Gönderen Konu: Cam lekesi  (Okunma sayısı 1306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Cam lekesi
« : Nisan 16, 2023, 19:27:56 »
Merhaba aracının camında silecegin yukarı silip durduğu yerin solunda suyun biriktigi yerde antifirizli cam suyundan kaynaklı şerit halinde mavi renkli leke oluşmuş sirkeli su denedim ise yaramadı önerisi olan var mi.

Toyota Club Türkiye

Cam lekesi
« : Nisan 16, 2023, 19:27:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
Ynt: Cam lekesi
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2023, 13:40:31 »
Ben yumuşatıcı kullanıyorum. etkili oldu ama tam manasıyla çıkmadı tabi. ilk günkü gibi olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2023, 14:02:10 »
Sirkeli suyu biraz daga yoğun olarak tekrar deneyin.
Cam suyu için seçilen ürünlere (su dahil) dikkat etmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2023, 16:38:39 »
Merhaba aracının camında silecegin yukarı silip durduğu yerin solunda suyun biriktigi yerde antifirizli cam suyundan kaynaklı şerit halinde mavi renkli leke oluşmuş sirkeli su denedim ise yaramadı önerisi olan var mi.
yanlış hatırlamıyorsam yazın antifirizli cam suyu kullanımından dolayı oluyor. yanık izi gibi ve yanlış bilmiyorsam çözümü olmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2023, 09:50:15 »

A101 veya BİM lerde satılan Lofçalı Marka temizleme sıvıları var. Sprey şeklinde. Birde Asperox marka olan var. İçerikleri hemen hemen aynı.  Camı bilmem ama aracımda inip binerken ayağım hep sol ön kapı içindeki hoparlör çevresine değiyordu ve sürekli siyah renk leke vardı. Üzerine sıkıp biraz bekledikten sonra temiz bir bulaşık süngerinin sert kısmı ile bastırmadan sildim. Tamamen çıkardı lekeyi. Sonra ıslak bezle sildim. Güvenle kullanın. Plastiğe zarar vermiyor. Özellikle paspaslarınız benimki gibi krem renkte ise çok faydalı oluyor. Ama camda hiç denemedim.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '19
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2023, 10:01:47 »

Öncelikle merhaba. Ben bu konu için bir kaç öneri sunacağım hepsini kendim denedim ve başarılı sonuçlar elde ettim. İlki Asperox MAVİ güç, bu ürünü gölge bir ortamda camlar soğukken uygulayın. yüzeyde bir dakika kadar bekletip sonra temiz bir bezle silin. ikinci olarak camları önce cam sil ile silip daha sonra çamaşır yumuşatıcısı ile tekrar silin. bir diğeri beyaz sirke ve suyu karıştırıp camları bununla silebilirsiniz. bu yöntemler kesin çözüm değil fakat sizi idare edecek ekonomik çözümler kesin çözüm ise Autoglym Fast Glass

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2023, 11:53:54 »
Eşimin tavsiyesi ile mavi renkte asperox var kiriç lekeleri su lekeeleri için banyo diye geçiyor . Onu denemenizi tavsiye edebilrim ben gösterge camındaki lekeleri onla çıkardım . Haricen ince pasta uygulaması ile alabilirsiniz . Pasta uygulayacak iseniz cam contaslarına kağıt bant izalasyon yapmayı unutmayın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2023, 14:06:43 »
Yanıtlar için teşekkürler. Aynı zamanda maket bıçağı 45 derecelik açıyla fazla bastirmadan bu lekeyi çıkarabiliyor