0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam. Öncelikle geçmiş olsun. Tamamen fikir yürütmeye çalışacağım; hiç amortisör, fren balataları civarı vs. söküldü mü yakın zamanda? Amortisör kulesinede bakıldı mı? Ses her seferinde bir kez mi geliyor, yoksa ard arda süren bir ses mi? Tam olarak aracın neresinden geliyor? Akü bağlantısı vs. kontrol ettiniz mi? Aslında benimde ilk aklıma motor kulakları gelirdi ama onlar kontrol edildi dediniz. Bu arada motor kulakları sağlam olsada bazen ayarsızlık olabiliyor ama genelde bu değişim vs. den sonra olabilir.
arkadaşlar araç ile ilgili sizlerden bi ricam olacak,2005 corolla araçımı genelde 1-2-3 viteslerde motor frenine bindirdiğimde ve birden hız kestiğimde araçın sol tarafından bir tık (kırt) sesi geliyor,mekanik ses ile sert plstik sesi desem daha doğru olur,aracı geçenlerde toyota gedizlere götürdüm, test sürüşü yapıp aracı 2 saat incelediler, araçda gevşeyen veya problemli gözüken birşey olmadığını söyleyip sesin neden geldiğini bulamadılar ve bana söylenen ise sol salıncakda az bi yamukluk var(ama problem olacak kadar gözükmüyor dediler) bunu değiştiririz,amortisöre bakarız yine ses gitmezse orta traverse kadar ineriz dedi...fakat fiyatda 1.500 tl yi bulur,geçebilirde denildi... yine ses gitmez ise dedim,o zaman gitmeme şansı yok dediler... sizin vereceğiniz bilgiler doğrultusunda işlem yaptırmak istiyorum...şimdiden teşekkürler
arkadaşlar aracı servise götürmedim,arkadaşım citroen servisde mekanikci, dün beraber baktık ve aracın sol salıncağını söktük, aracın ses yapmasının nedeni salıncaktaki murc başlarınından kaynaklandığını gördük,murc başını saran plastik contanın biri yarılmış ve plastik içeri çökmüş ,murc başı metale sürttükce ses geliyormuş,şükür sorunu halettik,konuyla ilgili cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...
hani ne oldu 1500 tl lik masraf.ben bu toyota yetkili servislere bir rahmet okurum ama hem sizlere ayıp olur hemde siteden şutlarlar beni...ne diyeyim allah versin cezalarını biz bu parayı sanki kolay kazanıyoruz gibi fahiş fiyatlar verip canmızı yakıyorlar...
Servislerin genel mantığı aynı sorun olabilecek parçaları komple değiştir müşteriye kitle gitsin... Öyle uğraşayım sorunun nedenini bulup uygun bir şekilde halledeyim bu müşteri tekrar bana gelsin gibi bir uğraşları yok. Nasıl olsa sıfır araçların bakımından ben kesemi doğrultuyorum...
Askı rotlarını kontrol ettir
kontrol ettiririm tabii ama bu şekilde ses kesildi, bakalım tekrar ederse mecbur salıncak alacağım,salıncağı servise sordum 270 tl dedi,ayrı olarak burç başı yokmuş,yeni alma konusunda siz ne önerirsiniz?