Gönderen Konu: 1.6 vvti çekiş sorunu acil yardım  (Okunma sayısı 2103 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
1.6 vvti çekiş sorunu acil yardım
« : Mart 26, 2023, 00:15:11 »
Herkese merhaba
2006 model corolla 1.6 vvti AT  lpg 173 bin kmde aracım var aracım tüm bakımlarını yaptırdım sanzıman yağı buji bobin vs hepsini değiştim aracımdaki sorun şu araç yokuşlarda Aracım çekmiyor öyle yüksek yokuşlarda degil bazende araç sollama yapacağım zaman basıyorum ama yürümüyor aracımı seviyorum satıp başka araçta almak istiyorum sübab ararımı yapmam lazım sürekli gittiğim ustam en son baktığımda ses yok subab ayarına gerek yok dedi kafayı yicem işim içinden çıkamıyorum

Toyota Club Türkiye

1.6 vvti çekiş sorunu acil yardım
« : Mart 26, 2023, 00:15:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 vvti çekiş sorunu acil yardım
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2023, 12:28:20 »
Hava filtresi,yakıt filtresi,yakıt pompası,partikül filtresi ve hava akışmetre gibi yerleri de kontrol edin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2023, 00:55:34 »
Tokay abi merhaba
2006 corolla 1.6 AT BENZİN LPG için egzoz cu kamara ile baktı temiz dedi benim he zaman gittigim ustamda bu araçlarda benzin filitresi depoda değişmiyor dedi lpg. Ve benzindede sorun aynı hava filitresi ve akış metre yeni temizlendi sadece tek şüphe ettigim şey bobinleri 2 tanesi orjinal değil denso yan sanayi acaba ondanmı yec marka ile değişip denicem birde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 59000
  • Model Yılı: '19
  • 4 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2023, 10:07:20 »
Merhabalar. Aynı sorun bundan 7 yıl önce benim başıma da gelmişti. Bende subapiar yanmıştı değişim yapıldı ve sorun düzeldi.Subap arızası olup olmadığını kompresyon testi yaptırarak anlayabilirsiniz. Hangi ildesiniz ? Ankara ise test için önereceğim yer olacak . Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2023, 00:27:03 »
Merhaba
İstanbul anadolu yakasında ikamet ediyorum bügün bir ustayla görüştüm eski yetkili servis çalışanı bana sibob ayarı yapalım bakalım dedi hemde geldiginde bir kompresyön testi yaparız belli olur dedi tekleme titreme yoksa yanık veya kalırmaz dedi cumartesi bi ayara gidicem bakalım kimisede diyor vvti motorlarda ayar diye bişey yok kimiside diyor öylr bişey yok illaki ayar var daha önce hiç ayar yaptırdınızmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 59000
  • Model Yılı: '19
  • 4 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 28, 2023, 08:59:57 »
Merhabalar. Hayır ayar yaptırmadım. Ayar diye birşey yok çünkü , ayar dedikleri subap taşlaması o da sıkıntılı bir durum. Benim size tavsiyem kompresyon testi. Diğer çözüm testten sonraki aşamalarda diğer ( Bobin ,buji vesaire ) Çünkü LPG kullanımı 60000 -90000 km aralığında olduğunda sorun çıkmaması zor olasılık. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2023, 12:20:03 »
Benim araba düz yolda iyi fakat rampalarda hafif bı baygınlık vardı daha sonra sunup arızası nedeniyle supaplar yapıldı ama araçtaki çekiş düşüklüğü iyice arttı daha sonra arabanın gazı takılı kalmaya başladi ara ara arıza lambası yaklti p 0011 ve p0016 arızası verdi.6 ay gezdim en son yetkili servise gittim usta uzaktan tanıdıkdi durumu anlattım.
Git yağ vakfını değiş abi hicbirsey kalmaz dedi.Eve gıdım yağ vakfını soktum sıkışmış içine plastik sıvı conta kaçmış çıkardım ama genede zor hareket ediyordu bunun üzerine parcaldim ve hafif zımpara yaptım.tekrar taktım bir daha arıza lambası yakmadi ama ilginç olan arabaya ben 5 yıldır hiç iyi cekmiyo diye bindim fakat valf ilk aldigim zamanda bozukmus bence şimdi araba o kadar rahatladı ki şaşırıyorum.
Ankara'yı bilenler bilir Şentepe ya çıkarken arkamdan arabalar kornaya başardı ben dip gaz yapardım gene de gitmezdi.
Benim araba otomatik battı ciktiya girip çıkınca araba vites ufaltmaz ama cekemezdi de bende ha bire vitesin altındaki düğmeye basar vites düşürdüm.
Şimdi yakıt arttı şöyleki 42 lt LPG ile 320 yapardı sekir içi şimdi 400km rahat yapıyor.Bence yağ valfinizi bı arastirin ucuz ve çok basit değişiyor ama çok önemliymiş vvt motorun adeta can damarı az bozulsun araba çekişten düşüyor ustalar bunlar böyle supob yemiştir LPG yüzünden diye düşünüyor bu parça hakkında hiçbir fikirleri yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2023, 01:52:28 »
Ustam merhaba
Supap ölçümü yapıldı bir sorun gözükmedi yağ valfimi değiştirdiniz benim aracımda durum şu 35 lt gaz ile istanbulda 240 km yapıyor