0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence turbo dahi olsa motorun hacmi yüksek olmalı düşük hacim yüksek seste müthiş ses çıkarıyor.1.3 mercedes de 100 den sonra müthiş ses çıkıyor ve yüksek hızda yüksek tüketim var.
Turbolu veya atmosferik farketmez yoldan gelindiğinde 30 sn yada 1 dk kadar beklemek gerekli turboda yağlama yapsın atmosferik te yağ süzülsün ve hararet dengelensin diye,turbo masrafını gözünüzde çok büyütmeyin Renault'un Fiat 'ın turbosu çok bişey değil kökünü değiştirseniz çok bişey tutmaz,ayrıca turbolu araçta düşük devir çevirdiği için yakıt tasarrufundan elde ettiğiniz kâr ile turbo masrafını çıkarırsınız,keyiflice araba sürmekte cabası, atmosferik te rampalar eziyet oluyor heleki düşük hacimli motorlarda çileye dönüyor devirden düştüğü anda vitesle oynayıp duruyor sürücü az eğimli yerlerde dahi vites değiştirmek gerekiyor, atmosferik olacaksa 2.0 ve üstü olmalı.
Ümit bey size de bir sorum olacak, Türkiye ye gelecek olan 1.5 tci motorlu ve 1.6 tgdi motorlu çin arabaları hakkında ne düşünüyorsunuz peki? Gerek motorları konusunda gerek diğer kaporta ve donanım-fiyat kalite açısından soruyorum. Malum fiyatlar da uçmuşken piyasaya bir rekabet getirebilir mi?
2023 te distribütörü olmadan Çİn malı Chery marka benzinli ve Byd marka elektrikli aracın Lexus distribütörü Alj Türkiye kanalı ile geleceği söyleniyor.Resimleri çok çağdaş ama diğer servis,yedek parça vs daha önemli..
İzmir'de Corolla'yı Borovalı'dan aldık ancak 1000 km ve diğer bakımları uzun yolda kullanma vesilesiyle hep Ankara Efe Toyota resmi servisinde yapıldı,Avensis'te öyle..Garanti kapsamı dışına çıkınca araştırma sonucu özel Toyota servisi Oğuz Oto'yu buldum,Corolla 30.000 km ve Avensis 40.000 km bakımlarını orada yaptırdım,Borovalı'dan orijinal yedek parça temin ediyorlar isterseniz,ben orijinal olmayan parça taktırmadığım için..Bornova Naldökende,telefon numaraları 0232 486 84 56
Eger yetkili servis onerisi isterseniz tokullar diyebilirim. Diger servis hava yastigini degistirdi. 1 sene sonra ariza verdi. 2 gun boyunca arizayi bulamadilar. ( Biz sanayideki aletle sag on hava yastigi diye arizayi bulduk söyledik. Onlar bizim aletler daha gelismis biz bakariz dediler 2 gun bulamadilar)Sonra cirt bantla tamir etmisler. ( Hava yastigi fiseginin giris kablosunda kopukluk varmis cirt bantla yerine oturtup tamir etmisler)1 sene sonra yine ayni arizayi verdi. Tokullar arizayi 20 dakikada buldu ve hava yastigini degistirdi.