Gönderen Konu: Alt Takım Parçaları Değişim Veya Revize Tavsiyesi  (Okunma sayısı 1601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Herkese hayırlı kandiller diliyorum.

Aracımın alt takımından arnavut kaldırım yol veya köy yollarında çok fazla ses geliyor. Bu durumun sebeplerini forumda araştırdıktan sonra öncelikle direksiyon tıkırtı burcu satın aldım henüz montajını yaptırmadım. Salıncak ve rotilleri de değiştirmek istiyorum fakat şuan piyasada kaliteli OEM parça bulamıyorum. Orijinal salıncak adeti 1-2 ay evvel 1.800₺ idi. Tahminimce zam gelmiştir biraz bütçemi zorluyor.

Forumda gördüğüm kaliteli markaların hiç birini bulamadım piyasada. Dolar kuru yüzünden eskisi gibi getiren de yok. Yerli ürünlerinde çoğunda ya kauçuk kalitesizliği ya da kullanılan sac malzeme inceliği şikayeti duydum. (AYD, Teknorot,Kraftvoll vb)

Orijinal salıncakları tornacıda burçlarını değiştirmem mi daha iyi olur yoksa kullanıp memnun kaldığınız bir markayı mı kullanmalıyım? Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
Volkswagen Polo (2015-2016)  0-15.000 Opel Astra (2016-2020) 0-50.500 Toyota Corolla (1994) 145.000-... Peugeot Rifter (2020) 0-... Honda Civic (2022-2024) 0-18.000 Cupra Formentor (2023) 0-… BMW 3.20 (2023) 0-…

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Alt Takım Parçaları Değişim Veya Revize Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2023, 00:06:38 »
Tıkırtı burcu vidalarını sıktırmayı denediniz mi? diğer taraftan kaliteli yedek parça için form üyemiz Tem Oto ile görüşün,güvenilir parça önerirler ve temini konusunda yardımcı olurlar,fiyatlara yetişemiyorsanız bahsettiğiniz tornacıda burç yapımı ne kadar güvenli olur? Kullanan deneyenlerden fikir alınır belki..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2023, 01:20:52 »
Mustafa merhabalar,
Fazla kafana takma bu arabaların artık orjınal parçaları pek gelmiyor gelse bile dediğin gibi çok pahalı, direksiyon kolunu üzerinde paspasın altında 3 tane vida var 12 veya 14 anahtar ile sıkılır onları kontrol ettir bide alttan direksiyon kutusunun bağlantı vidalarına baktır,aynı zamanda bir ön düzen ustasına git bakar sana eksikleri söyler,eğer salıncak (tabla) burçlarına sıkıntı varsa ve seninkiler orjinalse komple değişime gerek yok tornada burç çakılır,yalnız kaliteli burç bulman lazım tem servis ile görüş,ön düzenci alt takımda sorun yok derse dediğim yerleri kontrol ettir ve müziğin sesini bir tık fazlalaştır alışırsın belli zaman sonra duymazsın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2023, 17:54:34 »
Tıkırtı burcu vidalarını sıktırmayı denediniz mi? diğer taraftan kaliteli yedek parça için form üyemiz Tem Oto ile görüşün,güvenilir parça önerirler ve temini konusunda yardımcı olurlar,fiyatlara yetişemiyorsanız bahsettiğiniz tornacıda burç yapımı ne kadar güvenli olur? Kullanan deneyenlerden fikir alınır belki..

Tokay ağabey o vidaları sıkmayı denemedim henüz ilk işim bakmak olacak. Bu tür konularda ilk kapısını çaldığım @Ufuk Sönmez (16363) beydir. Kendisi sağolsun yardımcı oluyor gerekli yerler de tavsiye de veriyor. Kendisinin sattığı parçalara yönelmek istedim ama maalesef konuştuğumda salıncak için sadece orijinal parça tedarik edebiliyoruz dedi. Three five (555) olsun istemiştim ama güncel piyasaya bakınca mümkün olmaması normal özellikle eski araçlarda durum böyle. Açıkçası tornacıda burç yapımına pek içim sinmiyor, ama memnun kalanları da duydum.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2023, 17:58:06
Mustafa merhabalar,
Fazla kafana takma bu arabaların artık orjınal parçaları pek gelmiyor gelse bile dediğin gibi çok pahalı, direksiyon kolunu üzerinde paspasın altında 3 tane vida var 12 veya 14 anahtar ile sıkılır onları kontrol ettir bide alttan direksiyon kutusunun bağlantı vidalarına baktır,aynı zamanda bir ön düzen ustasına git bakar sana eksikleri söyler,eğer salıncak (tabla) burçlarına sıkıntı varsa ve seninkiler orjinalse komple değişime gerek yok tornada burç çakılır,yalnız kaliteli burç bulman lazım tem servis ile görüş,ön düzenci alt takımda sorun yok derse dediğim yerleri kontrol ettir ve müziğin sesini bir tık fazlalaştır alışırsın belli zaman sonra duymazsın.

