Gönderen Konu: 1.3 corolla motor üstündeki hortum yardım  (Okunma sayısı 846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
1.3 corolla motor üstündeki hortum yardım
« : Nisan 15, 2023, 12:34:18 »
Merhaba resimde motorun üst kapak üzerinde 2 adet hortum var sağdaki musluk gibi olan pcv vallfi ve hortumu bunu biliyorum aşağı emme manifoltuna uzanıyor peki sol tarafta düz çıkıp hava filtresinin altına bağlanan hortum nedir bilen varsa bilgi verebilirmi çünkü benim hava filtresinin içine balandığı yerden krema kıvamında yağ birikintisi oluyor temizliyorum bir süre sonra tekrar oluyor bu hortumu hava filtresinden çıkarıp boşa versek sıkıntı olurmu yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

1.3 corolla motor üstündeki hortum yardım
« : Nisan 15, 2023, 12:34:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.3 corolla motor üstündeki hortum yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2023, 20:44:17 »
Aracınız zannedersem 1.3 motor,bahsettiğiniz hortum avans hortumu olabilir,araç ısındığı zaman rolantiyi ayarlamaya yarar,onun içinde yağ birikintisi olması kullandığınız yağın kalitesiz olduğunu gösterir aynı zamanda pcv valfi işini doğru yapmıyor demektir,yağda oluşan buhar olağandan fazla olduğu zaman kusacak yer arar,kaliteli yağ kullanırsanız ve pcv valfini kontrol ederseniz orada yağ olmayacaktır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 1.3 corolla motor üstündeki hortum yardım
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2023, 10:23:52 »
Avans Hortumu değil galiba araştırdım pek alakalı görünmüyor.