Gönderen Konu: TESLA MODEL Y  (Okunma sayısı 581 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
TESLA MODEL Y
« : Nisan 08, 2023, 10:05:50 »
Selam arkadaşlar
Tesla türkiye güncellemiş rakamlarına baktınız mı? cidden müthiş fiyat bu araç için.
incelemek isteyen için

https://www.tesla.com/tr_tr/modely/design#overview

Toyota Club Türkiye

TESLA MODEL Y
« : Nisan 08, 2023, 10:05:50 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: TESLA MODEL Y
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2023, 10:57:34 »
Kesin fiyatlar resmen açıklanınca durum değerlendirilir,Togg sınırlı sayıda da olsa piyasaya elektrikli olarak giriyor,önünü kesmek için yabancı rakip firmalar devreye girecektir,gelsinler kıyaslama ile elektrikli piyasası belli rakama oturur ancak Ankara'nın batısındaki illerde talep görebilir,dağa bayıra gidecek benzinli mazotlu arabalar geri kalan yerlerde kullanılır,elektrik şarj ücretleri ve kullanım ücretleri bu gün cazip gibi gösteriliyor ancak ileriye dönük çok yakın fiyatlara ulaşacaktır,2.ci el konusu da ayrı sorundur,elektrikli meraklısına hayırlı olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2023, 11:19:59 »
Elektrikli otomobillerin daha da ucuz olması lazım. Belki maliyetini kurtarmaz ama ucuza satıp ucuza yol aldırmazlarsa sadece performans bir yere kadar. Satamazlar. Alanlar da çok kısıtlı bir kesimde kalır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2023, 11:50:17 »
Kesin fiyatlar resmen açıklanınca durum değerlendirilir,Togg sınırlı sayıda da olsa piyasaya elektrikli olarak giriyor,önünü kesmek için yabancı rakip firmalar devreye girecektir,gelsinler kıyaslama ile elektrikli piyasası belli rakama oturur ancak Ankara'nın batısındaki illerde talep görebilir,dağa bayıra gidecek benzinli mazotlu arabalar geri kalan yerlerde kullanılır,elektrik şarj ücretleri ve kullanım ücretleri bu gün cazip gibi gösteriliyor ancak ileriye dönük çok yakın fiyatlara ulaşacaktır,2.ci el konusu da ayrı sorundur,elektrikli meraklısına hayırlı olsun.
Şu an için istanbul içi için cazip gibi gözüküyor.:)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2023, 11:51:00
Elektrikli otomobillerin daha da ucuz olması lazım. Belki maliyetini kurtarmaz ama ucuza satıp ucuza yol aldırmazlarsa sadece performans bir yere kadar. Satamazlar. Alanlar da çok kısıtlı bir kesimde kalır.
Ben 2024 yazınca özellikle istanbul içinde ciddi anlamda daha farkedilir şekilde görüleceklerini düşünüyorum sayı olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2023, 13:26:42 »
Fiyat kesinlikle cazip,
Peki ya MTV cazip mi??
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2023, 13:35:28 »
Fiyat kesinlikle cazip,
Peki ya MTV cazip mi??
onu bilemiyorum :) peki türkiye de sizce full otopilot seçenekli alınır mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2023, 14:54:53 »
onu bilemiyorum :) peki türkiye de sizce full otopilot seçenekli alınır mı?

Türkiye trafiğinde otomatik pilot çıldırır mı?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '21
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2023, 23:15:54 »
Benzer ve daha yüksek fiyatlı rakiplerine oranla piyasayı sallayacak düzeyde bir giriş yaptı. Bu piyasada bu fiyatla mükemmel ama üç önemli sorunu beraberinde getiriyor:

1) MTV ciddi bir sorun. Şu anda yaklaşık 25 bin lira dolaylarında görünüyor, seneye bunun 50 bin lira olmaması için bir sebep göremiyorum. Çılgın bir meblağ bu..
2) Tam elektrikli otomobillerin şarj imkanı çok kısıtlı. Ülkenin batısında kısmen ulaşılabilen şarj lokasyonları doğuya gelince neredeyse sıfırlanıyor. Müstakil bir ev olmadıkça veya işteyken şarj edemedikçe elektrikli otomobillerin menzilinin 1000 km olması gerekiyor ki kullanılabilirliği sağlansın. Bu düşük menzillerle ve bu şarj imkansızlığıyla tercih etme sebebi kalmıyor insanın.
3) Tesla'nın en büyük alamet-i farikası olan otopilot bizim gibi trafiği ilkel ülkelerde devreye alınamayacaktır. Bu da arabanın total potansiyelini asla yansıtamayacağı anlamı taşıyor.

Bunların haricinde araç mükemmel bir araç, senelerdir tesla meraklısı biri olarak piyasaya giriş yaptığı 4 Nisan tarihinden beri ekstra bir mutluluk yaşıyorum fakat tüm bu etkenler sipariş vermemi engelledi. Biraz gözlemleyeceğim, kuşkularımı giderebilirsem Corolla Cross'tan sonraki aracım belli.  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2023, 23:50:53 »
Elektrikli araçlar mtv yi 4/1 oranında ödüyor. Teşviki de bu oluyor. Hızlı şarj, uzun menzilde herkes hemfikir. Bir miktar daha gelişmesi gerekiyor.

Ben bu ay elektrikli kona almak istedim. Fiyat olarak uymadı bana. Site de şarj istasyonu kurulması gerekiyor. Şehir içinde kullanıp hergün işe gideceksem mantıklı. Benimde yüzde 90 kullanımım bu şekilde ama bir adım şehir dışına çıkmak, bir tane eksik şarj istasyonu olması veya dolu olması bile stres yaratır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2023, 23:54:55 »
Sarj istasyonlari sıkıntı. 4 tane ünite olsa ve 5. Araba gelse  en az bir iki saat bekleyecek bir de  bir iki saat sarj icin bekleyecek.. .
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007