Gönderen Konu: Yagmur Sensörü Neden Çalışmaz.  (Okunma sayısı 1232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
Yagmur Sensörü Neden Çalışmaz.
« : Mart 20, 2023, 10:14:37 »
Değerli arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 2008 Corolla aracımda yağmur sensörü sorunu yaşıyorum dün fark ettim ki sensör devreye girmiyor. Klasik olarak sensör için şeffaf bant yaptım olmadı, yeni bir sensör alıp deneyeyim dedim olmadı, cihaza bağlattım sorun gözükmüyor. Fakat bu kadar işleme rağmen sonuç yok. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.
Saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

Yagmur Sensörü Neden Çalışmaz.
« : Mart 20, 2023, 10:14:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Yagmur Sensörü Neden Çalışmaz.
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2023, 14:47:28 »
Değerli arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 2008 Corolla aracımda yağmur sensörü sorunu yaşıyorum dün fark ettim ki sensör devreye girmiyor. Klasik olarak sensör için şeffaf bant yaptım olmadı, yeni bir sensör alıp deneyeyim dedim olmadı, cihaza bağlattım sorun gözükmüyor. Fakat bu kadar işleme rağmen sonuç yok. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.
Saygılarımla.

Size Başkent Oto Sanayide Toyota elektriğinden iyi anlayan bir usta önereyim. Ben yıllardır giderim kendisine. İsmen hatırlamaz belki ama Siyah Avensis sahibi derseniz hatırlar.
Herkes Çakır Usta diye bilir.
0533 812 01 17
Herkesin değişmesi gerekli dediği benim aracımın far ayarlama motorunu tamir etti.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2023, 16:17:48 »
Size Başkent Oto Sanayide Toyota elektriğinden iyi anlayan bir usta önereyim. Ben yıllardır giderim kendisine. İsmen hatırlamaz belki ama Siyah Avensis sahibi derseniz hatırlar.
Herkes Çakır Usta diye bilir.
0533 812 01 17
Herkesin değişmesi gerekli dediği benim aracımın far ayarlama motorunu tamir etti.

Tamam çok teşekkür ederim. Ustayı bir arayıp konum alayım. İnşallah çözülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2023, 07:43:37 »
Auto konumunda iken, damla sensoru arızalı ise, zaman ayarı ile çalışır.

Zaman ayarı çalışıyormu?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2023, 10:30:27 »

Zaman ayarı çalışıyormu?

Evet zaman ayarında çalışma ile sorun yaşamıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 22, 2023, 10:31:45

Zaman ayarı çalışıyormu?

evet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2023, 21:10:51 »
Dediklerinize göre, sensör arızalı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2023, 23:10:30 »
Bu gün usta ile görüştüm baktı beyin dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2023, 09:50:34 »
Bu gün usta ile görüştüm baktı beyin dedi.

Usta mutlaka size bir yol gösterecektir. Yoksa Dörtnal Toyota da Ogün Usta var. zamanında küçük bir beyin arızası için bana Şaşmaz da beyin tamir eden bir yer söyledi. Şimdi yerini tam hatırlamıyorum. Ancak Vakıfbank ve diğer bankaların bulunduğu sırada idi. Bayağı iyiler tamir işinde. Bende kesin çözüm oldu.  Ama biraz pahalı bir işlem.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2023, 10:04:12 »
Usta mutlaka size bir yol gösterecektir. Yoksa Dörtnal Toyota da Ogün Usta var. zamanında küçük bir beyin arızası için bana Şaşmaz da beyin tamir eden bir yer söyledi. Şimdi yerini tam hatırlamıyorum. Ancak Vakıfbank ve diğer bankaların bulunduğu sırada idi. Bayağı iyiler tamir işinde. Bende kesin çözüm oldu.  Ama biraz pahalı bir işlem.

usta sağolsun ilgilendi aracı bana bırakman lazım dedi. 3 5 saat onunla uğraşmam gerekecek ona göre kesin bir şey söyleyebilirim filan. bakalım fırsat olursa hafta içi bırakacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2023, 10:33:29 »
usta sağolsun ilgilendi aracı bana bırakman lazım dedi. 3 5 saat onunla uğraşmam gerekecek ona göre kesin bir şey söyleyebilirim filan. bakalım fırsat olursa hafta içi bırakacağım.
Çakır Usta işinde gerçekten iyidir ve Toyota elektriğinden iyi anlar. Yanında çalışan Iraklı bir usta da var. Zaten Irakta Toyota elektrik tamiri işi yapıyormuş. Bizim araçlarda far sensörü yok malesef. Geçen gün far ayarlama motor ve sönsör tamiri için gittiğim zaman ona sormuştum benim araça far sensörü takarmısın diye. Bana şöyle dedi. Orijinal olmayan hiç bir ekleme yapmam sonra tesisatı kucağına alır ağlamaya başlarsın. Avensislerin tesisatları hassastır hiç heveslenme. Böylece tüm hayallerim suya düştü ve kesinlikle vazgeçtim.  :wacko:
İçiniz rahat olsun. Yapılabilecek herşeyi en iyi şekilde yapar. Ama mutlaka arayıp öyle gidin. Çatkapı gidilecek yer değil. Sıra çok oluyor. Kolay gelsin.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2023, 13:50:45 »
Çakır Usta işinde gerçekten iyidir ve Toyota elektriğinden iyi anlar. Yanında çalışan Iraklı bir usta da var. Zaten Irakta Toyota elektrik tamiri işi yapıyormuş. Bizim araçlarda far sensörü yok malesef. Geçen gün far ayarlama motor ve sönsör tamiri için gittiğim zaman ona sormuştum benim araça far sensörü takarmısın diye. Bana şöyle dedi. Orijinal olmayan hiç bir ekleme yapmam sonra tesisatı kucağına alır ağlamaya başlarsın. Avensislerin tesisatları hassastır hiç heveslenme. Böylece tüm hayallerim suya düştü ve kesinlikle vazgeçtim.  :wacko:
İçiniz rahat olsun. Yapılabilecek herşeyi en iyi şekilde yapar. Ama mutlaka arayıp öyle gidin. Çatkapı gidilecek yer değil. Sıra çok oluyor. Kolay gelsin.

İlginiz için teşekkür ederim. Cumartesi Çakır Ustayı arayıp bir randevu oluşturacağız bakalım inşallah bu konu çözülür.