Gönderen Konu: jant ısınıyor - cikcik sesi geliyor -balatanın birisi çabuk bitiyor  (Okunma sayısı 953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
2012 1.33 corolla
Lastik değiştirmeden sonra başladı
Sol arka lastikten cik cik sesleri gelmeye başladı lastkçiye ger gittim bizlik bir şey yok dedi
gerçekten öyleymiş balataya baktığımızda alttan ve üstten inceldiğini gördük yani normal bir bitmede değil,(2 sene ancak oldu değiştireli)
her zaman gittiğim usta bunu ben yapamam komşu ilde bir frenci var ona götür dedi
başka bir ustaya yada servise götürmek istiyorum ama daha önce benzer sorun yaşayan varsa ustaya söyleyeyim ki sorun çözülsün

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
AçSizin araçta arkada sistem nasıl? El freni disk içi kampana mı?
Düzensiz aşınan balata hangisi? Aşınma şekli nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
2012 1.33 corolla
Lastik değiştirmeden sonra başladı
Sol arka lastikten cik cik sesleri gelmeye başladı lastkçiye ger gittim bizlik bir şey yok dedi
gerçekten öyleymiş balataya baktığımızda alttan ve üstten inceldiğini gördük yani normal bir bitmede değil,(2 sene ancak oldu değiştireli)
her zaman gittiğim usta bunu ben yapamam komşu ilde bir frenci var ona götür dedi
başka bir ustaya yada servise götürmek istiyorum ama daha önce benzer sorun yaşayan varsa ustaya söyleyeyim ki sorun çözülsün
Yapılmayacak bişey değil belliki kaliper pimleri ya kitlemiş yada eğilmiş (eğilmesi en son ihtimal) pim düzgün çalışmadığı için merkezi bırakmıyor sıkma yapıyor aşırı ısınmadan balata yüzeyi camlaştığı için ötme yapıyor aynı zamanda yüksek ısıdan disk eğilmiş olabilir basit bir kontrol ile sorun çözülür,nerede ikamet ettiğinizi yazarsanız usta tavsiyeleri yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Yapılmayacak bişey değil belliki kaliper pimleri ya kitlemiş yada eğilmiş (eğilmesi en son ihtimal) pim düzgün çalışmadığı için merkezi bırakmıyor sıkma yapıyor aşırı ısınmadan balata yüzeyi camlaştığı için ötme yapıyor aynı zamanda yüksek ısıdan disk eğilmiş olabilir basit bir kontrol ile sorun çözülür,nerede ikamet ettiğinizi yazarsanız usta tavsiyeleri yapılır.
yazdıktan sonra araştırmalarıma göre ben de öyle kanaate vardım ama bizim usta pimlerin olduğu yerlerda sıkıntı yok dedi kesitirp attı
başka ustaya götüreceğim ,ama nereye götüreym kararsızım

yer Bolu

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2023, 00:44:38
AçSizin araçta arkada sistem nasıl? El freni disk içi kampana mı?
Düzensiz aşınan balata hangisi? Aşınma şekli nasıl?
normal disk ve üstünde balata
sol arka jant ısınıyor balata aşınmış balatanın tümü değil üst ve alt taraları incelmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Bence de frenci halleder. Bakım gerekiyordur. en kötü merkez veya hidrolikle ilgili bir sorun olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Bugün daha kurumsal bir yere götürdüm japon arabalarına bakıyor
Yapan usta biraz daha ayrıntılı taktı kaliper pimlerini falan yağladı biraz torna işi yaptı
sıcakken yıkatmışsınızdır yada el frenş çekik gitmişsinizdir dedi,balatanın sadee uçlarının eskimiş olmasına bir şey demedi
yeni balata taktık bakalım ne kadar gidecek