Gönderen Konu: RÖLANTİ DALGALANMASI 2011 MODEL 1.8 OTOMATİK  (Okunma sayısı 1444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
RÖLANTİ DALGALANMASI 2011 MODEL 1.8 OTOMATİK
« : Mart 18, 2023, 22:34:51 »
Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bugün ilk defa oldu. Seyir halinde iken hissedilir birşey yok fakat düz yolda 1000-1500 devir arasında giderken hafiften hissettiriyor. Rölantide çalışırken bariz dalgalanma var. Sebebi ne olabilir sizce? Birisi bi yerden yanlış hava alıyormuş gibi dedi. Akşam olduğu için bakamadım. https://youtube.com/shorts/lrAPfdRI2HA

Mesaj Birleştirildi: Mart 19, 2023, 13:56:46
Cevaplar için teşekkür ederim. Araç benzinli LPG istasyonuna bile girmemiş😁

Toyota Club Türkiye

RÖLANTİ DALGALANMASI 2011 MODEL 1.8 OTOMATİK
« : Mart 18, 2023, 22:34:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: RÖLANTİ DALGALANMASI 2011 MODEL 1.8 OTOMATİK
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2023, 12:54:47 »
Hiç mi fikri olan yok? :o Kimsenin başına gelmedi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2023, 13:04:49 »
Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bugün ilk defa oldu. Seyir halinde iken hissedilir birşey yok fakat düz yolda 1000-1500 devir arasında giderken hafiften hissettiriyor. Rölantide çalışırken bariz dalgalanma var. Sebebi ne olabilir sizce? Birisi bi yerden yanlış hava alıyormuş gibi dedi. Akşam olduğu için bakamadım. https://youtube.com/shorts/lrAPfdRI2HA

Mesaj Birleştirildi: Mart 19, 2023, 13:56:46
Cevaplar için teşekkür ederim. Araç benzinli LPG istasyonuna bile girmemiş😁

Seyir halinde birsey yok diyorsunuz. Yokda giderken 1000 1500 devirde dalgalanma diyorsunuz. Dalgalanma olursa hizda artma azalma olur diye dusunuyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2023, 20:28:45 »
Seyir halinde birsey yok diyorsunuz. Yokda giderken 1000 1500 devirde dalgalanma diyorsunuz. Dalgalanma olursa hizda artma azalma olur diye dusunuyorum..
Çekişte veya gaz yemede bir sıkıntı yok. Fakat bu araçlardan kullandıysanız düz yolda giderken gaz vermezsen vitesi büyültüp deviri 1000 e kadar düşürüp stabil bir şekilde gidiyor. O zaman ara ara hafif bir silkeleme hissediliyor. Az bir gaz vermede 1500 devire geldimi sıkıntı yok. Yarın ALJ ye götürmeye karar verdim. Bakalım hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2023, 21:26:38 »
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=94066.msg1151983;topicseen#new

Bu konu ile ayni degil degil mi?
Okudum biraz benziyor fakat rölantide dalgalanma olup olmadığı ile ilgili kimse bişey söylememiş. Eski araç çok kullandığım için arabayı iyi dinlerim  :D araç 2,5 yıldır bende ilk kez oldu böyle bişey. cvt şanzıman böyle yapar falan demişler ona katılmıyorum. Bugün farkettim çalışırken inceden bir bip sesi geliyor 8-10 saniye sürüyor sonra kesiliyor yine 8-10 saniye sonra tekrar duyuluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2023, 11:59:23 »
Çok canlı forumun kullanıcıları sorunu hallettim üstün gayret ve desteklerinizden ötürü teşekkür ederim. :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2023, 13:09:06 »
Sorunu ne şekilde hallettiğinizi yazarsanız ilerde sorun yaşayacaklara faydalı olur,geçmiş olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2023, 12:37:08 »
Konuyu şimdi gördüm. çözmüşsünüz zaten, yazarsanız bizde öğrenmiş oluruz. benim aklıma da hava geldi. Benim Avensis'de denemiştim, hava filtrenin kutusu açık olduğunda araç çalışır gibi yapıp çalışmıyor. anladığım kadarıyla mutlaka hava akışı kontrol ediyor sensör. sensör akış algılamazsa, hava gitsede aracı stop ediyor. diğer aklıma gelen bujiler oldu, alt devirde dalgalanma yapıyor olabilir. Nasıl çözüldü, neymiş sorun?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2023, 13:50:21 »
Sorun bujilermiş arkadaşlar. Aracın Denso marka iridyum bujileri 30.000 kmde erimiş. Üstelik araçta lpg yok. Nedeni ise ülkemizin yedek parçacılarının %80 inin çok dürüst olması ve helalinden kazanma çabası. Bujileri aldığım yer Ankara İVEDİK JAPON. Ve sonuç bujiler orjinal değil çakma. Bu yüzden bu kadar çabuk zamanda erimiş ve düzgün ateşleme yapmamaya başlamış. Orjinal buji alıp taktık saat gibi oldu araba. İvedik Japona da aldığı para haram zıkkım olsun. Bu memleket düzelmez arkadaşlar bu bütün ticaret alanları için bu şekilde. Çok para kazanma, yalan, aldatma, kandırma almış başını gidiyor... >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2023, 14:09:24 »
Sorun bujilermiş arkadaşlar. Aracın Denso marka iridyum bujileri 30.000 kmde erimiş. Üstelik araçta lpg yok. Nedeni ise ülkemizin yedek parçacılarının %80 inin çok dürüst olması ve helalinden kazanma çabası. Bujileri aldığım yer Ankara İVEDİK JAPON. Ve sonuç bujiler orjinal değil çakma. Bu yüzden bu kadar çabuk zamanda erimiş ve düzgün ateşleme yapmamaya başlamış. Orjinal buji alıp taktık saat gibi oldu araba. İvedik Japona da aldığı para haram zıkkım olsun. Bu memleket düzelmez arkadaşlar bu bütün ticaret alanları için bu şekilde. Çok para kazanma, yalan, aldatma, kandırma almış başını gidiyor... >:(
Geçmiş olsun ve gözünüz aydın. En azından hasta tedavi edildi hemde çok pahalı olmayan bir yoldan. (şu an bujiler kaç lira oldu bilmiyorum) Ben yaklaşık 60-70 bin km önce Şaşmaz sanayiinde bulunan Dörtnal Toyota dan almıştım iridyum bujileri. O zaman iyi para vermiştim. Orijinal Denso idi. Ama hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ömürleri kaç km bilmiyorum ama herhalde zamanı gelmiştir değiştirmenin. Siz kaça aldınız orijinalleri?
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2023, 14:12:11 »
'Toyota orijinal parça ister' teorisi bir kere daha doğrulandı,siz iyi niyetle orijinal yedek parça niyetiyle almışsınız ama bahsettiğiniz gibi satıcı maalesef hata(!) yapmış,bundan böyle dışarıda iş yaptırılacaksa bile resmi servisten yedek parçaları bizzat almak ve dışarıda güvenilir ustaya başında durup gözümüz üstünde olarak takıldığını görmekten başka çare yok.

