Gönderen Konu: Egzoz-motor ışığı-izmir  (Okunma sayısı 1230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Egzoz-motor ışığı-izmir
« : Şubat 23, 2023, 19:33:51 »
Herkeze merhaba. Genel olarak bir kaç sorum olucak. 2 gün önce büyük hacimli motorlarda egzoz filitre temizlemesi yapılması gerekli diye birşey duydum. Böyle bir bilgi doğrumudur? 2.sorum Aracı çalıştırdıktan sonra 30-40 arası hıza ulaştıktan sonra motor ışığım yanıyor,kontak kapatınca gidiyor. Bu arıza  için cihaz bağlanıp arızayı öğrene bileceğimiz bi yer varmı İzmir de ? Ve bı ecu okuyucu alsam kendim arıza kodunu öğrene bilirmiyim? 3.sorum 2 konumunda aracım müthiş performans ta ama D de bu etkiyi alamıyorum sanki güçten düşmüş gibi. Bunun sebebi vites geçiş ayarı bozukluğu ola bilirmi? Eğer ayarsızlık varsa yine İzmir’de bunu yapan yer varmıdır? Şimdiden herkeze teşekkürler
Aracım 1999 v6 3.0 camry

Toyota Club Türkiye

Egzoz-motor ışığı-izmir
« : Şubat 23, 2023, 19:33:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Egzoz-motor ışığı-izmir
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2023, 22:46:07 »
Aracınızda obd2 bağlantı portu olmadığı için obd1 bağlantı kablosu bulmanız lazım ama biraz zor belki serviste bulanabilir,onun yerine E1 T1 pinlerini kısa devre yaparak kontak açılır arıza lambası kaç defa yanıp sönmesi sayılır ona göre arıza kodu belirlenir, İzmir'de oğuz oto var işinde uzmandır netten yazınca TLF numaraları ve adresleri çıkar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2023, 11:28:46 »
Direksiyon hemen altında giriş Bluetooth la bağlansak göremezmiyiz arızayı? Satın alsam ? Egzozla alakalı ve D -2 arasındaki performansa bilginiz varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2023, 13:47:26 »
Direksiyon hemen altında giriş Bluetooth la bağlansak göremezmiyiz arızayı? Satın alsam ? Egzozla alakalı ve D -2 arasındaki performansa bilginiz varmı
Arıza kaydı olmadan kimse şundan bundan yapar diyemez obd2 bağlantı portu olsa dahi elm Bluetooth cihazlarla herşeyi göremezsiniz aracınız kapsamlı bir araç o yüzden iyi bir usta görmesi lazım.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2023, 22:00:30 »
Yüksek motorlarda egzoz kurum birikirmiş ve temizlenmesi gerekiyormuş yakıt ve performans için. Bunu ilk kez duydum. Sizin böyle bir bilginiz varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2023, 22:48:46 »
Yüksek motorlarda egzoz kurum birikirmiş ve temizlenmesi gerekiyormuş yakıt ve performans için. Bunu ilk kez duydum. Sizin böyle bir bilginiz varmı ?
Böyle bir bilgiyi aktaran neye göre hangi tecrübesi ile söylüyor?
Dediğiniz dizel motorlarda olabilir ama benzinli heleki LPG'li motorda kurum oluşması çok zor olur,yalnız araç yağ yakıyorsa (aşırı yağ yakma) katalizör tıkanbilir,bunun motor hacmi ile bir alakası yok.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2023, 13:33:50 »
Tekrar merhaba odb cihazı ile aracımı bağladım ve tek hata kodu aldım p0325 bu kod bahsettiğim güç düşüklüğüne sebeb olurmu ? 2 konumdaki performans la D konumundaki düşük performans

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2023, 19:06:24 »
Bujileriniz orjinal numaralı ve yeni mi?

Şanzıman yağınız periyodunda yenilendi mi?

Lastik basınçlarınız en az orjinal değerlerde mi?

Yakıt deponuza bir kutu enjektör temizleyici katın, üstünü yakıt ile doldurun.

Gaz kelebeği yakınlarındaki MAP sensörünü ve Hava filtresi yanındaki MAF sensörünü temizletin.

1 - 2 gün test edin.

