Gönderen Konu: İLK ÇALIŞMADA TİTREME  (Okunma sayısı 539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
İLK ÇALIŞMADA TİTREME
« : Şubat 16, 2023, 21:00:03 »
merhaba,
2006 model 1.6 AT LPG li aracım bugun 1 haftadan sonra marş bastım acil işim vardı direk motor soğukken kalktım aracım biraz titreyerek gitti sonra düzeldi kapadım açtım tekrar denedim benzinde denedim ama tekrar yapmadı acaba sorun neyden kaynaklıdır not buji ve 2 bobin yenisi ile değiştir 2 bin km önce

Toyota Club Türkiye

İLK ÇALIŞMADA TİTREME
« : Şubat 16, 2023, 21:00:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: İLK ÇALIŞMADA TİTREME
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2023, 21:45:21 »
merhaba,
2006 model 1.6 AT LPG li aracım bugun 1 haftadan sonra marş bastım acil işim vardı direk motor soğukken kalktım aracım biraz titreyerek gitti sonra düzeldi kapadım açtım tekrar denedim benzinde denedim ama tekrar yapmadı acaba sorun neyden kaynaklıdır not buji ve 2 bobin yenisi ile değiştir 2 bin km önce
LPG ye geçiş ısısı düşük ayarlanmıştır ,motor suyu ısınmadan lpg'ye geçince regülatörde LPG sıvı halden gaz formuna tam dönmediği için titreme yaptırır,diğer ihtimalde akü zayıflamış olabilir ilk etapta şarj dinamosundan gelen akım sistmi ve aküyü beslemeye yetmemiş olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2023, 11:10:20 »
MERHABA,
araç lpg ye geçmemişti kontrol ettim bügün tekrar denedim yapmadı acaba uzun süre çalıştırmadıgım için  1 hafta kadar ondanmı oldu bilemeidm bende biraz takıntı var yolda felan klamadan sorun büyümeden müdahele etmek için izliyorum şimdilk bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2023, 20:24:16 »
MERHABA,
araç lpg ye geçmemişti kontrol ettim bügün tekrar denedim yapmadı acaba uzun süre çalıştırmadıgım için  1 hafta kadar ondanmı oldu bilemeidm bende biraz takıntı var yolda felan klamadan sorun büyümeden müdahele etmek için izliyorum şimdilk bakalım
O zaman dediğim gibi 2.olasılık olmuş akü zayıflamış ilk etapta alternatör hem aküyü hemde motoru besleyemediği için ateşleme zayıf olmuştur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.