0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba,Fikirlerinizi soracağım konu 2012-2015 yılları arasında açılmış ama net bir cevap çıkmamış gibi göründüğü için tecrübeli Avensis sahiplerinin fikirlerine ihtiyacım var. Araç 2005 Model T25 kasa Avensis EE. Bu araçların direksiyonları elektrik destekli hidrolik direksiyon mu yoksa sadece hidrolik mi? Aracımın direksiyonu birazdan fazla ağır durumda. Daha önce yağını eklettim ama hala ağır. Özellikle eşim çok şikayetçi bu durumdan. Daha önce 2005 Model Renault Scenic kullandım dört sene kadar ve neredeyse serçe parmağımla bile çevirebiliyordum. Aynı yıl model olmasına rağmen zamanının D segmenti bir araçta elektrik destekli direksiyon olmaması (eğer yoksa) garip değil mi sizce? (Gerçi far sensörü unutulmuş imalatta sanırım ama... )Şimdiden teşekkürler.
Önder bey merhaba,Daha öncesinde 2005 T25 comfort kullandım,hiç direksiyon yağı konulacak yer görmedim.Direksiyon elektrikli diye biliyorum.Direksiyonda sertlik varsa akü ve akü şarj durumunu kontrol ettirin öncelikle.SelamlarTeşekkürler. Hafta sonu bu işi sonuca bağlayacağım net olarak. Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 17, 2023, 11:06:17[/time]Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 17, 2023, 05:06:49 Merhabalar önder bey,Aracınız full elektrikli direksiyon o araçta direksiyon hidroliği koyacak yer yok,hatta sizinkinden önce 2002 E120 kasa corolla bile full elektrikli direksiyon,aracınızın direksiyonu normalden sert ise alt takım parçalarına baktırın özellikle amartisör üst bilyalarına baktırın en çok onlar etkiler,tabiki ön düzen ayarıda etkiler,araçta sağa sola çekme yok demeyin ön düzen ayarı sadece sağa sola çekmeden ibaret değil tekerin dikey açısıda var.Teşekkürler. Hafta sonu hepsini kontrol ettireceğim. Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 17, 2023, 14:24:32[/time]Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 17, 2023, 11:05:16Teşekkürler. Hafta sonu hepsini kontrol ettireceğim.Şimdi İnternette araştırma yaptım. https://www.car.info/en-se/toyota/avensis/t25-20-d-4-vvt-i-a4-6668982/specs. Avensis'in tüm özelliklerini yazıyor. Direksiyonun elektrik destekli olduğunu yazıyor. Sanırım benimki bozuk. Zaman bulursam hafta sonu akü, şarj ve direksiyon kutusuna baktıracağım. Şunu da sormak istiyorum. Diyelim ki direksiyonun elektrik aksamı bozuk. O zaman direksiyon döner mi yani hidrolik kısmı mı çalışır sadece yoksa kilitlenir kalır mı? Herkese teşekkürler.
Merhabalar önder bey,Aracınız full elektrikli direksiyon o araçta direksiyon hidroliği koyacak yer yok,hatta sizinkinden önce 2002 E120 kasa corolla bile full elektrikli direksiyon,aracınızın direksiyonu normalden sert ise alt takım parçalarına baktırın özellikle amartisör üst bilyalarına baktırın en çok onlar etkiler,tabiki ön düzen ayarıda etkiler,araçta sağa sola çekme yok demeyin ön düzen ayarı sadece sağa sola çekmeden ibaret değil tekerin dikey açısıda var.
Teşekkürler. Hafta sonu hepsini kontrol ettireceğim.