Gönderen Konu: 98 Model Carina aldım. 1 hafta sonra yolda stop etti.  (Okunma sayısı 499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 352000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
2 hafta önce 98 model Carina aldım. benzin+Lpg li geçen gün yolda 80 km hızla giderken stop etti. 1 haftadır sanayide. ustalar sebebini bulamadı. marş basıyor ama ateşleme yapmıyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: 98 Model Carina aldım. 1 hafta sonra yolda stop etti.
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2023, 12:02:00 »
Öncelikle geçmiş olsun iyi bir toyota ustasına aracı götürür iseniz sonuç almanız dah kolay olur aracı bilgisayara bağlayıp kontrol etmek lazım.Uzaktan ne yazsak boş ama muhtemelen ateşeleme bobinine baktırın marş esansında bir adet buji kablosunu söküp atlama spark olayı var mı kontrol edin kablo yada buji yada bobin arızası olabilir.Yada beyin kaynaklı sorun olabilir.Aracın kontak anahtarını marş alacak şekilde hazor hale getridiğinizde benzin pompasının sesini dinleyin benzin pompası arızalı olabilir.Direk gaz ile çalıştırmayı deneyin bu işlemleri yapıp tek tek kontrol edilmeli ama öncesinde bilgisayara bağlyıp arıza kodlarına bakmak daha kolay olur.Kolay gelsin
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 352000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 98 Model Carina aldım. 1 hafta sonra yolda stop etti.
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2023, 09:19:20 »
Öncelikle geçmiş olsun iyi bir toyota ustasına aracı götürür iseniz sonuç almanız dah kolay olur aracı bilgisayara bağlayıp kontrol etmek lazım.Uzaktan ne yazsak boş ama muhtemelen ateşeleme bobinine baktırın marş esansında bir adet buji kablosunu söküp atlama spark olayı var mı kontrol edin kablo yada buji yada bobin arızası olabilir.Yada beyin kaynaklı sorun olabilir.Aracın kontak anahtarını marş alacak şekilde hazor hale getridiğinizde benzin pompasının sesini dinleyin benzin pompası arızalı olabilir.Direk gaz ile çalıştırmayı deneyin bu işlemleri yapıp tek tek kontrol edilmeli ama öncesinde bilgisayara bağlyıp arıza kodlarına bakmak daha kolay olur.Kolay gelsin
Çok teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2023, 11:44:25
İbrahim bey, teşekkür ederim. Buraya yazdıklarınızı ustama gösterdim. Arıza disbribütörde imiş. değiştirdik halloldu. Çok teşekkürler.