Gönderen Konu: Hata kodu göstermeyen boşa atma arizasi  (Okunma sayısı 468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Hata kodu göstermeyen boşa atma arizasi
« : Şubat 27, 2023, 12:56:40 »
Arkadaşlar yolda giderken mmt şanzıman boşa attı kapat yapıyorsun biraz gidiyor tekrar birinci vitese düşünce araç yine boşa atıyor. Zor bela aracı ustaya götürdüm. Arıza kodu bunda birşey yok diyor. Araç kalsın dedi hala arızayı bulamamış. Böyle birşey hiç başınıza geldi mi? Araçta çoluk çocuk trafikte kaldık böyle bir anda yolda bırakan araç mi olur

Toyota Club Türkiye

Hata kodu göstermeyen boşa atma arizasi
« : Şubat 27, 2023, 12:56:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: Hata kodu göstermeyen boşa atma arizasi
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2023, 23:51:14 »
Aracın aktivatöründe mekanik olan kısmında burç dağılmış. Dolayısıyla mekanik aksamda olunca hata, hata kodu göstermemiş araç. Aktivatör değişti elektrik motoru ile birlikte ve baskı balatada bitmiş. hepsi değiştikten sonra vites geçişleri vs. normale döndü. Başına böyle birşey gelen olursa bilgisi olsun diye yazmak istedim. Hayırlı Ramazanlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: Hata kodu göstermeyen boşa atma arizasi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2023, 16:04:42 »
Aracın aktivatöründe mekanik olan kısmında burç dağılmış. Dolayısıyla mekanik aksamda olunca hata, hata kodu göstermemiş araç. Aktivatör değişti elektrik motoru ile birlikte ve baskı balatada bitmiş. hepsi değiştikten sonra vites geçişleri vs. normale döndü. Başına böyle birşey gelen olursa bilgisi olsun diye yazmak istedim. Hayırlı Ramazanlar

ecu kartınız da değiştimi? değişmedi ise yeni yazılım yoktur ve bir süre sonra yine aynı arızayı verebilir
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.