Gönderen Konu: araçı motor frenine bindirdiğimde gelen ses...  (Okunma sayısı 1799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
araçı motor frenine bindirdiğimde gelen ses...
« : Nisan 28, 2009, 13:23:30 »
arkadaşlar araç ile ilgili sizlerden bi ricam olacak,
2005 corolla araçımı genelde 1-2-3 viteslerde motor frenine bindirdiğimde ve birden hız kestiğimde araçın sol tarafından bir tık (kırt) sesi geliyor,mekanik ses ile sert plstik sesi desem daha doğru olur,aracı geçenlerde toyota gedizlere götürdüm, test sürüşü yapıp aracı 2 saat incelediler, araçda gevşeyen veya problemli gözüken birşey olmadığını söyleyip sesin neden geldiğini bulamadılar ve bana söylenen ise sol salıncakda az bi yamukluk var(ama problem olacak kadar gözükmüyor dediler) bunu değiştiririz,amortisöre bakarız yine ses gitmezse orta traverse kadar ineriz dedi...fakat fiyatda 1.500 tl yi bulur,geçebilirde denildi... yine ses gitmez ise dedim,o zaman gitmeme şansı yok dediler...
sizin vereceğiniz bilgiler doğrultusunda işlem yaptırmak istiyorum...şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

araçı motor frenine bindirdiğimde gelen ses...
« : Nisan 28, 2009, 13:23:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ynt: araçı motor frenine bindirdiğimde gelen ses...
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2009, 13:34:15 »
travers, motor kulakları, aks mafsallarında bir problem olabilir diye düşünüyorum.
salıncakta olsa fren sırasında da duymanız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2009, 14:08:34 »
ilk başda motor kulaklarındandır dedik ama orada sorun yokdu...kalkışlarda araçı yavaş şekilde hareket ettirirken frene bastığımda da yapıyor. tek korkum traverse inilmesi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2009, 17:16:19 »
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun. Tamamen fikir yürütmeye çalışacağım; hiç amortisör, fren balataları civarı vs. söküldü mü yakın zamanda? Amortisör kulesinede bakıldı mı? Ses her seferinde bir kez mi geliyor, yoksa ard arda süren bir ses mi? Tam olarak aracın neresinden geliyor? Akü bağlantısı vs. kontrol ettiniz mi?
 Aslında benimde ilk aklıma motor kulakları gelirdi ama onlar kontrol edildi dediniz. Bu arada motor kulakları sağlam olsada bazen ayarsızlık olabiliyor ama genelde bu değişim vs. den sonra olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2009, 22:53:19 »
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun. Tamamen fikir yürütmeye çalışacağım; hiç amortisör, fren balataları civarı vs. söküldü mü yakın zamanda? Amortisör kulesinede bakıldı mı? Ses her seferinde bir kez mi geliyor, yoksa ard arda süren bir ses mi? Tam olarak aracın neresinden geliyor? Akü bağlantısı vs. kontrol ettiniz mi?
 Aslında benimde ilk aklıma motor kulakları gelirdi ama onlar kontrol edildi dediniz. Bu arada motor kulakları sağlam olsada bazen ayarsızlık olabiliyor ama genelde bu değişim vs. den sonra olabilir.

merhaba;
yakın zamanda değil ama 1 sene önce sol salıncak ve amortisör değişti. kuleye bakıldı. problem yoktu.

genelde ses 1-3 vites arasında giderken motor frenine bindirildiğinde ve hız düşürürken debriyaja basıldığında çıkarıyor. devamında tekrar hızlanmak istediğimde de aynı ses bir defa geliyor. sanki, motor kısmında birşey boştaymış gibi, hız kesildiğinde ve hız arttırılmak istendiğinde araç kasıntıda gidiyor gibi ses geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2009, 17:43:11 »
arkadaşlar aracı servise götürmedim,
arkadaşım citroen servisde mekanikci, dün beraber baktık ve aracın sol salıncağını söktük, aracın ses yapmasının nedeni salıncaktaki murc başlarınından kaynaklandığını gördük,murc başını saran plastik contanın biri yarılmış ve plastik içeri çökmüş ,murc başı metale sürttükce ses geliyormuş,şükür sorunu halettik,
konuyla ilgili cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2009, 17:57:03 »
arkadaşlar araç ile ilgili sizlerden bi ricam olacak,
2005 corolla araçımı genelde 1-2-3 viteslerde motor frenine bindirdiğimde ve birden hız kestiğimde araçın sol tarafından bir tık (kırt) sesi geliyor,mekanik ses ile sert plstik sesi desem daha doğru olur,aracı geçenlerde toyota gedizlere götürdüm, test sürüşü yapıp aracı 2 saat incelediler, araçda gevşeyen veya problemli gözüken birşey olmadığını söyleyip sesin neden geldiğini bulamadılar ve bana söylenen ise sol salıncakda az bi yamukluk var(ama problem olacak kadar gözükmüyor dediler) bunu değiştiririz,amortisöre bakarız yine ses gitmezse orta traverse kadar ineriz dedi...fakat fiyatda 1.500 tl yi bulur,geçebilirde denildi... yine ses gitmez ise dedim,o zaman gitmeme şansı yok dediler...
sizin vereceğiniz bilgiler doğrultusunda işlem yaptırmak istiyorum...şimdiden teşekkürler
herzaman dediğim gibi.servis işin içinden çıkamayacağını yada onarımın uzun zaman alacağını anladığı anda ARIZA YOK cümlesini yapıştırıyor yüzümüze,veya öyle bir fiat veriyorki afedersiniz kıçımızı tutarak oradan kaçmamızı sağlıyorlar.
standart bir servis uygulaması bu galiba...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2009, 18:00:34 »
arkadaşlar aracı servise götürmedim,
arkadaşım citroen servisde mekanikci, dün beraber baktık ve aracın sol salıncağını söktük, aracın ses yapmasının nedeni salıncaktaki murc başlarınından kaynaklandığını gördük,murc başını saran plastik contanın biri yarılmış ve plastik içeri çökmüş ,murc başı metale sürttükce ses geliyormuş,şükür sorunu halettik,
konuyla ilgili cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...

