Gönderen Konu: Gazda tekleme  (Okunma sayısı 484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür edildi
Gazda tekleme
« : Mart 28, 2023, 22:48:37 »
Merhabalar arkadaşlar,
E120 sahibiyim.
Haftasonu 500 gidiş 500 dönüş olmak üzere 1000km uzun yol yaptım. Giderken bir problem yaşamadım fakat dönüş yolunun yarısında gaz bittiği için Opet istasyonuna girdim ve depoyu doldurdum.Normalde de yakıtı Opetten alırım hep fakat bu sefer depoyu fullediğimde giderken araba gazda teklemeye başladı. Devir-hız-vites fark etmeksizin 25dk da bir bazen 50 dk da bir anlık tekleme yapıyordu ama yine garip olan tamamen farklı zaman aralıklarıyla bunu yapmasıydı. Ben başta aldığım yakıtın kalitesinden dolayı olduğunu düşündüm ve depoyu bitirdim sonra tekrar fullediğimde yine problem devam etmekteydi.
Benzinde denediğimde ise hiçbir problem yaşamadım.
Bunun sebebi ne olabilir ? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Gazda tekleme
« : Mart 28, 2023, 22:48:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: Gazda tekleme
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2023, 15:47:58 »
Lpg haritanız bozulmuş gibi geldi bana.Haritayı sıfırlamanın birkaç yolu var tamamen akünün bağlantılarını kesip 10 dakika gibi bir süre bekleyip tekrar bağlayın bu sayede lpg ecunuz sıfırlanmış olacak birde bu şekilde deneyin
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2023, 16:48:19 »
Teşekkürler cevap için. Ciddi bir problem değildir umarım, kafama takıldı çünkü. Bir de sizce aldığım yakıttan dolayı sistemin bozulmuş olma ihtimali var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2023, 22:20:37 »
Teşekkürler cevap için. Ciddi bir problem değildir umarım, kafama takıldı çünkü. Bir de sizce aldığım yakıttan dolayı sistemin bozulmuş olma ihtimali var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Önce bir harita sıfırlaması yapın yakıtı hep aynı yerden almaya dikkat edin eğer sorun devam ediyorsa bir lpg ustasına ayar yaptırmayı deneyin gaz filtre bakımlarınızı aksatmayın bujilerinizin değişim aralığı 100.000 kmdir geçtiyse değişimini sağlayın bobinleri kontrol ettirin eğer hala devam ediyorsa kompresyon testi ile devam edebilirsiniz ama tekleme sorunları genellikle ateşleme ile ilgilidir. Orijinal buji ve bobin kullanımına özen göstermekte fayda var
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra