Gönderen Konu: 93 Corolla 1.6 modifiye için yardım...  (Okunma sayısı 1646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
93 Corolla 1.6 modifiye için yardım...
« : Nisan 28, 2009, 10:55:01 »
arkadaşlar 93 model corollam var.öğrenci olduğumdan buna hem maliyeti düşük hem spor ses vercek hemde performasına katkı sağlıcak neler yapabilirm yardımcı olabilirmisiniz :) bide cam filmi yaptırmak istiyorum da bunlar vizeden nasıl geçicek :) yardımcı olursanız sevinirim...

Toyota Club Türkiye

93 Corolla 1.6 modifiye için yardım...
« : Nisan 28, 2009, 10:55:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 Corolla 1.6 modifiye için yardım...
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2009, 11:03:10 »
arkadaşlar 93 model corollam var.öğrenci olduğumdan buna hem maliyeti düşük hem spor ses vercek hemde performasına katkı sağlıcak neler yapabilirm yardımcı olabilirmisiniz :) bide cam filmi yaptırmak istiyorum da bunlar vizeden nasıl geçicek :) yardımcı olursanız sevinirim...

Sevgili cüneyt sen imkansız  üçlüyü istiyorsun ancak mağlesefki böyle bir üçlü yok dünyada. senin racından ses almak için yapabiliceğin 2 şey var. biri headers ve komple egzoz sistemi ile ses almak, ki bunun maliyeti oldukça fazla , bir diğeride abart egzoz dedikleri soba borusu gibi olan egzozlardan takmak :D bunun maliyeti nispeten aldığın ürüne göre düşük 60 YTL ile 400 YTL arası olur ancak buda yakıt sarfiyatını arttırır. bunun dışında bujilerini 2 tırnaklıları ile ve buji kablolarını daha kalitelileri ile değiştirebilirsin. ayrıca tavsiye etmem ama kapak taşlatanlarda var. ama dediğim gibi bunlar sana maliyet olarak bi şekilde geri dönücektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2009, 11:07:10 »
eyvah eyvah :) peki performans hava filtresini uygun bi şekilde takarsam ne sağlar bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2009, 02:02:25 »
güzel bi ses alırsın :) ancak oda sana biraz daha fazla yakıt tüketimi olarak geri döner,gerçi çokda fark etmiyor,ama alacağın o güzel ses e değer doğrusu:))
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2009, 09:04:09 »
  Selam.
 Çift tırnaklı bujiyi ben özellikle tavsiye etmem Mesut. Performans yönünden faydası olmaz ve yakıt tüketimi artar. Bu araçlarda en iyi performansı orjinal tırnak aralığı ve ısıl değerlerine sahip bujiler ile alırsın bence. Diğer yandan yine Mesut'un söylediği gibi istediğin şeyler çok zıt. Bunları bir araya getirmeyi çok düşünme ebnce. Ama yüksek devirlerde performans artışı istersen (%2-3 gibi) iyi bir marka açık tip hava filtresini (K&N, PiperCross vs.) söktüğün hava filtre kutusu girişine takman ve orayı ayrı bir körüklü vs. boru yardımı ile dışarıdan soğuk hava ile beslemen olacaktır. Açık tip filtre performans için mümkün olduğunca soğuk hava almalıdır, kaputun altında ısınmamalıdır. Bunun yanında da ses için mümkün olduğunca emme manifolduna yakın monte edilmelidir. (sesi filtre çıkarmaz manifoldun sesinin daha iyi duyulmasını sağlar) Tabi istersen bu işleme iyi bir (ölçüleri vs. performansa yönelik) egzoz sistemi ekleyip tüm bunları işlemci programlaması ile daha verimli hale getirebilirsin. Ama yakıt tüketiminde küçük bir artış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2009, 13:28:54 »
disbiritörden ateslemeyı degıstırmedıkce bujının tek tırnak cıf tırnak fark edecegını sanmıyorum.
Benım aracımda 93 corolla ve bende öğrencıyım :) sana tavsıyem
eksoz alcaksan kazan genıslıgı orj.yakın olcak hatta daha buyuk olursa aracta performans artısı olur.cunkı kucuk eksoz aracı bogar ve yaktırır.Filtre ıse;
ses alabılırsın bır nevı performans olarak ıse arac daha rahat hava emısı saglar.bız honda cıvıc e cok performans acık hava fıltresı taktık yakıtı arttı.Mantıken dusunursek yakıtı artırmaz az yaktırır cunkı aracın hava emısı rahatlıyor.Ve daha buyuk ve kalıtelı K&N marka fıltre taktık ve aracın yakıtı azda olsa dustu yanı neymıs :D kafana gore fıltre ,eksoz falan takamazsınız.adı performans ama araca uygun mu.?cıdden performansa yonelık bır seyı var mı.?Ve 2. si;
bı garage ye gıttın fıltre alcan adam kac motor dıyecek ?bu anlatacagıma kolay kolay kımse onem vermez. ornegın corolla 1.6 adam 1.6 ya uygun fıltre vercek.Benım dusuncem;
1.6 motor 16 valve valf sayısı ne kdar cok olursa emısı o kadar fazla olur aracın.Hanı derlerya fıltre taktık bagırmadı flan dıye bundan kaynaklanır.bız 1.4 clıoya 8 valve fıltre taktık bagırmadı.Ama 1.4 rovera taktık hayvan gıbı ses cıkardı.Bunlar konularda hep tecrubem oldugu ıcın ve sızlere yardımcı olmak ıcın anlatıyorum.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN