Gönderen Konu: 2009 Corolla d4d manuel vites beyin arızası  (Okunma sayısı 909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
2009 Corolla d4d manuel vites beyin arızası
« : Şubat 28, 2023, 13:57:24 »
Epeydir araba belki 5-6 aydır tam hatırlamıyorum. kontagı çevirince fan sesi geliyor fakat araç çalışmıyor.  aküde sorun yok değişti. ancak 2. veya 3. denemede çalışıyor veya ilk denemede. belli olmuyor. motorun sıcak veya soguk olması farketmiyor. birde uyarı çıkıyor arada bir ,
check power steering
low oil pressure
check battery

battery akü sorun olmaması lazım. yagındada sorun yok 10 bin bir değişim yaptırırım. filtreler dahil.
en son 10-15 dk çalışmayınca götürdüm  beyin bozuk dediler. kontagı çevirince fan çalışıyor o zaman çalışmıyor motor. ama fan çalışmazsa araç çalışıyor. artık bu tip sorunu olan varsa yaptırmış olan varsa çözümü beyinmidir ? nedir. gerçi değiştireceğim eninde sonunda. bu arıza normalde 6 ileri viteslilerde olurmuş benim araç 5 ileri. hasar almadım

Toyota Club Türkiye

2009 Corolla d4d manuel vites beyin arızası
« : Şubat 28, 2023, 13:57:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla d4d manuel vites beyin arızası
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2023, 08:36:16 »
Fan ile motorun çalışması arasında bir bağlantı yok,yalnız hararet müşürü yüksek sıcaklık ölçüyor ve beyine yanlış bilgi gönderiyorsa koruma amaçlı yakıt kesiyor olabilir,ayrıca Toyotalarda fan müşürü fişi çıkarsa hararet yapmasın diye fan direk devreye girer eğer sokette veya kablosunda sıkıntı varsa ECU ya yanlış bilgi gidiyordur ve yakıt kesiyor yakıt olmayıncada araç çalışmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2023, 14:59:42 »
Epeydir araba belki 5-6 aydır tam hatırlamıyorum. kontagı çevirince fan sesi geliyor fakat araç çalışmıyor.  aküde sorun yok değişti. ancak 2. veya 3. denemede çalışıyor veya ilk denemede. belli olmuyor. motorun sıcak veya soguk olması farketmiyor. birde uyarı çıkıyor arada bir ,
check power steering
low oil pressure
check battery

battery akü sorun olmaması lazım. yagındada sorun yok 10 bin bir değişim yaptırırım. filtreler dahil.
en son 10-15 dk çalışmayınca götürdüm  beyin bozuk dediler. kontagı çevirince fan çalışıyor o zaman çalışmıyor motor. ama fan çalışmazsa araç çalışıyor. artık bu tip sorunu olan varsa yaptırmış olan varsa çözümü beyinmidir ? nedir. gerçi değiştireceğim eninde sonunda. bu arıza normalde 6 ileri viteslilerde olurmuş benim araç 5 ileri. hasar almadım

Dostum muhtemelen şarj dinamondaki diyot tablasında arıza var akün şarj almıyor.
direksiyon ve bateryy arızası beraber yandıysa sorun ondadır.bendede oldu diyot tablasını degiştirdim problem düzeldi.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2023, 11:29:12 »
Yanitlariniz için teşekkürler. Dediğiniz şeylere de bakacam. Aracın verdiği arızalar asıl arıza değil gibi çünkü kontağı cevirdigimde marşa basmadan beyin tüm sinyalleri kontrol için müşürlere ve sensörlere voltaj gönderiyor. Araç beyni görmediği için fani kesmiyor diger kontrolleri yapamıyor ve sonrasında bu arızaları veriyor. OBD cihazıni da görmüyor bu sırada. Şu an daha çok yapmaya başladı. Motor sicakken çok çok zor çalışıyor yarım saat ugrastigim oluyor. Ama sabahları motor soğukken bir kere de basıyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 04, 2023, 11:38:31
Fan ile motorun çalışması arasında bir bağlantı yok,yalnız hararet müşürü yüksek sıcaklık ölçüyor ve beyine yanlış bilgi gönderiyorsa koruma amaçlı yakıt kesiyor olabilir,ayrıca Toyotalarda fan müşürü fişi çıkarsa hararet yapmasın diye fan direk devreye girer eğer sokette veya kablosunda sıkıntı varsa ECU ya yanlış bilgi gidiyordur ve yakıt kesiyor yakıt olmayıncada araç çalışmaz.

Dediğiniz olabilir ama baktiracam yanlız sabah çok soğuklarda sorunsuz çalışıyor. Motor sicakken yarım saat ugrastigim oluyor. Beyinci beyin kendini kapatıyor dedi araç beyni görmüyormuş. Yarım kontakta kızdırma buji işareti de çıkmıyor. Aracın verdiği tüm arızalar gerçek arızanın sebep olduğu şeyler gibi. Beyin kendini kapatınca kontrol edemiyor aracı o yüzden oluyormuş gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2023, 19:06:15 »
Aracım 2009 dizel dizel comfort modeli. manuel
check power steering
low oil pressure
check battery

en son 10-15 dk çalışmayınca götürdüm  beyin bozuk dediler. kontagı çevirince fan çalışıyor o zaman çalışmıyor motor. ama fan çalışmazsa araç çalışıyor. artık bu tip sorunu olan varsa yaptırmış olan varsa çözümü beyinmidir ? nedir. gerçi değiştireceğim eninde sonunda. bu arıza normalde 6 ileri viteslilerde olurmuş benim araç 5 ileri. hasar almadım kaza yok.  şans işte.