Gönderen Konu: Sigortadan Aracı Yaptırmak.  (Okunma sayısı 2379 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 98500
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Sigortadan Aracı Yaptırmak.
« : Şubat 13, 2023, 13:39:40 »
selamlar herkese.

Benim araç full servis bakımlı ve öyle olması için uğraşıyorum ama şu durumda yapacak birşey kalmadı..

Ağustos ayında park halinde duran aracıma ön sağdan çarptılar. Hasar kısmen çamurluk ve tamponda oldu. Karşı taraf %100 kusurlu.  Arabaya kasko bedeli yüksek çıktığı için yaptırmamıştım; gezdiğim 2 yetkili serviste kasko olsa yapardık; sigortadan yapmıyoruz dedikleri için halen duruyor.

yaklaşık 2 hafta önce gece 3 civarı bir bmw sol arkadan çarpmış aracıma. Tampon değişecek belli ki.  Bu da sigortadan yapılacak. %100 kusurlu arkadaş.

Burada orjinal parça kullanacak ve aynı anda ikisini yapabilecek TOYOTA 'dan anlayan usta lazım; İstanbul Avrupa yakasında önereceğiniz yer var mıdır?  Bu konular üzdü zaten; ustada -işçilik de üzmesin :(

Toyota Club Türkiye

Sigortadan Aracı Yaptırmak.
« : Şubat 13, 2023, 13:39:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigortadan Aracı Yaptırmak.
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2023, 13:46:05 »
Çok geçmiş olsun. Kasko bu durumda faydalı işte. Şirketler parayı hemen istedikleri için kaskoyu tercih ediyor. Sigortadan para almak biraz daha uzun sürüyor. Bu durumda ya kendiniz cebinizden yaptırıp siz sigortadan para almaya çalışacaksınız ya da bunu kabul edecek bir işyeri çıkar inşallah. Ama ekonomik durumlar nedeniyle işyerlerini de zora sokar bu durum.

Ufuk Sönmez bey ile iletişime geçin isterseniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2023, 15:02:20 »
arabaya durduk yerde vuruyorlar, olan bize oluyor :/ 

Sigorta şirketleri herhangi bir yere gidebilirsiniz diyorlar ama orada işçilik unsuru ve yedek parça derecesi önem arz ediyor.

Bir kaç güne burada bu konunun altında destek alabileceğime inanıyorum.

Hızlı cevap için teşekkürler  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2023, 08:59:15 »
Mutlu Tekir beyin önerilerine katılıyorum,aynı görüşteyim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2023, 16:36:43 »
Sanırım kör bir konu bu..

Kasko yaptırmadığıma çok pişman oldum...

Ufuk beye yazdım ama cevap vermedi henüz.

Maslak oto sanayiye gidip bakacağım artık :/

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2023, 10:19:12 »
Sanırım kör bir konu bu..

Kasko yaptırmadığıma çok pişman oldum...

Ufuk beye yazdım ama cevap vermedi henüz.

Maslak oto sanayiye gidip bakacağım artık :/

Teşekkürler

Mailinizi cevapladım, gereksiz kutusuna düşmüş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2023, 14:06:15 »
Mailinizi cevapladım, gereksiz kutusuna düşmüş olabilir.

Evet, spam klasöründe çıktı.

Geri dönüşünüz için teşekkürler.

