettireceğim ancak akü dışında bu duruma sebep olabilecek durumlar var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2023, 17:40:52 »
Bugün akü ölçümü yaptırdım ve aküde hiç bir problem olmadığı bilgisini aldım. Başka görüşü yada önerisi olan varsa önerilere açığım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2023, 22:23:32 »
Bugün akü ölçümü yaptırdım ve aküde hiç bir problem olmadığı bilgisini aldım. Başka görüşü yada önerisi olan varsa önerilere açığım.
Ölçüm nasıl ve ne zaman yapıldı?
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2023, 21:17:51 »
İş çıkışı,öncesinde bi yarım saat araç kullandıktan sonra ölçüm yapıldı. Şikayetin sabahları olduğunu özellikle belirttim ancak aküde bir problem olsa olcum yapildiginda muhakkak belli olur şeklinde beyanı oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 03, 2023, 09:04:53 »
Tekrar merhabalar. Dün akşam saatlerinde akümü değiştirdim ancak başlangıçta bahsettiğim durumda bir değişiklik olmadı ne yazikki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2023, 14:45:08 »
Sorun akü kaynaklı değil o kesindi de ben konuyu geç gördüm.
Aracı techstream'e bağlayıp teste çıkma teklifinde bulundular mı? Yani canlı olarak grafiksel takip.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2023, 16:16:03 »
Bugün yetkili servise bıraktım. Bugün gün içinde birkaç kez bakacaklarını söylediler. Henüz bir dönüş olmadı. Yarına belli olur sanırım. Yarın konuyla ilgili bilgi vereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2023, 20:23:02 »
Dün yetkili servise bıraktığım aracımı bugun teslim aldım. Sorunu en sonunda farkedebildiler. Sorun elektrikli direksiyon ve beyniyle alakalı olabilir dediler ve bir rapor hazırlayıp merkezlerine gönderdiler. Oradan gelen dönüşe göre elektrik motoru ve beyni değiştirilecekmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2023, 17:17:53 »
Tekrardan merhabalar. Durum güncellemesi yapayım. 3 hafta önce direksiyon beyni ve motoru garanti kapsamında değiştirildi. Ancak aracı aldıktan 3 gün sonra aynı şikayetlerim geri geldi. Zaten arada bir yaptığı için belkide hiç bir fark olmadı. Tekrar randevu aldım ve gideceğim ama sorun nedir yönlendirebilecek yada bilgisi olan var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2023, 19:21:04 »
Son durum nedır
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2025, 15:50:43 »
Herhangi bir gelişme var mı çözüm bulabildiniz mi?