0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanırım kör bir konu bu.. Kasko yaptırmadığıma çok pişman oldum... Ufuk beye yazdım ama cevap vermedi henüz. Maslak oto sanayiye gidip bakacağım artık :/Teşekkürler
Mailinizi cevapladım, gereksiz kutusuna düşmüş olabilir.
Aslında sigortadanda basit bir şekilde aracınızı yaptırabilirsiniz (haklı olduğunuz sürece) parça konusunda kasko gibi orjınal parça vermez ama onunda kolayı var çıkma orjınal kullanabilirsiniz,aslında sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu özel servislerde var onları araştırabilirsiniz 1 yıl garantili işlem yapıyorlar.
2021 aralık ayında park halinde olan aracıma geri geri gelen bir araç arka tamponumdan çarptı. diğer araç sürücüsü yarın servise götürelim ben cebimden yaptırırım dedi. kabul etmedim. tutanak tuttum. kendi el yazısıyla tüm kusur kendisinde olduğu şeklinde bir beyanatla imzalattım. ertesi gün sigortacımın yönlendirdiği yere aracı götürdüm. burada sigortacı etkeni çok önemli. gittiğim yer hasar tespiti yaptı. ayrıca exper gelmedi. araç çalışır yürür durumda olduğundan aracı orada bırakmadılar. parça gelene dek araba bende kaldı. bir hafta sonra aracı salı sabah bıraktım. yapılan işlerin tümünün fotoğraflarını verdiler. tampon değişti. gelen parça orijinal olarak gönderilmiş. tam emin değilim ancak artık sigortadan da araç yaptırsanız orijinal parça geliyor dediler. perşembe akşam aracı aldım. teslim etmeden önce km ve gösterge panelinin fotoğrafını çekmiştim. aracı yine kontrol ettim. sorun yoktu. teslimden önce yıkamaya göndermişler. aracı aldım. benim tramer e işlenmiş olabilir yapılan hasar. sigortacımın belirtmesiyle değer kaybı dosyası oluşturdum e devletten. onu da aldım.
geçmiş olsun tekrardan. iki dosya açılması normal farklı zamanlarda yapılan kazalar çünkü. oluyor mu bilmem ama BMW kaskolu ise onun kaskosundan yaptırın arka tampon hasarını. süre için uzun zaman vermeleri ellerindeki işin çokluğundan olsa gerek.
13 yaşındaki arabada orjinal parça çok da önemli değil bence. Hele de tampon kaporta olunca önemli değil. Aracınızda da öyle büyük bir sorun gözükmüyor gibi. Arka tampon ve sol stop değişimiyle kurtulur gibi. Bu arada içeri tarafta kalan sacların düzeltilmesini de sağlayın, bazı yerler görünen kısımları düzeltip geçiyor. Ayrıca tamponda akıllı vida kullandırtmayın.Aracınızın yürüründe sıkıntı yok gibi. Özel servis prosedürü halletsin. Aracınız boş yere yatmasın orada. Parçalar gelince bırakırsınız.Yaptırıp minimum hasarla atlatın da. Artık kasko yaptırırsınız kafanız rahat eder.
Teşekkür ederim, Allah razı olsun. Aradım yetkili servisi; Karşı tarafın kaskosundan olmuyormuş.Sağlık olsunMesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2023, 13:59:14Herşeyiyle orjinal ve full yetkili servis bakımlı olunca tercih etme sebebim halka bozulmasın diyeydi ama bu durumda mecbur kaldım.. İlk defa kasko yaptırmadık; 2 kere durduğu yerde çarpıldık :/ Bundan sonra kaskosuz gezmem demek istiyorum ama bizi bu hale sokanlara da sektirmeden edemeyeceğim: (Bir kasko 7.900TL olur mu yaa) Allah cana birşey vermesin..İşçilik, malzeme sürecini geçtim, arabaya götürecek iyi bir servis bile bulmak zor... Ama bunlar geçcek elbetTeşekkürler desteğiniz için
Karsi tarafin kaskosundan niye olmuyor?
özellikle söyledim bu detayı ama benim kaskom olmadığından yapılamayacağını aktardı İstanbul 'daki Yetkili Toyota Servisi.Bu arada BMW 'yi çoktan yapmışlar bile.. Biz de uğraşıyoruz halen.. neyse kabullendim artık :/
Önce trafik sigortasından karşılanır, eğer hasar trafik sigortasının teminatından aşıyorsa aşan kısmı kaskoda imm varsa kaskodan karşılanır. Kendi aracımıza kasko yaptırmamak çok büyük kumar bu nedenle. Karşı aracın sigortası olmayabilirdi. Bu durumda masrafı yaptırıp dava açmanız gerekirdi. Eğer aracı süren çalışmayan biriyse hak da iddia edemiyorsunuz. Çok saçma sapan şeyler var. Kaskonuz olsa ama hemen yaptırırsınız ve kasko firmanız karşı taraftan söke söke alır her türlü.