Gönderen Konu: 2019 Model 1,6 Litre'den 2022 Model 1,5 Litre'ye geçiş  (Okunma sayısı 3766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Model 1,6 Litre'den 2022 Model 1,5 Litre'ye geçiş
« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2023, 18:41:22 »
Bence turbo dahi olsa motorun hacmi yüksek olmalı düşük hacim yüksek hızda müthiş ses çıkarıyor.1.3 mercedes de 100 den sonra müthiş ses çıkıyor :) ve yüksek hızda yüksek tüketim var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2023, 18:41:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2023, 18:47:49 »
Bence turbo dahi olsa motorun hacmi yüksek olmalı düşük hacim yüksek seste müthiş ses çıkarıyor.1.3 mercedes de 100 den sonra müthiş ses çıkıyor :) ve yüksek hızda yüksek tüketim var.

Onun sebebi tork olmaması abi. turboda tork olduğundan vites oranlarını ona göre ayarlıyorlar genelde.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 27, 2023, 10:08:49 »
Turbolu veya atmosferik farketmez yoldan gelindiğinde 30 sn yada 1 dk kadar beklemek gerekli turboda yağlama yapsın atmosferik te yağ süzülsün ve hararet dengelensin diye,turbo masrafını gözünüzde çok büyütmeyin Renault'un Fiat 'ın turbosu çok bişey değil kökünü değiştirseniz çok bişey tutmaz,ayrıca turbolu araçta düşük devir çevirdiği için yakıt tasarrufundan elde ettiğiniz kâr ile turbo masrafını çıkarırsınız,keyiflice araba sürmekte cabası, atmosferik te rampalar eziyet oluyor heleki düşük hacimli motorlarda çileye dönüyor devirden düştüğü anda vitesle oynayıp duruyor sürücü az eğimli yerlerde dahi vites değiştirmek gerekiyor, atmosferik olacaksa 2.0 ve üstü olmalı.

Ümit bey size de bir sorum olacak, Türkiye ye gelecek olan 1.5 tci motorlu ve 1.6 tgdi motorlu çin arabaları hakkında ne düşünüyorsunuz peki?  Gerek motorları konusunda gerek diğer kaporta ve donanım-fiyat kalite açısından soruyorum. Malum fiyatlar da uçmuşken piyasaya bir rekabet getirebilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 03, 2023, 19:38:31 »
Ümit bey size de bir sorum olacak, Türkiye ye gelecek olan 1.5 tci motorlu ve 1.6 tgdi motorlu çin arabaları hakkında ne düşünüyorsunuz peki?  Gerek motorları konusunda gerek diğer kaporta ve donanım-fiyat kalite açısından soruyorum. Malum fiyatlar da uçmuşken piyasaya bir rekabet getirebilir mi?
Hiç inceleme şansım olmadı çin malı deyip geçiştirmek yanlış olur incelemek lazım malum depremden dolayı muğlaya gelmek zorunda kaldım,formdan ve genel işlerden uzak kaldım,yalnız GDI motorlar her zaman sıkıntılıdır çünkü enjektörler yanma odasına açılıyor lpg'ye uyumlu olmuyorlar,lpg takılınca benzin enjektörleri benzin akışı olmadığı için aşırı ısıdan yanıyor ve bozuluyor bunun önüne geçebilmek için karma yakıt sistemli kitler takılıyor ama yine çok fayda sağlamıyor ve tasarruf çok düşüyor,çünkü bir miktarda benzin sarfiyatı oluyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 03, 2023, 20:36:30 »
2023 te distribütörü olmadan Çİn malı Chery marka benzinli ve Byd marka elektrikli aracın Lexus distribütörü Alj Türkiye kanalı ile geleceği söyleniyor.Resimleri çok çağdaş ama diğer servis,yedek parça vs daha önemli..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 04, 2023, 00:11:29 »
Tokay beyinde yazdığı gibi, Aracın nereden geldiğinden veya markasından ziyade ülkemizde ki marka distribitörlerinin markaya bağlılığı ve devamlılığı önemli. Bugün x marka aracı ithal eden firma beş yıl sonra araç ithalinden vazgeçerse ve servis hizmeti vermezse bu durumda bakım ve yedek parça konusunda sıkıntılar meydana geliyor. Hele birde ülkemizde yaygın olarak satılan bir araç değilse ve yerli sanayi bu araç için yedek parça üretmiyorsa uzun vadede çok sıkıntı çıkaracaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 04, 2023, 05:09:01 »
2023 te distribütörü olmadan Çİn malı Chery marka benzinli ve Byd marka elektrikli aracın Lexus distribütörü Alj Türkiye kanalı ile geleceği söyleniyor.Resimleri çok çağdaş ama diğer servis,yedek parça vs daha önemli..

Merhaba Tokay Bey, Forum özelliklerini aradığımda özel mesaj yollamayı bulamadım. O nedenle buradan size mesaj yolluyorum.

