Gönderen Konu: Ankara Egzoz Ustası  (Okunma sayısı 582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 6 kere teşekkür etti
Ankara Egzoz Ustası
« : Mart 14, 2023, 19:10:26 »
Merhaba,

2016 Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S 132hp (Makyajlı Kasa) 189.xxx km Benzin+LPG (BRC Platinum)
2 yıldır aracımda  P0420 Katalitik konvertör arıza kodu geliyor. Defalarca lpg ayarı yaptırdım sorun çözülmedi. Aracı sıkışık trafikte dur-kalk yaparken ve düşük devirde kullanırken bu arıza geliyor. Bir kaç gün akan trafikte kullanınca arıza sönüyor. Benzinde de ara sıra lamba yanıyor. Artık çok bunaldım arabadan soğudum resmen.
ANKARA’da kamerayla katalitiği kontrol edebilecek tavsiye edebileceğiniz egzoz ustası var mıdır?

Toyota Club Türkiye

Ankara Egzoz Ustası
« : Mart 14, 2023, 19:10:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara Egzoz Ustası
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2023, 02:07:34 »
Merhaba,

2016 Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S 132hp (Makyajlı Kasa) 189.xxx km Benzin+LPG (BRC Platinum)
2 yıldır aracımda  P0420 Katalitik konvertör arıza kodu geliyor. Defalarca lpg ayarı yaptırdım sorun çözülmedi. Aracı sıkışık trafikte dur-kalk yaparken ve düşük devirde kullanırken bu arıza geliyor. Bir kaç gün akan trafikte kullanınca arıza sönüyor. Benzinde de ara sıra lamba yanıyor. Artık çok bunaldım arabadan soğudum resmen.
ANKARA’da kamerayla katalitiği kontrol edebilecek tavsiye edebileceğiniz egzoz ustası var mıdır?
Lpg ayarını yerinde yaptırdıysanız hiçbir faydası olmaz,lpg sigortasını sökün birkaç gün benzinde devirli kullanın sonrasında Ankara Qatrogarraj da afr ayarı yaptırın sorun büyük ihtimalle çözülecektir,LPG ayarı öncesinde hava filtresi ve bujilerin ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız orjinali ile değiştirin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2023, 21:35:28 »
Lpg ayarını yerinde yaptırdıysanız hiçbir faydası olmaz,lpg sigortasını sökün birkaç gün benzinde devirli kullanın sonrasında Ankara Qatrogarraj da afr ayarı yaptırın sorun büyük ihtimalle çözülecektir,LPG ayarı öncesinde hava filtresi ve bujilerin ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız orjinali ile değiştirin.

Dediğiniz gibi yaptım ve sorunum çözüldü. Quattro Garage da Hasan usta sağolsun çok ilgilendi. 30-40 dk boyunca yolda ince ayar yaptı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2023, 12:50:37 »
Dediğiniz gibi yaptım ve sorunum çözüldü. Quattro Garage da Hasan usta sağolsun çok ilgilendi. 30-40 dk boyunca yolda ince ayar yaptı.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,
Toyotalar çok zor arıza lambası yakar son raddeye kadar kendisi tolere etmeye çalışır baktıki artık kurtarmıyor sahibinden yardım istemek için uyarı niteliğinde lambayı yakar,tabi sahibide aldırış etmeden o şekilde (LPG ayarsız) kullanmaya devam ederse subab, oksijen sensörü ve sonrasında katalizör yakmaya kadar gider,o yüzden LPG ayarları çok düzgün olmak zorunda afr ayarı şart.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.