Gönderen Konu: Toyota corolla 2004 hb hararet göstergesi normal ama soğuk üfleyen kalorifer  (Okunma sayısı 542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba arkadaşlar, corolla 2004 hb benzinli kullanıyorum. 1 aydır arabamda kaloriferin her koşulda soğuk ve çok az bir zaman diliminde ılık üflediğini farkettim. 2 farklı yere sorduğumda çelişkili yanıtlar aldım. İlk usta makineyle temizlik istediğini ve termostat arızası olsa hareket göstergesinin sorunlu olacağını söylerken, ikinci usta aracın termostatının arızalı olduğunu ve hararet yapacağını söylüyor ancak kaba bir incelemeyle bunu söylüyor. Peteklere giden iki hortumda biri çok sıcak biri daha az sıcak oluyor. Göstergede en küçük bir oynama bozukluk yok. Ayrıca ikinci usta motora giden hortumda şişme olduğunu söylüyor ama hortum yumuşak ve elimle gayet kontrol edilebiliyor. Sizce önce petek temizliği mi yoksa riske atmadan termostat mı değişmeli?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Soğuk sıcak ayarını yapan klepeyi (kapakçık) hareket ettiren motor çalışmıyor olabilir. Benim 2003 sol modelde aynı sorun oldu kendim hallettim. Modeliniz nedir acaba
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba sizin görselinizdeki corollanın aynısı. 2004 model ama. 1.6 vvti sağ direksiyon. Kıbrıs’tayım. Şunu da farkettim; klima da eskisi gibi soğuk vermiyor. Soğuk hava veriyor ama geçen yaz serinlettiği gibi değil kesinlikle. İlginç bir durum var yani. Ayrıca bahsettiğiniz motor uzun süre gıcırtı tarzı sed yapıyordu. Aküyü çalıştırdığım zaman gıcırtıya benzer sesler yapıyordu kendi kendine bazen duruyordu. O durum şimdi tamamen kesildi. Ama ilgili midir bilmiyorum, siz nasıl hallettiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Merhaba sizin görselinizdeki corollanın aynısı. 2004 model ama. 1.6 vvti sağ direksiyon. Kıbrıs’tayım. Şunu da farkettim; klima da eskisi gibi soğuk vermiyor. Soğuk hava veriyor ama geçen yaz serinlettiği gibi değil kesinlikle. İlginç bir durum var yani. Ayrıca bahsettiğiniz motor uzun süre gıcırtı tarzı sed yapıyordu. Aküyü çalıştırdığım zaman gıcırtıya benzer sesler yapıyordu kendi kendine bazen duruyordu. O durum şimdi tamamen kesildi. Ama ilgili midir bilmiyorum, siz nasıl hallettiniz?
dijital klimalı olan sanırım benim gibi. Öyleyse o duyduğunuz ses motorun dişli sıyırma sesi YouTube de nasıl söküleceğiyle ilgili video var ben söktüm dişliyi yerine yerleştirdim düzeldi
sonuna kadar toyota...