Gönderen Konu: Toyota Yaris 2013 1.0 Life direksiyon Airbag Fişekleri  (Okunma sayısı 829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 18967
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar;
Toyota Yaris 2013 1.0 Life direksiyon Airbag Fişekleri nerede bulunuyhor? servise gidip sorduğumda torpidonun orada olduğunu söyledi. bunu sorma sebebim. hatırlarsanız 2013 yarisleri airbag fişekleri değişimi ile ilgili geri çağırmışlar ve değiştirmişlerdi. değişim sonrası aracımın direksiyonunda sertlik ve dönüşlerde direksiyon toplamama sorunu oluştu, servise gidip konuyu dile getirdim ve bana airbag fişeklerinin torpidonun orada olduğunu bu problemin bundan kaynaklanmadığını söylediler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris 2013 1.0 Life direksiyon Airbag Fişekleri
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2023, 18:42:48 »
Servis doğru söylemiş airbeg fişekleri ile direksiyon sertliğinin alakası yok,aracınız elektrikli direksiyon barındırıyor o yüzden Aküyü kontrol ettirin,dönüşlerde toparlamaması aküden bağımsız olarak rot ayarından açı ayarından yapar,ilk önce aküyü düzeltin herşey düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2023, 21:54:25 »
Servis doğru söylemiş airbeg fişekleri ile direksiyon sertliğinin alakası yok,aracınız elektrikli direksiyon barındırıyor o yüzden Aküyü kontrol ettirin,dönüşlerde toparlamaması aküden bağımsız olarak rot ayarından açı ayarından yapar,ilk önce aküyü düzeltin herşey düzelir.

akü yeni 4-5 aylık, hatta 60 vardı üzerinde 72 amper akü  taktırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2023, 08:57:31 »
akü yeni 4-5 aylık, hatta 60 vardı üzerinde 72 amper akü  taktırdım.
O zaman rot ayarına baktırın ayrıca (tam emin değilim) aracınız da direksiyon açı sensörü varsa kontrol ettirin,yine fişek değişimi yapılırken tesisata hasar verilmiş olabilir kontrol edilmesinde fayda var,formda fişek değişiminden müzdarip olan arkadaşlar vardı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2023, 09:02:05 »
Hemen hemen her ay rot ayarı yaptırmak zorunda kalıyorum :( özellikle bir kaç rot balans yapan yere gittim ve detaylı baktırdım on düzen de her hangi bir problem yok ama her ay gidip rot balans yaptırmak durumunda kalıyorum çekme yapıyor çünkü sağa ya da sola