Gönderen Konu: Yine Yeniden Corolla GLİ ile Merhaba Dostlar  (Okunma sayısı 1209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Yine Yeniden Corolla GLİ ile Merhaba Dostlar
« : Nisan 15, 2023, 13:39:17 »
Selamın Aleyküm  Hayırlı Ramazanlar Toyota ailesi

2 Yıllık bir aradan sonra yine aranıza 96 gli Corolla ile dönüş yapıyorum .

Ev aldığım için 8 yıl bindiğin gözüm gibi baktığım 2006 corolla terra mı satmıştım . R9 Sipring ile 2 yıl idare ederek çok şükür yine yeniden Corolla  ma kavuştum.

Yeni aracım  1996 model 1.6 GLİ - Gümüş gri  288 binde  6 yıllık sahibinde Dayım dan satın aldım kaçıramazdım zaten hayalimdi .

Efsane kasa ile büyüdüm sayılır babam 1999 senesinde 1997 XLİ almıştı  13 yıl kullandık tadına doyamadık diyebilirim .ilk şoförlük deneyimlerim gençliğin ondan geçti. O zaman bile gli paketleri çok merak ederdim camları otomatik aynaları elektrikli koltukları farklı .Çok şükür Rabbim nasip etti. Aracımın kasası hayli güzel ve düzgün değişen parçası yok hatta jant kapakları dahil orijinal o derece . Yaşı itibari ile güneş yanıklarından  1 defa boyanmış. 27 yaşında bir araç için bunlara takılmıyorum artık. Dayım sağ olsun sadece arabaya binmiş nerdeyse bakmamış gibi bir şey ama ben ufak ufak başladım toparlamaya . İnşallah istediğim kıvama gelince resimlerini da paylaşırım sizlere. Çok mutluyum tekrar burada olduğum için . Ara ara foruma bakıyor bildiklerimle yardımcı olmaya çalışıyordum zaten ama artık daha aktif olurum inşallah .

Herkese sağlıklı günler dilerim

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Yine Yeniden Corolla GLİ ile Merhaba Dostlar
« : Nisan 15, 2023, 13:39:17 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine Yeniden Corolla GLİ ile Merhaba Dostlar
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2023, 17:19:19 »
Hayırlı olsun,insanın sevdiği bir şeye kavuşması çok mutluluk verici oluyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2023, 17:58:14 »
hayırlı olsun. bu çift renk olanlardan değil mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2023, 20:36:23 »
Hayırlı olsun, Toyota candır gerisi heyecan dır,şuanda sıfır egea ya biniyorum ama 93 model Corona'nın eline su dökemez.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2023, 11:28:24 »
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için  .

"hayırlı olsun. bu çift renk olanlardan değil mi?"

Hayır benim araç normal gümüş gri olandan . Sizin bahsettikleriniz  1998 kasalarda var diye biliyorum. 

Toyota gerçekten koltuğuna bir kere oturdumu bağımlılık yapan bir araç . Tabi  yaşı itibari bazı ufak tefek sorunlarımız var ama genel olarak hayli iyi durumda .

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2023, 12:12:16 »
Tekrardan hoş geldiniz.. Aracınız da hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2023, 12:59:26 »
96 kasa ile 2006 yi karsilastirir misiniz? Efsaneligi neye gore haketti acaba?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2023, 16:03:41 »
96 kasa ile 2006 yi karsilastirir misiniz? Efsaneligi neye gore haketti acaba?

Şimdi Efsana Corolla üretildiği yıl için o dönemlerin şartları için efsana olmuş bir araç . 90 ların  Kuş Serisi  ve Renoult  araçlarına göre sorunsuz konforlu az yakıt tüketen hayli seri ve o dönem için güzel donanım seviyesi ile efsane adına almış bir araçtır . Efsaneyi Efsane yapan en büyük olay ise kronik sorunu yok denecek kadar az olan sanayi düşmanı kullanıcı dostu bir araç olmasıdır . Bizim ilk tanışmamız 1999 yılında 1.6 XLİ modeli ile oldu 17 bin km de almıştık geldiği günü hiç unutmuyorum. 1992 modelo Toros umuz vardı ondan sonra almıştık . Bize adeta uçak gibi gelmişti. çocukluğun gençliğim hepsi onda geçti ki hala da efsanenin yeri bir başkadır bende daha yüksek model araç alabiliyor olsam da afsan tercih ettim Toyota Candır gerisi heyecandır .