Aracım hakkında bilgi kazanmak için forumda yeniden eskiye doğru incelerken bir çok başlık altında sizin paylaşımlarınızı da okudum. Profilinizden izmir'li olduğunuzu ve uzun süredir bu forumda aktif olduğunuzu gördüm. izmir'de hangi toyota servisini kullandığınızı sormak istedim. Daha önceki arabam için sürekli kullandığım usta sadece renault araçlara bakıyor bu nedenle toyota araçlarda deneyim sahibi birisinden tavsiyeye ihtiyaç duyuyorum.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 04, 2023, 09:19:16 »
İzmir'de Corolla'yı Borovalı'dan aldık ancak 1000 km ve diğer bakımları uzun yolda kullanma vesilesiyle hep Ankara Efe Toyota resmi servisinde yapıldı,Avensis'te öyle..Garanti kapsamı dışına çıkınca araştırma sonucu özel Toyota servisi Oğuz Oto'yu buldum,Corolla 30.000 km ve Avensis 40.000 km bakımlarını orada yaptırdım,Borovalı'dan orijinal yedek parça temin ediyorlar isterseniz,ben orijinal olmayan parça taktırmadığım için..Bornova Naldökende,telefon numaraları 0232 486 84 56
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 04, 2023, 10:15:40 »
Eger yetkili servis onerisi isterseniz tokullar diyebilirim. Diger servis hava yastigini degistirdi. 1 sene sonra ariza verdi.  2 gun boyunca arizayi bulamadilar. ( Biz sanayideki aletle sag on hava yastigi diye arizayi bulduk söyledik. Onlar bizim aletler daha gelismis biz bakariz dediler 2 gun bulamadilar)
Sonra cirt bantla tamir etmisler. ( Hava yastigi fiseginin giris kablosunda kopukluk varmis cirt bantla yerine oturtup tamir etmisler)
1 sene sonra yine ayni arizayi verdi. Tokullar arizayi 20 dakikada buldu ve hava yastigini degistirdi.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Model 1,6 Litre\'den 2022 Model 1,5 Litre\'ye geçiş
« Yanıtla #29 : Mart 05, 2023, 23:25:15 »
İzmir'de Corolla'yı Borovalı'dan aldık ancak 1000 km ve diğer bakımları uzun yolda kullanma vesilesiyle hep Ankara Efe Toyota resmi servisinde yapıldı,Avensis'te öyle..Garanti kapsamı dışına çıkınca araştırma sonucu özel Toyota servisi Oğuz Oto'yu buldum,Corolla 30.000 km ve Avensis 40.000 km bakımlarını orada yaptırdım,Borovalı'dan orijinal yedek parça temin ediyorlar isterseniz,ben orijinal olmayan parça taktırmadığım için..Bornova Naldökende,telefon numaraları 0232 486 84 56
Tokay bey,

Cevabız için çok teşekkür ederim. Mesajınızı görür görmez gündüz saatleriydi Oğuz otodan hemen randevu aldım tüm sıvılarını değiştirteceğim ve bakımını yaptıracağım.  Garantisi dolduğundan orjinal parça kullanacak bir özel servis arıyordum. Deneyimli birisinden öneri almak çok değerli yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

Ek olarak ben de orjinal parça kullanma taraftarıyım aldığım araba 2. el 9 yaşında ancak sahibi de hep borovalıda servise sokmuş ancak iyi bir özel servis benim gözümde her türlü yetkili servisten daha başarılı oluyor. Gözümün önünde yapıyorlar işleri cam suyu koyup 500TL yazmıyorlar. Kazasız belasız sürüşler dilerim.   saygılarımla

Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2023, 23:46:54
Eger yetkili servis onerisi isterseniz tokullar diyebilirim. Diger servis hava yastigini degistirdi. 1 sene sonra ariza verdi.  2 gun boyunca arizayi bulamadilar. ( Biz sanayideki aletle sag on hava yastigi diye arizayi bulduk söyledik. Onlar bizim aletler daha gelismis biz bakariz dediler 2 gun bulamadilar)
Sonra cirt bantla tamir etmisler. ( Hava yastigi fiseginin giris kablosunda kopukluk varmis cirt bantla yerine oturtup tamir etmisler)
1 sene sonra yine ayni arizayi verdi. Tokullar arizayi 20 dakikada buldu ve hava yastigini degistirdi.
Mahmut bey,

Zamanınız için teşekkür ederim. Konu başlığına yazan arkadaşı da meşgul ettim kusura bakmasın. Ancak özel mesaj yollayamadığımdan buradan cevap yazıyorum.
Tokay bey'e sormadan önce üşenmedim hem tokullar hem borovolanın tüm google yorumlarını okudum. Buradan yazıp uzatmayacağım ancak 2. el bir auris bakmaya tokullara gittim. Gitmez olaydım dedirttiler.Konuya uygun bir başlık olursa orada yazarım. Size de geçmiş olsun yazdığınız yorumun benzerini ve hatta beterlerini borovalı ve tokulların google sayfasında gördüm. Oğuz otonun 200küsür yorumunun tamamını okudum ve direk içim ısındı servise. Bundan sonra her sene ya da 9000km'de bir oğuz otodayım. Saygılarımla