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2023, 14:13:13
Orijinal bujiler 100.000 km de değişir diye biliyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2023, 14:44:05 »
'Toyota orijinal parça ister' teorisi bir kere daha doğrulandı,siz iyi niyetle orijinal yedek parça niyetiyle almışsınız ama bahsettiğiniz gibi satıcı maalesef hata(!) yapmış,bundan böyle dışarıda iş yaptırılacaksa bile resmi servisten yedek parçaları bizzat almak ve dışarıda güvenilir ustaya başında durup gözümüz üstünde olarak takıldığını görmekten başka çare yok.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 24, 2023, 14:13:13[/time]
Orijinal bujiler 100.000 km de değişir diye biliyorum.
Ben de öyle biliyorum.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 24, 2023, 14:49:51[/time]
Dediğiniz satıcıyı iyi bilirim. Benim de fren balataları çakma çıkmıştı. Daha önceki araçlarım ve  hatta şimdikine için bile gittiğim ve yaklaşık 15 yıldır tanıdığım ustam da İvdeiktedir. Bana takılan balatalar gıcırtı yapıyordu. 2 hafta kullandım ama geçmeyince ustama telefon ettim ve yenisiyle değiştirdi. Bir daha oradan mal almadık.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2023, 15:22:51 »
Geçmiş olsun ve gözünüz aydın. En azından hasta tedavi edildi hemde çok pahalı olmayan bir yoldan. (şu an bujiler kaç lira oldu bilmiyorum) Ben yaklaşık 60-70 bin km önce Şaşmaz sanayiinde bulunan Dörtnal Toyota dan almıştım iridyum bujileri. O zaman iyi para vermiştim. Orijinal Denso idi. Ama hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ömürleri kaç km bilmiyorum ama herhalde zamanı gelmiştir değiştirmenin. Siz kaça aldınız orijinalleri?

Öncelikle teşekkür ederim. Daha masraflı ve çetrefilli bir sorun çıkabilirdi. Bujiler benzinli araçlarda 90-100 bine kadar gidiyormuş. lpgde 50bin dediler. Bujilerde bayağı pahalanmış 1100 TL verdim.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 24, 2023, 15:25:25[/time]
Ben de öyle biliyorum.

Dediğiniz satıcıyı iyi bilirim. Benim de fren balataları çakma çıkmıştı. Daha önceki araçlarım ve  hatta şimdikine için bile gittiğim ve yaklaşık 15 yıldır tanıdığım ustam da İvdeiktedir. Bana takılan balatalar gıcırtı yapıyordu. 2 hafta kullandım ama geçmeyince ustama telefon ettim ve yenisiyle değiştirdi. Bir daha oradan mal almadık.
Bu memlekette düzgün usta ile doktor bulmak çok zor. En güzeli kendin usta olacaksın.  :D

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2023, 15:33:09
Ben de öyle biliyorum.

Bu tür olaylar çok başıma geldiği için artık ALJ ye gidiyorum. İnanın birçok şey sanayiden daha uygun. En azından kafanız ağrımıyor. Bu seferde gittim fakat çok yoğundu denetlemeleri falanda varmış o yüzden birkaç gün beklemek istemedim. Şaşmaz İkizlerde hallettim. Yedek parçacı deyince midem bulanıyor. Bu tür adilik yapanlardan Allah misliyle çıkarsın inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 28, 2023, 10:04:56 »
çok şükür aracın orası burası kurcalanmadan, şurda olabilir şunu da yenileyelim denilip de 7-8 bin ekstra masraf açılmadan çözülmüş.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 28, 2023, 20:01:50 »
çok şükür aracın orası burası kurcalanmadan, şurda olabilir şunu da yenileyelim denilip de 7-8 bin ekstra masraf açılmadan çözülmüş.
Çok şükür teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi oldu. Toyotada iyi ustaya gitti mi çok kurcalama olmuyor genelde. :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 332227
  • Model Yılı: '90
« Yanıtla #16 : Ekim 18, 2023, 12:45:09 »
Hocam sorun buji lakin biniye sahte demeden önce, buji erimesi zengin yakıttan olur aracın havayı az verip yakıtı çok vermesi, bunun sebebine baktılar mı? Eğer böyle ise yeni aldığınız binilerde de aynı sorunlar olacaktır.