E12 Kasa yada  8 yıl bindim 6 yıl bindim .Gerçekten sanayicilerin tabiri ile  2 nci efsana kasa olarak bilinir oda .Kesinlikle motor ve karoser sağlamlığı ile senelerce sorunsuz hizmet eder. Bana Efsaney göre artılarını söylemek gerekir ise ilk sırada fren performansını söylerim .4 disk fren ve fren mesafesi ve tepkileri kesinlikle çok iyi . Aracın oturum efsane gibi çok çukur degil yüksek konumlanmış motor gücü hayli yeterli . donanım olarak tabiki efsaneye göre daha dolu bir araç. Bana göre eksi yönü arka tekerlerin bağımsız süspansiyon olmayışı özellikle kasislerde arkada çırpma tarzı bir his veriyordu . Aracın diğer toyota lara istinadan dar yüksek tutulması veda bağımsız olamayan süspansiyonlar  viraj kabileyetini zayıflatmış .Haricen direksiyon kutusu tıkırtısı  , tavan kumaş sarkması , titrek motor , gibi çok büyütülmeyecek şeyleri var ama benim gözümde ikinci efsanedir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2023, 18:08:48 »
Hayırlı uğurlu olsun. Ben gençliğim efsane kasaya denk gelmesede hep istediğim bir araçtı 2018 de ikinci araç olarak nasip oldu. Gerçekten zevki bambaşka aldığımda 130 binlerdeydi ama yaş gereği eksiklerini gidermeyle uğraşıyorum ve büyük keyif alıyorum. Şuan 223 bin oldu iller arası seyahatlere gitmeye önce onu tercih ediyorum.
Volkswagen Polo (2015-2016)  0-15.000 Opel Astra (2016-2020) 0-50.500 Toyota Corolla (1994) 145.000-... Peugeot Rifter (2020) 0-... Honda Civic (2022-2024) 0-18.000 Cupra Formentor (2023) 0-… BMW 3.20 (2023) 0-…

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2023, 13:22:32 »
Çok teşekkür ederim. Hakikaten ruhu olan bir araç .Farklı bir tadı havası var .Benimde epey yaptıracağım şeyler var bakalım bir yerlerden başlayacağız inşallah .Ben kendi yapacaklarımı yapıyorum şimdilik bakalım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2023, 19:03:52 »
Çok teşekkür ederim. Hakikaten ruhu olan bir araç .Farklı bir tadı havası var .Benimde epey yaptıracağım şeyler var bakalım bir yerlerden başlayacağız inşallah .Ben kendi yapacaklarımı yapıyorum şimdilik bakalım .

Allah kolaylıklar versin bu süreçte yardımcı olabileceğim bir şey olursa elimden geleni yaparım. Trim kaporta far vb. parçalardan biraz stok var bende.
Volkswagen Polo (2015-2016)  0-15.000 Opel Astra (2016-2020) 0-50.500 Toyota Corolla (1994) 145.000-... Peugeot Rifter (2020) 0-... Honda Civic (2022-2024) 0-18.000 Cupra Formentor (2023) 0-… BMW 3.20 (2023) 0-…

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2023, 09:14:34 »
Mustafa Kardeşim eksik olma ihtiyaç halinde ulaşırım sana .Şimdilik bir ihtiyacımız yok gibi ama daha sanayinin yolunu tutmadık . Cumartesi Dörtnala gideceğim bakalım .Dayım sağ olsun pek bakmamış arabaya genel kullanıcı .Fren disk ,balata - muhtemel motor kulağı - rutin yağ bakımları ve bujiler , hava filtresi , bunlar benim gördüğüm direk değişmesi gerekenler .

Konu dışı olacak ama dayımdan aldığım için arabayı açıkcası dışına baktık şöyle bir kullandık aldık . Buğün merak ettim araç 289 binde  araç çalışırken yağ çubuğunu çektim motorun durum ahvali ney diye şükür duman ve kompresyon gelmedi .Birde yağ  kapağını açtım orda üfleme vardı .Biraz tedirgin oldum ama biraz araştırdım üstten çift eğzantirikli motorlarda yağ kapağını açtığınızda bir miktar kompresyon olacağını okudum . Araba yarım marşta çalışıyor çekiş gidiş noktasında çok memnunum rampalar dahil aracın çekişi gidişi çok güzel . Eğzosda duman ve kurum yok  hafta sonu sadık usta artık neyse söyler .

