Merhaba, daha önce direksiyon kolonu değişimi gerçekleştirdiğim aracımda şimdide 2 gün çalıştırmayınca marş sorunuyla karşılaştım. Biraz konuyu incelediğimizde ise 45 amperlik mutlu akünün orjinali ile fabrika çıkışlı olması ve hatta bazı araçlarda 10 bin 20 bin km perde bitmiş olması yine Toyotaya yakışmayacak bir durumu ortaya çıkardı. Servis ile görüşme sağladığımda dışarıda değişim yapmamızın garanti kapsamı dışında tutulacağı ve oraya götürmemiz gerektiğini belirttiler. Aracım 56 binde olduğu için sanırım akü bitik olabilir ancak servisin şarj etmesini kesinlikle kabul etmeyeceğim. Çünkü herkes şarj sonrası da aynı problemlerin devam etmesinden şikayetçi. Aracımı alalı 2 ay oldu ve toyotayı ilk defa kullanıyorum. Yıllardır sorunsuz ve aile arabası olarak bildiğimiz markayı aslında ne kadar küçük işlerle insanları uğraştırdıklarını gördüm. Yeni akünün daha büyük amperli olması için uğraşacağım. Deneyimlerimi ve bana servisin ilettiklerini sizlerle paylaşacağım.
Yakın zamanda ben de akü değiştirdim bulabiliyorsaniz aracınız için değerleri en iyi akü bosch s5 002 54 Ah olanıdır ancak bulunduğum şehirde bu aküyü bulamadığım için serviste 52 ah taktirdim 45 ah kesinlikle yetersiz
Bu konu sitemizde bir çok üye tarafından, detaylıca incelendi, mevcut başlığı takip edebilirsiniz.