hani ne oldu 1500 tl lik masraf.ben bu toyota yetkili servislere bir rahmet okurum ama hem sizlere ayıp olur hemde siteden şutlarlar beni...ne diyeyim allah versin cezalarını biz bu parayı sanki kolay kazanıyoruz gibi fahiş fiyatlar verip canmızı yakıyorlar...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 03, 2009, 10:36:55 »
Geçmiş olsun Muhammet Bey. Sorunun çözülmesine sevindik.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2009, 12:51:46 »
hani ne oldu 1500 tl lik masraf.ben bu toyota yetkili servislere bir rahmet okurum ama hem sizlere ayıp olur hemde siteden şutlarlar beni...ne diyeyim allah versin cezalarını biz bu parayı sanki kolay kazanıyoruz gibi fahiş fiyatlar verip canmızı yakıyorlar...
:alkis: :alkis: :alkis:Aynen katılıyorum
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2009, 00:02:42 »
Servislerin genel mantığı aynı sorun olabilecek parçaları komple değiştir müşteriye kitle gitsin... Öyle uğraşayım sorunun nedenini bulup uygun bir şekilde halledeyim bu müşteri tekrar bana gelsin gibi bir uğraşları yok. Nasıl olsa sıfır araçların bakımından ben kesemi doğrultuyorum...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2009, 09:57:29 »

şaban abi sana aynen katılıyorum,o dedikleri paraya nerdeyse 1 ayımızı verip çalışyoruz...abi toyota servisde ki bi yetkiliyle beni yakın gördüğü için yaptığımız sosyal eleştiride(dedikodu yani) bana servis bakımı yapılıyormu dedi,bende yok servise gelmiyorum garanti yeni bitti,bilindik bakımını biz yapıyoruz dedim(hava-su-polen-yağ filt-yağ-buji),banada dediği şu,bunların yağına suyuna bak servise geldiğine değimez.

Servislerin genel mantığı aynı sorun olabilecek parçaları komple değiştir müşteriye kitle gitsin... Öyle uğraşayım sorunun nedenini bulup uygun bir şekilde halledeyim bu müşteri tekrar bana gelsin gibi bir uğraşları yok. Nasıl olsa sıfır araçların bakımından ben kesemi doğrultuyorum...

alper bey, belkide sorunu biliyorlar, müşterilerde araç aksamını tam bilmediğinden tutturabildiklerine 1 parçanın yanında bi parça daha iteliyorlar...

aracın tamiratına  bakarken arkadaşımın eski pressci ustasıda koca kurtda oradaydı,salıncağın yamukluğundan konu acıldı,salıncağı inceledi vee bana dediğini aynen yazıyorum; bu salıncakda gram yamukluk yok,bunu diyen haltetmiş,şimdi bana dersinki servisden dahamı iyi biliyorsun, az da olsa vardırda sen göremiyorsundur,(deneyimli bakışlarla) ben bilirim...senelerce bunların murc başlarını biz çaktık...yaa işte onun için bilirim...

murc başına şimdilik pul koyduk sesi kestik,bilmiyorum ama murc başı bulma şansım yok galiba,acaba sıfırdan salıncakmı almam gerekecek(tekrar olursa diye soruyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 10, 2009, 15:23:02 »
Askı rotlarını kontrol ettir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 11, 2009, 09:30:22 »
Askı rotlarını kontrol ettir
kontrol ettiririm tabii ama bu şekilde ses kesildi, bakalım tekrar ederse mecbur salıncak alacağım,salıncağı servise sordum 270 tl dedi,ayrı olarak burç başı yokmuş,yeni alma konusunda siz ne önerirsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 12, 2009, 05:03:58 »
kontrol ettiririm tabii ama bu şekilde ses kesildi, bakalım tekrar ederse mecbur salıncak alacağım,salıncağı servise sordum 270 tl dedi,ayrı olarak burç başı yokmuş,yeni alma konusunda siz ne önerirsiniz?

burç başları ayrı olarak var ama her serviste yok ön ve arka salıncak burçları ayrı ayrı satılıyorlar ben de bulamadıgım için yansanayisini almıştım pek sorun çıkartmadı ama 1 dahaki bakımda orjinallerini alıp taktırmıştım geçensene arkaların teki 60 ytl idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2009, 05:05:27 »

evet sökülen parçayıda tamir ettirip gene satmak