Birde motor hiç yıkanmamış temizlenmemiş zaman içinde resmen katman şeklinde bir tabaka oluşmuş hani benim kendim termizleme seyimin üstüne çıkmış birde külbütör kapak contasında ince ince yağ vermiş kimsede kapak civatalarını kontrol etmemiş ben aldıktan sonra fark ettim sabah motor soğukken civatalarını kotrol ettim tahmin ettiğim gibi heralde rahat 1- 2 tur sıkmışımdır  şimdi terlemelerin olduğu yerler kurudu .Motoru nasıl temizleteceğim hiç bilmiyorum üst tarafları kendim halledeirm de güzel bir motor yıkamacıyapması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2023, 12:37:45 »
aracınız hayırlı olsun. kazasız belasız kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2023, 13:03:25 »
Motor yıkamada en iyi temizlik benzin ile yapılır ama dikkatli olmak lazım biraz tehlikelidir,üst düzey temizlik kimyasalları var ama biraz pahalı evde kompresörünüz olsaydı profesyonel temizlik maddelerinden alıp kolay şekilde temizlerdiniz,kesinlikle su vurdurmayın.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 01, 2023, 12:47:01 »
Motor kulağı için yan sanayi çok sağlıklı olmuyor diye duydum. Ben 3 tanesini servisten aldım sorun yok şuan. Motorun iyi olmasına sevindim hazır servise gidiyorsunuz kompresyon testi de yapın bence en azından durumunu görmüş olursunuz. Benim aracımda da üst kapakta yağ lekeleri var ama iyi vakit harcamak gerekiyor yıkamacılara güvenip veremiyorum malum distribütör su alırsa en hayati masraflı parçalarından o yüzden elektrik aksamını iyice izole etmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2023, 11:43:24 »
Cumartesi bakıma gittik  yağ , yağ filtresi  , hava filtresi  , buji  ,  Devridaim Kayışı  , Ön fren Disk , Balata  , Arka Teker  Fren Kaleper Ayarı , El Freni Ayarı yapıldı.Ayrıca aracın avans ayaarı bana yüksek gibi geliyordu fabrikasyon değere getirildi. Bakımlardan sonra aracım hissedilir derecede sessizleşti .Çekiş gidiş konusunda çok sıkıntım yoktu zaten avans yüksekken daha bi atak gidiyordu ama motor homurtulu çalışıyordu birde 1300 - 1400 devirlerde böyle hafif silkelemeler patlatmalar oluyordu onlar kayboldu. Haricen yapılacaklar listesi çıkardı ustam amortisörler ve lastikleri felan değişecek dedi . arka motor kulağı sağ üst yağ kulak değişecek dedi , Ve yağ kaçakları ile alakalı yapılması gerekenler var dedi liste oluşturduk . Sırasıyla zaman içinde acileyet durumuna göre onları da yaptıracağım. Hepsi birden bütçemi epeyce zorlar. Şimdilik aklımda olan  fren ve debriyaj pedal lastiklerini yenileyeceğim aslında çok kötü değil ama yeni olsun . Birde bağaj fitili kopmuş onu yenilemem gerekiyor nerden ne marka alacam onun araştırması içindeyim . İnternette var ama yorumları pek iyi değil . Bakalım elimizden geldiğince Efsaneyi  toparlıyoruz . Arabada şokta bu kadar ilği uzun zamandır görmemiştir .  Yazın davlumbaz içlerine ve tabanına koruma pütür attırmayı düşünüyorum .Hem ses izalasyonu hem de koruma amaçlı .

