0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bugün ilk defa oldu. Seyir halinde iken hissedilir birşey yok fakat düz yolda 1000-1500 devir arasında giderken hafiften hissettiriyor. Rölantide çalışırken bariz dalgalanma var. Sebebi ne olabilir sizce? Birisi bi yerden yanlış hava alıyormuş gibi dedi. Akşam olduğu için bakamadım. https://youtube.com/shorts/lrAPfdRI2HAMesaj Birleştirildi: Mart 19, 2023, 13:56:46Cevaplar için teşekkür ederim. Araç benzinli LPG istasyonuna bile girmemiş😁
Seyir halinde birsey yok diyorsunuz. Yokda giderken 1000 1500 devirde dalgalanma diyorsunuz. Dalgalanma olursa hizda artma azalma olur diye dusunuyorum..
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=94066.msg1151983;topicseen#newBu konu ile ayni degil degil mi?
Sorun bujilermiş arkadaşlar. Aracın Denso marka iridyum bujileri 30.000 kmde erimiş. Üstelik araçta lpg yok. Nedeni ise ülkemizin yedek parçacılarının %80 inin çok dürüst olması ve helalinden kazanma çabası. Bujileri aldığım yer Ankara İVEDİK JAPON. Ve sonuç bujiler orjinal değil çakma. Bu yüzden bu kadar çabuk zamanda erimiş ve düzgün ateşleme yapmamaya başlamış. Orjinal buji alıp taktık saat gibi oldu araba. İvedik Japona da aldığı para haram zıkkım olsun. Bu memleket düzelmez arkadaşlar bu bütün ticaret alanları için bu şekilde. Çok para kazanma, yalan, aldatma, kandırma almış başını gidiyor...
'Toyota orijinal parça ister' teorisi bir kere daha doğrulandı,siz iyi niyetle orijinal yedek parça niyetiyle almışsınız ama bahsettiğiniz gibi satıcı maalesef hata(!) yapmış,bundan böyle dışarıda iş yaptırılacaksa bile resmi servisten yedek parçaları bizzat almak ve dışarıda güvenilir ustaya başında durup gözümüz üstünde olarak takıldığını görmekten başka çare yok.Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 24, 2023, 14:13:13[/time]Orijinal bujiler 100.000 km de değişir diye biliyorum.
Geçmiş olsun ve gözünüz aydın. En azından hasta tedavi edildi hemde çok pahalı olmayan bir yoldan. (şu an bujiler kaç lira oldu bilmiyorum) Ben yaklaşık 60-70 bin km önce Şaşmaz sanayiinde bulunan Dörtnal Toyota dan almıştım iridyum bujileri. O zaman iyi para vermiştim. Orijinal Denso idi. Ama hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ömürleri kaç km bilmiyorum ama herhalde zamanı gelmiştir değiştirmenin. Siz kaça aldınız orijinalleri?Öncelikle teşekkür ederim. Daha masraflı ve çetrefilli bir sorun çıkabilirdi. Bujiler benzinli araçlarda 90-100 bine kadar gidiyormuş. lpgde 50bin dediler. Bujilerde bayağı pahalanmış 1100 TL verdim.Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 24, 2023, 15:25:25[/time]Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 24, 2023, 14:44:05Ben de öyle biliyorum. Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 24, 2023, 14:49:51[/time]Dediğiniz satıcıyı iyi bilirim. Benim de fren balataları çakma çıkmıştı. Daha önceki araçlarım ve hatta şimdikine için bile gittiğim ve yaklaşık 15 yıldır tanıdığım ustam da İvdeiktedir. Bana takılan balatalar gıcırtı yapıyordu. 2 hafta kullandım ama geçmeyince ustama telefon ettim ve yenisiyle değiştirdi. Bir daha oradan mal almadık.Bu memlekette düzgün usta ile doktor bulmak çok zor. En güzeli kendin usta olacaksın. Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2023, 15:33:09Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 24, 2023, 14:44:05Ben de öyle biliyorum. Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 24, 2023, 14:49:51[/time]Dediğiniz satıcıyı iyi bilirim. Benim de fren balataları çakma çıkmıştı. Daha önceki araçlarım ve hatta şimdikine için bile gittiğim ve yaklaşık 15 yıldır tanıdığım ustam da İvdeiktedir. Bana takılan balatalar gıcırtı yapıyordu. 2 hafta kullandım ama geçmeyince ustama telefon ettim ve yenisiyle değiştirdi. Bir daha oradan mal almadık. Bu tür olaylar çok başıma geldiği için artık ALJ ye gidiyorum. İnanın birçok şey sanayiden daha uygun. En azından kafanız ağrımıyor. Bu seferde gittim fakat çok yoğundu denetlemeleri falanda varmış o yüzden birkaç gün beklemek istemedim. Şaşmaz İkizlerde hallettim. Yedek parçacı deyince midem bulanıyor. Bu tür adilik yapanlardan Allah misliyle çıkarsın inşallah.
Ben de öyle biliyorum. Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 24, 2023, 14:49:51[/time]Dediğiniz satıcıyı iyi bilirim. Benim de fren balataları çakma çıkmıştı. Daha önceki araçlarım ve hatta şimdikine için bile gittiğim ve yaklaşık 15 yıldır tanıdığım ustam da İvdeiktedir. Bana takılan balatalar gıcırtı yapıyordu. 2 hafta kullandım ama geçmeyince ustama telefon ettim ve yenisiyle değiştirdi. Bir daha oradan mal almadık.
çok şükür aracın orası burası kurcalanmadan, şurda olabilir şunu da yenileyelim denilip de 7-8 bin ekstra masraf açılmadan çözülmüş.