Düzelme olmaz ise, Vuruntu Sensörü problemini araştırırsınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2023, 19:44:10 »
Araçta LPG varmı?
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2023, 19:51:33 »
Araç bilgilerim. Motor ışığı motor revizyondan sonra ortaya çıktı. Yapan kişi oksijen sensördür dedi düzelir dedi. Ancak yeni OBD bağlayınca bu sorunu öğrenmiş oldum. Evet LPG var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2023, 00:58:58 »
Araç bilgilerim. Motor ışığı motor revizyondan sonra ortaya çıktı. Yapan kişi oksijen sensördür dedi düzelir dedi. Ancak yeni OBD bağlayınca bu sorunu öğrenmiş oldum. Evet LPG var
LPG varsa önce LPG ayarı yaptırın yalnız yerinde değil yolda ayar olacak diğer adıyla afr ayarı,yada lpg'yi komple kapatın ve sigortasını çıkarın bir müddet benzinde binin zaten herşey belli olur,motor revizyonu yapan kişi aracın tesisatına zarar vermediyse LPG ayarı ile düzelecektir hatta lpg'yi komple kapatınca benzinde arıza geçecektir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2023, 10:57:28 »
LPG komple kapatmam için sigortasını çekmem yeterlimi ? Yoksa kapatma dediğiniz farkli bir olaymı? Eğer sorun LPG de ise gittiğim kişiye afr ayarımı diyeceğim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2023, 12:26:01 »
LPG komple kapatmam için sigortasını çekmem yeterlimi ? Yoksa kapatma dediğiniz farkli bir olaymı? Eğer sorun LPG de ise gittiğim kişiye afr ayarımı diyeceğim ?
Araçta tekleme yada sabahları zor çalışma yoksa sadece akü yanındaki sigortayı çıkarın ve akü eksi kutup başını sökün yarım saat kadar bekleyin geri takıp aracı sadece benzinde bir kaç gün devirli kullanın,sonrasında afr ayarı yaptırın ama bölgenizde bu ayarı yapacak kişi varmıdır bilmiyorum benim bildiğim Antalya'da Volkan öztokmak var işinde profesyonel dir devamlı rota belirleyip geziyor bende daha yeni LPG taktırdım malesef devamlı arıza ışığı yaktı en sonunda volkan ayarını yaptı kurtuldum,
Volkan ÖZTOKMAK TLF. 05342434468 kendisine yazın bölgenize geldiği zaman bilgilendirme yapıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 05, 2023, 13:06:23 »
Lpg sisteminiz hayırlı olsun,çok anladığım bir konu değil ama bu yol ayarı,afr ayarı herhalde çok uzmanlık isteyen bir konu,diğer anlayamadığım bir konu ise lpg takılan yer de neden bu ayarlar tam olarak yapılıp teslim edilemiyor? ikinci bir masrafa yol açılıyor.Eğer bahsettiğiniz usta olmasa lpg ile araç kullanmak sıkıntılı bir durum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 05, 2023, 19:28:35 »
Lpg sisteminiz hayırlı olsun,çok anladığım bir konu değil ama bu yol ayarı,afr ayarı herhalde çok uzmanlık isteyen bir konu,diğer anlayamadığım bir konu ise lpg takılan yer de neden bu ayarlar tam olarak yapılıp teslim edilemiyor? ikinci bir masrafa yol açılıyor.Eğer bahsettiğiniz usta olmasa lpg ile araç kullanmak sıkıntılı bir durum.
Teşekkürler abi,aslında afr ayarı çok zor bir işlem değil ama hem motor bilgisi hemde yakıt haritası bilmek gerekiyor ve aynı zamanda techizat lazım,LPG sistemini takan kişiler çoğu elektirkçilikten vs devşirme olduğu için bu konuda bilgileri yok ve sistem markalarıda bu konuda eğitim vermiyorlar sözde paket ayar yapıyorlar ama her aracın gereksinimleri çok farklı,şuanda benim araç benzinden farksız çünkü ayarlar çok iyi durumda.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 05, 2023, 19:46:03 »
Araçta tekleme yada sabahları zor çalışma yoksa sadece akü yanındaki sigortayı çıkarın ve akü eksi kutup başını sökün yarım saat kadar bekleyin geri takıp aracı sadece benzinde bir kaç gün devirli kullanın,sonrasında afr ayarı yaptırın ama bölgenizde bu ayarı yapacak kişi varmıdır bilmiyorum benim bildiğim Antalya'da Volkan öztokmak var işinde profesyonel dir devamlı rota belirleyip geziyor bende daha yeni LPG taktırdım malesef devamlı arıza ışığı yaktı en sonunda volkan ayarını yaptı kurtuldum,
Volkan ÖZTOKMAK TLF. 05342434468 kendisine yazın bölgenize geldiği zaman bilgilendirme yapıyor.
Arabamda tekleme yada sabahları zor çalışma durumum yok. Dediğiniz gibi denicem. Peki bu ne enjektör temizleme koymak gereklimi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 05, 2023, 20:53:01 »
Arabamda tekleme yada sabahları zor çalışma durumum yok. Dediğiniz gibi denicem. Peki bu ne enjektör temizleme koymak gereklimi ?
Koyarsan daha iyi olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 28, 2023, 16:48:45 »
Tekrar merhaba. LPG sigortasını söküp benzinde kullandım 1 hafta boyunca motor ışığında değişme olmadı. Yine aynı şekilde ışık yakıyor. Ve aynı hata kodu veriyor. Şimdiki süreci nasıl yapalım? Yine afr ayarı yaptırayımmı ? @ümit şahantimor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 02, 2023, 18:47:29 »
Koyarsan daha iyi olur.
Tekrar merhaba. LPG sigortasını söküp benzinde kullandım 1 hafta boyunca motor ışığında değişme olmadı. Yine aynı şekilde ışık yakıyor. Ve aynı hata kodu veriyor. Şimdiki süreci nasıl yapalım? Yine afr ayarı yaptırayımmı ? @ümit şahantimor