Gönderen Konu: 2005 T25 Kasa Avensis Direksiyon  (Okunma sayısı 1905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
2005 T25 Kasa Avensis Direksiyon
« : Mart 14, 2023, 09:34:37 »
Herkese merhaba,
Fikirlerinizi soracağım konu 2012-2015 yılları arasında açılmış ama net bir cevap çıkmamış gibi göründüğü için tecrübeli Avensis sahiplerinin fikirlerine ihtiyacım var.
Araç 2005 Model T25 kasa Avensis EE. Bu araçların direksiyonları elektrik destekli hidrolik direksiyon mu yoksa sadece hidrolik mi? Aracımın direksiyonu birazdan fazla ağır durumda. Daha önce yağını eklettim ama hala ağır. Özellikle eşim çok şikayetçi bu durumdan. Daha önce 2005 Model Renault Scenic kullandım dört sene kadar ve neredeyse serçe parmağımla bile çevirebiliyordum. Aynı yıl model olmasına rağmen zamanının D segmenti bir araçta elektrik destekli direksiyon olmaması (eğer yoksa) garip değil mi sizce? (Gerçi far sensörü unutulmuş imalatta sanırım ama... :D)Şimdiden teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

2005 T25 Kasa Avensis Direksiyon
« : Mart 14, 2023, 09:34:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 T25 Kasa Avensis Direksiyon
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2023, 23:13:39 »
Önder bey merhaba,
Daha öncesinde 2005 T25 comfort kullandım,hiç direksiyon yağı konulacak yer görmedim.
Direksiyon elektrikli diye biliyorum.
Direksiyonda sertlik varsa akü ve akü şarj durumunu kontrol ettirin öncelikle.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2023, 05:06:49 »
Herkese merhaba,
Fikirlerinizi soracağım konu 2012-2015 yılları arasında açılmış ama net bir cevap çıkmamış gibi göründüğü için tecrübeli Avensis sahiplerinin fikirlerine ihtiyacım var.
Araç 2005 Model T25 kasa Avensis EE. Bu araçların direksiyonları elektrik destekli hidrolik direksiyon mu yoksa sadece hidrolik mi? Aracımın direksiyonu birazdan fazla ağır durumda. Daha önce yağını eklettim ama hala ağır. Özellikle eşim çok şikayetçi bu durumdan. Daha önce 2005 Model Renault Scenic kullandım dört sene kadar ve neredeyse serçe parmağımla bile çevirebiliyordum. Aynı yıl model olmasına rağmen zamanının D segmenti bir araçta elektrik destekli direksiyon olmaması (eğer yoksa) garip değil mi sizce? (Gerçi far sensörü unutulmuş imalatta sanırım ama... :D)Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar önder bey,
Aracınız full elektrikli direksiyon o araçta direksiyon hidroliği koyacak yer yok,hatta sizinkinden önce 2002 E120 kasa corolla bile full elektrikli direksiyon,aracınızın direksiyonu normalden sert ise alt takım parçalarına baktırın özellikle amartisör üst bilyalarına baktırın en çok onlar etkiler,tabiki ön düzen ayarıda etkiler,araçta sağa sola çekme yok demeyin ön düzen ayarı sadece sağa sola çekmeden ibaret değil tekerin dikey açısıda var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2023, 11:05:16 »
Önder bey merhaba,
Daha öncesinde 2005 T25 comfort kullandım,hiç direksiyon yağı konulacak yer görmedim.
Direksiyon elektrikli diye biliyorum.
Direksiyonda sertlik varsa akü ve akü şarj durumunu kontrol ettirin öncelikle.
Selamlar

Teşekkürler. Hafta sonu bu işi sonuca bağlayacağım net olarak.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 17, 2023, 11:06:17[/time]
Merhabalar önder bey,
Aracınız full elektrikli direksiyon o araçta direksiyon hidroliği koyacak yer yok,hatta sizinkinden önce 2002 E120 kasa corolla bile full elektrikli direksiyon,aracınızın direksiyonu normalden sert ise alt takım parçalarına baktırın özellikle amartisör üst bilyalarına baktırın en çok onlar etkiler,tabiki ön düzen ayarıda etkiler,araçta sağa sola çekme yok demeyin ön düzen ayarı sadece sağa sola çekmeden ibaret değil tekerin dikey açısıda var.

Teşekkürler. Hafta sonu hepsini kontrol ettireceğim.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 17, 2023, 14:24:32[/time]
Teşekkürler. Hafta sonu hepsini kontrol ettireceğim.
Şimdi İnternette araştırma yaptım. https://www.car.info/en-se/toyota/avensis/t25-20-d-4-vvt-i-a4-6668982/specs. Avensis'in tüm özelliklerini yazıyor. Direksiyonun elektrik destekli olduğunu yazıyor. Sanırım benimki bozuk.  Zaman bulursam hafta sonu akü, şarj ve direksiyon kutusuna baktıracağım. Şunu da sormak istiyorum. Diyelim ki direksiyonun elektrik aksamı bozuk. O zaman direksiyon döner mi  yani hidrolik kısmı mı çalışır sadece yoksa kilitlenir kalır mı? Herkese teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2023, 16:51:38 »
Merhabalar,
Hafta sonu Ankara da yoğun yağış olduğu için T25 kasa Avensislerin  direksiyonları konusunda pek bir ilerleme kaydedemedim ancak şimdi İstanbul TEM Oto ile görüştüm bana T25 Kasalarda 1.6L motorların elektrikli 2.0L motorların ise hidrolik olduğunu söylediler. Demek ki 1.6 Motor daha Lüx oluyormuş.  :wacko: Bize düşen havalar iyileşince Direksiyon kutusu ve ön takımı komple elden geçirmek olacak.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Avensis T25 Elegance Comfort 2004 otm
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2024, 21:24:28 »
Avensislerde 2.0 motorların ne hikmetse hidroliktir. Fakat 1.6 lar elektriklidir. Belki bazı arkadaşlar hidrolik yeri arkada kaldığından görememiş ve elktirkli sanmış olabilir. Hatta ben geçenlerde yağ değişimine gittim. Usta adam sıvı kontrolleri yaparken direksiyon hidroliğine de bakar mısın dedim. adam bulamayınca abi bunlar elektrikli dedi ve neredeyse benim fikrimi değiştiriyordu ama başka usta hidrolik olduğunu ve yerini göstermişti.
Direksiyon bunlarda kronik sorun. Benim de eşim bu konudan çok muzdarip. ama kaputu açıp orada ön amartisör başlarına sıvı gres sıkınca biraz yumuşadı. lastik basıncı da önemli. hidroliği boşalt yenisini doldurmasını istedim ama onu da direksiyon ustasının tamamen boşaltabileceğini kensidinin sadece kaptakini çekebileceğini söyledi.