Gönderen Konu: Toyata Corolla 2007 1.6 vvti 124bg lpgli  (Okunma sayısı 841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür etti
Toyata Corolla 2007 1.6 vvti 124bg lpgli
« : Mart 19, 2023, 23:35:27 »
Selamün aleyküm öncelikle herkese merhaba bir hatam olursa affola toyata Corolla 2007 1.6 vvti  class lpg. Li araç aldım fakat aldığımda contası yanikmis  sonra bir tane İzmit'te özel servis buldum ve motoru üst kapağı söktü sonra alta da inmemiz gerek dedi yoksa ilerleyen zamanlarda bu araç yağ yakar dedi ve yapilmisken  komple yapayim dedim bana parçası kendinden  olursa 25000 bin TL rakam çıkardı sonra ben maliyetli oluyor die parcalari kendim temin ettim ve maliyeti 18000 bin tlye düşürdüm ve bana dediki parcalar senden olunca  motora garanti vermem dedi  araçta degisen parçalar piston ana yatak kol yatak takım contasini orjinal aldım her seyini degistirdim her neyse araç yapildi ve bı kaç sikinti cikti onlari cozduk ve sonrasında ben 7000 bin km yaptim yağ degisimi ni erken yapayim dedim ve araçtan yağ filtresindeki  yağ da dahil 3 litre yağ aldim ve şimdi kara kara dusunuyorum ne yapcam die ve motorcunun dediği şu japon araclarda yak eksitlme oluyor normal dedi yağ da eneos 5/30 Multi hyper şimdi bana aracın yagini 10/40 yapalim diyor o zaman eksiltme olmaz hem aracin LPG'li ondanda kaynaklı olabilir diyo lütfen bu konuda yardimci olurmusunuz

Toyota Club Türkiye

Toyata Corolla 2007 1.6 vvti 124bg lpgli
« : Mart 19, 2023, 23:35:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyata Corolla 2007 1.6 vvti 124bg lpgli
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2023, 14:15:07 »
Araba lpg li olunca 0w40 veya 5w-40 yağ kullanabilirsiniz,10w-40 motor yağı yeni yapılmış motora kalın gelir,diğer taraftan ustanın söyledikleri mantıklı değil,ne demek garanti verememek? en iyi ihtimalle(!) kendisi orijinal yedek parça kullanacaktı,siz yedek parçayı kendiniz orijinal olmak kaydıyla 7.000.-tl uygun fiyata gerçekleştirmişsiniz.Usta değişiminde fayda var,şimdilik motor yağı viskozite değişimi ile birlikte sürekli her 1000 km de seviye kontrolu yapın,duruma göre değerlendirme yapılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2023, 20:14:17 »
Tokay bey çok teşekkür ederim abi simdi araç yağ yakmış olsa bunu egzozdan rahatlık la anlayabilirmiyim acaba araç ilk çalıştığında segmanlardan yağ kaçırma yapabilirmi yada komple motara yeniden bakılması mi gerek yada sadece yagimi degistirmemi oneriyosunuz valla kafam çok karisik ve o kadar para döküp de karşılığını alamamak cok üzücü çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2023, 21:34:58 »
Ekzos çıkış borusunun içine bakın siyah kurum var mı ? büyük ihtimalle yoktur,başka yolla atıyordur,motoru yapan usta benden bu kadar dediğine göre şimdilik sadece yağ değişimi yapın ve yağ seviyesini ölçerek gözlem yapın daha sonra çok gerekirse motoru başka servis açar,motor toplarken hata yapılmış olabilir o da dışardan belli olmaz.Hangi parçalar değişti ise tüm yapılanların ve yedek parçanın listesini saklayın daha sonra gerekebilir.Aracın yağ eksiltmesi dışında hararet vs gibi başka sorunları yoksa biraz böyle devam edin ,telaşla başka masraf yapmayın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2023, 00:36:09 »
Tokay abi çok sağolasın dediklerini harfiyen yapacagim abi peki bu Gebze civarında onerebileceginiz bı yer varmı sağlam usta  tavsiyeniz varmıdır abi şimdiden teşekkürler ederim zamaninizi aldim hakkinizi helal edin Allah razı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2023, 12:54:07 »
Gebze yöresini bilmiyorum,yolunuz düşerse İstanbul Avrupa yakasında forum üyemiz Tem Oto ve Sakarya'da forum moderatörümüz Ahmet Güve bey var,onlarla temasa geçebilirsiniz,Gebze yöresini iyi bilen forumdan usta servis tavsiyesi de olabilir.Kolay gelsin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2023, 14:18:45 »
Yeni motor yapıldığında normalde yağ ilk 1000 km'de değiştirilmesi gerekirdi,ilk yağ değişiminde bir miktar eksiltme normal kabul edilebilir, çünkü motor komple sökülmüş bütün noktalar boş ilk etapta o noktalar dolar yağ yerleşir,sonraki değişimlerde eksilme olup olmadığı net anlaşılır,ayrıca aracınız vvt-i motor devir sever o yüzden hem yüksek devire hemde lpg'nin ısısına dayanıklı yağ seçmelisiniz kaliteli bir motor yağı isterseniz liqui moli molygen serisini öneririm,yalnız yetkili satıcıdan alın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2023, 14:25:15 »
Teşekkür ederim umit abi şimdi ligue molinin 5w40 mi oneriyosunuz