Ümit ağabey bahar temizliği için döşemeyi de sökmeyi düşünüyordum o zaman dediğiniz vidaları sıkarım. Salıncaklar orijinal eskiden de biliyordum yetkili servis de teyit etti fakat ustalardan bir tanesi avrupa japon montajların salıncağı farklı bir tane burcu sökemezsin dedi. Normalde zaten sesli bir araç ona çok takılmıyorum ama cadde yolları mahvetti arabayı. Sıfır araçlarda bile nice trim sesleri çıkarıyor alt düzen bozuyor bende bir elden geçireyim dedim.
Volkswagen Polo (2015-2016)  0-15.000 Opel Astra (2016-2020) 0-50.500 Toyota Corolla (1994) 145.000-... Peugeot Rifter (2020) 0-... Honda Civic (2022-2024) 0-18.000 Cupra Formentor (2023) 0-… BMW 3.20 (2023) 0-…

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2023, 22:19:06 »
Tokay ağabey o vidaları sıkmayı denemedim henüz ilk işim bakmak olacak. Bu tür konularda ilk kapısını çaldığım @Ufuk Sönmez (16363) beydir. Kendisi sağolsun yardımcı oluyor gerekli yerler de tavsiye de veriyor. Kendisinin sattığı parçalara yönelmek istedim ama maalesef konuştuğumda salıncak için sadece orijinal parça tedarik edebiliyoruz dedi. Three five (555) olsun istemiştim ama güncel piyasaya bakınca mümkün olmaması normal özellikle eski araçlarda durum böyle. Açıkçası tornacıda burç yapımına pek içim sinmiyor, ama memnun kalanları da duydum.

Mesaj Birleştirildi: [time]Nisan 24, 2023, 17:58:06[/time]
Ümit ağabey bahar temizliği için döşemeyi de sökmeyi düşünüyordum o zaman dediğiniz vidaları sıkarım. Salıncaklar orijinal eskiden de biliyordum yetkili servis de teyit etti fakat ustalardan bir tanesi avrupa japon montajların salıncağı farklı bir tane burcu sökemezsin dedi. Normalde zaten sesli bir araç ona çok takılmıyorum ama cadde yolları mahvetti arabayı. Sıfır araçlarda bile nice trim sesleri çıkarıyor alt düzen bozuyor bende bir elden geçireyim dedim.
Dediğim mafsal cıvatalarını sıkmak için döşeme sökmeye gerek yok zaten açıkta.
Bi ara gelde benim arabaya da temizlik yapalım :) depremden beridir temizlenmedi,elimi vurasım yok ama arabayı pis gördükçe sinir oluyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2023, 23:46:21 »
Dediğim mafsal cıvatalarını sıkmak için döşeme sökmeye gerek yok zaten açıkta.
Bi ara gelde benim arabaya da temizlik yapalım :) depremden beridir temizlenmedi,elimi vurasım yok ama arabayı pis gördükçe sinir oluyorum.

Gümüşhane’deyim ağabey 2 aylık bir işim var nasipse bitince uğramayı düşünüyorum Hatay’a o zaman yaparız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2023, 15:16:32 »
Gümüşhane’deyim ağabey 2 aylık bir işim var nasipse bitince uğramayı düşünüyorum Hatay’a o zaman yaparız :)
Baş tacısın her zaman beklerim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 235000
  • Model Yılı: '98
  • 19 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2023, 20:52:25 »
Sol salıncak için burç değişimi yaptım ve ortalama 1000 km yol yaptım burç şuan yerinden çıkmış durumda ve tak tak vuruyor. Sanayiye gidecek vakit bulamıyorum kesinlikle ve kesinlikle burç değişimi yaptırma yapılacaksa da gerçekten çok kaliteli ürün bulmak gerektiğini düşünüyorum.
Toyota Corolla 1998