Gönderen Konu: corolla orjinal elektikli ısıtıcı  (Okunma sayısı 860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
corolla orjinal elektikli ısıtıcı
« : Mart 13, 2023, 13:38:12 »
beyler bazı araçların orjinalinde elektrikli kabin ısıtıcı oluyor (soğuk ülkelere gönderilenlere takıyolar)  benim ford focus için olanı netten bulup ben montajını yapmıştım, araçta torpido altında bir kapak vardı yeri ve kabloları hazır oluyor siz sadece yerine takıp kabloları sokete takıyorsunuz ve sıcak açtığınızda bu ısınıp araca sıcak hava üflüyor, kışın dışarısı -5 derece iken marşa bastığınız anda araç sıcacık üflüyor, epey işe yarıyor corolla içinde varmış fakat bunu satan veya montaj yapan bildiğiniz yer varmı?  aşağıdaki linkten ürüne bakabilirsiniz.

https://www.ebay.com/itm/153679924403

Toyota Club Türkiye

corolla orjinal elektikli ısıtıcı
« : Mart 13, 2023, 13:38:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 39650
  • Model Yılı: '12
  • 96 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla orjinal elektikli ısıtıcı
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2023, 18:26:53 »
Merhabalar. 2012 D4D auris confort plus aracımda bunun orijinali var. ( digital klima ). Hiç bir işe yaramadığı için sulu tip webasto taktım... Binmeden önce SMS ile iletişim kurup aracı ısıtıyorum. Bizdeki motor kısmında klima hava emişinin orada. Bildiğim kadarı ile digital klimalı araçların çoğunda var. Ama işe yaramıyor yetersiz kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2023, 21:43:54 »
Isıtmalı koltuk minderi alın daha uyguna. 5 dakikada sıcacık oluyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2023, 22:19:05 »
çok mantıklı bir cihaz, elim düzelsin ilk işim bundan almak olacak. Donuyorum yahu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bu dizel sizi üzer...
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2023, 23:01:48 »
Bizde de kalorifer peteği tıkalı bir 2008 auris var. Sol iyi ısıtıp sağ taraf ılık üflüyor .Petek değişim işçilikle beraber 3 4 bin liraları buluyor. İnternette bizim araba için olanı buldum. Araç elegant dijital klimalı, alsam takacak yer var mı bu parçayı varsa da  benim kalorifer işini çözer mi? Mantık olarak gelen havayı ısıtıyorsa peteğe değiştirmesem olur mu? Böyle bir şeyi ilk defa duydum takması zor mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2023, 00:41:09 »
Bu ürün PTC heater diye geçiyor,
Sistem sadece, klima açıksa ve cam üfleme modu seçildi ise çalışıyor.

Amacı içerisini ısıtmak degilde, cam buğusunu almak.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2023, 09:12:03 »
Merhabalar. 2012 D4D auris confort plus aracımda bunun orijinali var. ( digital klima ). Hiç bir işe yaramadığı için sulu tip webasto taktım... Binmeden önce SMS ile iletişim kurup aracı ısıtıyorum. Bizdeki motor kısmında klima hava emişinin orada. Bildiğim kadarı ile digital klimalı araçların çoğunda var. Ama işe yaramıyor yetersiz kalıyor.

benim focusa taktığım çok iyi çalışıyordu ama ford yüksek güçlü kullanmış 600 watt olması lazım,  güç besleme kabloları takviye kablosu kalınlığında idi, kışın dışarısı sıfır derece iken marşa basar termometre ile ölçüm yapardım yaklaşık bir dakika sonra 45 derece hava üflerdi hiç gaza basmazsam eğer hareket edersem 60 derecelere kadar gelirdi. dizel araç için mükemmel sayılır. ama toyota biraz gücü düşük kullanmış ürünü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2023, 10:51:40 »
Bizde de kalorifer peteği tıkalı bir 2008 auris var. Sol iyi ısıtıp sağ taraf ılık üflüyor .Petek değişim işçilikle beraber 3 4 bin liraları buluyor. İnternette bizim araba için olanı buldum. Araç elegant dijital klimalı, alsam takacak yer var mı bu parçayı varsa da  benim kalorifer işini çözer mi? Mantık olarak gelen havayı ısıtıyorsa peteğe değiştirmesem olur mu? Böyle bir şeyi ilk defa duydum takması zor mudur?

Belli bir sıcaklığa ulaşıyıorsa tam tıkalı değildir temizletin makine ile accente yaptırdım ben onu. Bu aradatemizliği yaptırınca aracın suyunu ve antifitizinide yenileyin mutlaka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2023, 11:20:20 »
bu arada nasıl montaj yapılıyor diye araştırırken benim arabada ısıtıcının olduğunu gördüm :) benim araçta orjinal varmış. devreye girmesi için sizin max sıcaklık konumunda açmanız gerekiyor kaloriferi o zaman devreye giriyor

Devreye girme şartlarını toyotanın servis manuelinden araştırıp buldum aşağıdaki resimden bakabilirsiniz

Dökümanın Orjinal Hali ingilizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bu dizel sizi üzer...
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2023, 13:20:04 »
İlk başta iki tarafda tıkalıydıs petek temizliği ile sol açıldı sağda açılmış gibiydi. Ertesi gün sağ sadece ılık üflemeye başladı şuan sol da sıkıntı yok. Araçta varsa takılı olduğunu nasıl anlarım 10 derecenin altında sadece cam mı çözüyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2023, 13:52:19 »
İlk başta iki tarafda tıkalıydıs petek temizliği ile sol açıldı sağda açılmış gibiydi. Ertesi gün sağ sadece ılık üflemeye başladı şuan sol da sıkıntı yok. Araçta varsa takılı olduğunu nasıl anlarım 10 derecenin altında sadece cam mı çözüyor?

hocam sigorta tablosuna bak direk PTC ısıtıcı yuvalarında sigortalar var ise vardır, sigortaları görürsen torpidonun altında ısıtıcı varmı diye gözle bakarsın var ise zaten marşa basıp sıcağı açınca 2 dk sonra falan(dizel benim araç dış hava 5 derece idi sabah ) epey sıcak üflüyor,  bu sabah motor suyu sıcaklığını izleyerek hava üflemesini termometre ile ölçtüm motor suyu 30 iken 45 derece  motor suyu 40 civarı iken 65 derece sıcak üflüyodu motor  45 oldu 70 derecenin üzerine çıktı ön ızgaradan üflediği hava

ön cama hava verme zorunluluğu falan yok cam buz çözme için değil sadece, ben tüm servis kitabını okudum zaten öyle çalışmıyor, normal kalorifer kanallarından fazladan sıcak geliyor sen ön cama yönlendirirsen buz çözer olay bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bu dizel sizi üzer...
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2023, 13:56:26 »
Tamamdır, teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2023, 14:03:54
Kitapçığa baktım şimdi sadece dizel araçlar için yazıyor. Auris için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 39650
  • Model Yılı: '12
  • 96 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2023, 14:05:36 »
2015 Yılında benim açtığım konuyu buldum. tüm cevaplar teknik detayları ile burada.
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65037.20