Gönderen Konu: 2008 Corolla Motor Arıza Lambası  (Okunma sayısı 772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
2008 Corolla Motor Arıza Lambası
« : Nisan 12, 2023, 13:48:36 »
2008 model dizel corolla, 250.000 km'de. 10 gün önce yolda 50-60 km ile giderken sarı motor arıza lambası yandı. Durdum, dıştan motora baktım görünen bir şey yok.

Arabanın çekişinde bir şey yok, motordan farklı gelen bir ses de yok. 1 gün sonra kendiliğinden söndü.

Dün seyir halinde iken yine yandı, götürüp cihaza sokturdum. "Yakıt" ile alakalı bir hata vermiş dediler. Tam olarak neyden olduğunu anlamak için 1 hafta kalması lazım vs. diyorlar. Bana abartı geldi.

Şu anda lamba sönmüyor, her marş yaptığımda ekrana geliyor.

Sorun ne olabilir fikri olan var mı?

Toyota Club Türkiye

2008 Corolla Motor Arıza Lambası
« : Nisan 12, 2023, 13:48:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Corolla Motor Arıza Lambası
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2023, 15:03:31 »
Benzer olay Opel Corsa'da başımıza geldi,İzmir'den yola çıkmadan Bp den  benzin almıştım ,tam bayram günü Kaş'ta ışık yandı,Opel Türkiye 24 saati aradık,çözüm üretemediler,aracın Antalya'daki servise gelmesi ve incelenmesi gerek dediler,bayram sonu İzmir'e dönmemiz gerekiyor dememize rağmen ..uzun lafın kısası Kaş petrol ofise giitim,Demre veya başka bir ilçedeki tamirciye telefon açtık,abi devam et bir şey olmaz dedi ben de Petrol ofisten depoyu doldurdum,yakıtlar karıştı ve ışık söndü,epeyce uzun yazdım ,yakında sizde değişik bir yerden yakıt aldınız mı? böyle biraz kullanın farklı yerden yakıtla doldurun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2023, 15:22:50 »
Yanıtınız için teşekkür ederim. Düzenli mazot aldığım 3 tane Opet bayisi var, onlardan birinden aldım aslında yine.

Yine de üzerine farklı bir yerden yakıt doldurup deneyeceğim.

Enjektör, yakıt pompası veya katalizör tıkanması olabilir dediler. Size mantıklı geliyor mu? Bahsettikleri sorunlardan biri olsa aracın ne gibi tepkiler vermesi gerekir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2023, 15:29:44 »
Ek olarak buji ve kabloları da olabilir ancak hemen acele etmeyin yeni yakıt alıp enjektör temizleyici ile kullanın ,duruma göre bir süre sonra diğer işlemlere başlarsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '08
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2023, 10:14:39 »
Hocam şu cihazdan 1 tane alın. Elm327 Obd2 olması önemli.

https://www.hepsiburada.com/ara?q=obd2+cihaz%C4%B1

Telefonunuza da şu uygulamayı kurun (ben bir sürü denedim en başarılı bulduğum bu şu anda daha iyisi varsa önerilere açığım)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motordata.obd

Sonra her arıza ışığı yaktığı zaman bu cihaz ve telefonunuzdaki uygulama ile arıza kodunu öğrenebilirsiniz.

Misal bende sürekli P0101 arızası var. MAF sensörü artık kafayı yemiş vaziyette. Haftada 1-2 defa yanıyor. Sürekli söndürüyorum.

MAF sensörünün değişmesi gerekiyor. Ama Ustam (TYT Turgay usta) acil değil belki bir miktar yakıt tüketimini artırır dedi.