Gönderen Konu: Konsol Yapıştırma/Yapıştırma Sökme  (Okunma sayısı 457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '19
Konsol Yapıştırma/Yapıştırma Sökme
« : Mart 11, 2023, 20:51:19 »
İyi akşamlar, aracımı alalı 2 hafta oldu (2019 hybrid Corolla). bugün ilk defa servise soktum ve benden önceki kullanıcının hep park esnasında oluşan çizikleri olduğu için 4 ön 4 arka sensörlü ve LCD ekranlı(ayrı küçük bir ekran) park sensörü taktırdım. ancak sensörün ekranını sol öndeki hoparlörün üstüne yapıştırmışlar. Oradan söküp biraz daha kendime çekerek konsola yapıştırmak istiyorum. Sökmeye çalışmak zarar verir mi? Söktükten sonra yapışkan özellik kaybolursa nasıl yapıştırmalıyım?
Bunun yanında daha önceki aracımdan kalan ön cama yapıştırılan yol kayıt/kaza kayıt için kameram mevcut. Aracın kılavuzunda ön cama herhangi bir şey yapıştırmayın diye uyarı var(tss ile ilgili anladığım kadarıyla)Camın altına doğru yapıştırmak sorun olur mu, ya da ortadaki ekranın arkasına konsola yapıştırmak istesem nasıl bir malzeme kullanmalıyım?

Toyota Club Türkiye

Konsol Yapıştırma/Yapıştırma Sökme
« : Mart 11, 2023, 20:51:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Konsol Yapıştırma/Yapıştırma Sökme
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2023, 22:29:40 »
Emin değilim ama genelde çift taraflı bant işe yapıştırılır. Çift taraflı bantlar kalitesine göre farklı yapışma özelliği gösterebilir. Hafif esnettiğinizde bant açılma gösteriyorsa yavaş yavaş hareketle yerinden çıkabilir. Diğer yöntem ise misina ile yapıştırılmış kısımdan yerleştirip ileri geri hareketle sökebilirsiniz.

Tekrar yapıştırmak için çift taraflı bant kullanabilirsiniz.

Sizin araçta bulunan göğüste kullanılan malzeme nasıldır bilmiyorum ama yüzeye zarar gelmemesi in dikkatli davranmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: Konsol Yapıştırma/Yapıştırma Sökme
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2023, 17:24:54 »
sökerken önce ısıtın öyle sökün kolay çıkar, yerini kimyasal kullanmadan temizleyin yeniden yapıştırmak için ise çift taraflı band  (köpük gibi olan) ile yapıştırın
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.