Bu arada Motor yağı motul koyacaktık ama bulamadık  mobil 10/40 tercih ettik yıllarca kullandım kaliteli yağdır . Buji ve yağ filtresi orjinal denso  , Hava filtresi Alman malı kaliteli bir filtre contalı felan hayli iyi kalitesi ele alınca kendini hissetiriyor . Fren disk balata trv   bagaj fitili konusunda marka model bilgisi tecrübesi olan varsa desteğini alabilrim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 04, 2023, 19:25:30 »
Cumartesi bakıma gittik  yağ , yağ filtresi  , hava filtresi  , buji  ,  Devridaim Kayışı  , Ön fren Disk , Balata  , Arka Teker  Fren Kaleper Ayarı , El Freni Ayarı yapıldı.Ayrıca aracın avans ayaarı bana yüksek gibi geliyordu fabrikasyon değere getirildi. Bakımlardan sonra aracım hissedilir derecede sessizleşti .Çekiş gidiş konusunda çok sıkıntım yoktu zaten avans yüksekken daha bi atak gidiyordu ama motor homurtulu çalışıyordu birde 1300 - 1400 devirlerde böyle hafif silkelemeler patlatmalar oluyordu onlar kayboldu. Haricen yapılacaklar listesi çıkardı ustam amortisörler ve lastikleri felan değişecek dedi . arka motor kulağı sağ üst yağ kulak değişecek dedi , Ve yağ kaçakları ile alakalı yapılması gerekenler var dedi liste oluşturduk . Sırasıyla zaman içinde acileyet durumuna göre onları da yaptıracağım. Hepsi birden bütçemi epeyce zorlar. Şimdilik aklımda olan  fren ve debriyaj pedal lastiklerini yenileyeceğim aslında çok kötü değil ama yeni olsun . Birde bağaj fitili kopmuş onu yenilemem gerekiyor nerden ne marka alacam onun araştırması içindeyim . İnternette var ama yorumları pek iyi değil . Bakalım elimizden geldiğince Efsaneyi  toparlıyoruz . Arabada şokta bu kadar ilği uzun zamandır görmemiştir .  Yazın davlumbaz içlerine ve tabanına koruma pütür attırmayı düşünüyorum .Hem ses izalasyonu hem de koruma amaçlı .

Bu arada Motor yağı motul koyacaktık ama bulamadık  mobil 10/40 tercih ettik yıllarca kullandım kaliteli yağdır . Buji ve yağ filtresi orjinal denso  , Hava filtresi Alman malı kaliteli bir filtre contalı felan hayli iyi kalitesi ele alınca kendini hissetiriyor . Fren disk balata trv   bagaj fitili konusunda marka model bilgisi tecrübesi olan varsa desteğini alabilrim

Kolay gelsin aciliyeti olanları baştan yaptırmanız iyi olmuş diğerlerinide zamanla halledersiniz. Debriyaj ve fren için orjinal ile birebir ölçüde pedal lastiği satan bir esnafa ulaştım. Kendisi bizim kasalar için nikelajlı dış cam sıyırıcı da getirmişti. Zonguldakta esnaflığını çok beğenirim Facebook grubunda tanıştım. Bagaj fitilinide kendisinden aldım. Eskisine nazaran daha yüksek bir ay kadar kapanırken zorlanıyor ama sonra eskisi gibi kolaylaşıyor ben memnunum su alma problemi de ortadan kalktı.  JDM MARKET 05303738044 Korcan Bey. Pedal lastikleride burdan aldım. Ararsanız yardımcı olacaktır.

Bende filtreleri TEM otodan alıyorum yağ filtresini servisten bir dönem belli adette almıştım ama filtrelerde Js Asakashi kalite farkı bariz ortada. Avans ayarını tabanca ile yapmıyor çoğu usta ben bir dönem el ile ayarlattım ama 10 derece çok iyi olur diye duydum. Distribütör içinde bir bakım yapmanızı tavsiye ederim temizlenirse biraz daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 05, 2023, 19:30:20 »

Hayırlı olsun yücel bey iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,
Ana kulak için kesinlikle orjınal tavsiye ederim,zaten yan sanayisi genelde ya ilk takıldığında yada kısa süre sonra sorun çıkartıyor kendini belli ediyor,boşa zaman ve nakit kaybı oluyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 06, 2023, 14:21:03 »
Teşekkür ederim Ümit bey  ustam da aynı şeyi söyledi . Arka şanzıman kulağı yan sanayi olur da .Ana yağlı kulak da orijinal olacak . Orjinal olmayacaksa üzerindeki kalsın daha iyi dedi . Bakalım zamanla yavaş yavaş eksiklerimizi tamamlayacağız  .