İyi çalışmalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2023, 00:38:41 »
Aslında sigortadanda basit bir şekilde aracınızı yaptırabilirsiniz (haklı olduğunuz sürece) parça konusunda kasko gibi orjınal parça vermez ama onunda kolayı var çıkma orjınal kullanabilirsiniz,aslında sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu özel servislerde var onları araştırabilirsiniz 1 yıl garantili işlem yapıyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2023, 08:46:48 »
2021 aralık ayında park halinde olan aracıma geri geri gelen bir araç arka tamponumdan çarptı. diğer araç sürücüsü yarın servise götürelim ben cebimden yaptırırım dedi. kabul etmedim. tutanak tuttum. kendi el yazısıyla tüm kusur kendisinde olduğu şeklinde bir beyanatla imzalattım. ertesi gün sigortacımın yönlendirdiği yere aracı götürdüm. burada sigortacı etkeni çok önemli. gittiğim yer hasar tespiti yaptı. ayrıca exper gelmedi. araç çalışır yürür durumda olduğundan aracı orada bırakmadılar. parça gelene dek araba bende kaldı. bir hafta sonra aracı salı sabah bıraktım. yapılan işlerin tümünün fotoğraflarını verdiler. tampon değişti. gelen parça orijinal olarak gönderilmiş. tam emin değilim ancak artık sigortadan da araç yaptırsanız orijinal parça geliyor dediler. perşembe akşam aracı aldım. teslim etmeden önce km ve gösterge panelinin fotoğrafını çekmiştim. aracı yine kontrol ettim. sorun yoktu. teslimden önce yıkamaya göndermişler. aracı aldım. benim tramer e işlenmiş olabilir yapılan hasar. sigortacımın belirtmesiyle değer kaybı dosyası oluşturdum e devletten. onu da aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2023, 11:11:44 »
Aslında sigortadanda basit bir şekilde aracınızı yaptırabilirsiniz (haklı olduğunuz sürece) parça konusunda kasko gibi orjınal parça vermez ama onunda kolayı var çıkma orjınal kullanabilirsiniz,aslında sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu özel servislerde var onları araştırabilirsiniz 1 yıl garantili işlem yapıyorlar.

Dün gittiğim Yenibosna 'daki çok şubeli bir servisten "2 iş olarak yapacaklarını ve büyük ihtimal orjinal gelmez ama" dediklerini duyunca çok üzüldüm. İtiraz hakkım varmış ama süreç çok uzarmış. Form oluşturduk; exper gelince çağıracaklar

Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 17, 2023, 11:23:30[/time]
2021 aralık ayında park halinde olan aracıma geri geri gelen bir araç arka tamponumdan çarptı. diğer araç sürücüsü yarın servise götürelim ben cebimden yaptırırım dedi. kabul etmedim. tutanak tuttum. kendi el yazısıyla tüm kusur kendisinde olduğu şeklinde bir beyanatla imzalattım. ertesi gün sigortacımın yönlendirdiği yere aracı götürdüm. burada sigortacı etkeni çok önemli. gittiğim yer hasar tespiti yaptı. ayrıca exper gelmedi. araç çalışır yürür durumda olduğundan aracı orada bırakmadılar. parça gelene dek araba bende kaldı. bir hafta sonra aracı salı sabah bıraktım. yapılan işlerin tümünün fotoğraflarını verdiler. tampon değişti. gelen parça orijinal olarak gönderilmiş. tam emin değilim ancak artık sigortadan da araç yaptırsanız orijinal parça geliyor dediler. perşembe akşam aracı aldım. teslim etmeden önce km ve gösterge panelinin fotoğrafını çekmiştim. aracı yine kontrol ettim. sorun yoktu. teslimden önce yıkamaya göndermişler. aracı aldım. benim tramer e işlenmiş olabilir yapılan hasar. sigortacımın belirtmesiyle değer kaybı dosyası oluşturdum e devletten. onu da aldım.

Merhaba, Benzer durumda bende de oldu ama benim gittiğim şu an ki servis " 30 - 40 gün sürer " dedi.

2 ayrı dosya açacaklarmış ayrıca.

Orjinal parça gelmez büyük ihtimalle dediler.

Aracın değeri düşüyor, yönerge bulmak zor, napcaz net değil. Vay halimize..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2023, 11:45:20 »
geçmiş olsun tekrardan. iki dosya açılması normal farklı zamanlarda yapılan kazalar çünkü. oluyor mu bilmem ama BMW kaskolu ise onun kaskosundan yaptırın arka tampon hasarını. süre için uzun zaman vermeleri ellerindeki işin çokluğundan olsa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2023, 13:13:21 »
13 yaşındaki arabada orjinal parça çok da önemli değil bence. Hele de tampon kaporta olunca önemli değil. Aracınızda da öyle büyük bir sorun gözükmüyor gibi. Arka tampon ve sol stop değişimiyle kurtulur gibi. Bu arada içeri tarafta kalan sacların düzeltilmesini de sağlayın, bazı yerler görünen kısımları düzeltip geçiyor. Ayrıca tamponda akıllı vida kullandırtmayın.

Aracınızın yürüründe sıkıntı yok gibi. Özel servis prosedürü halletsin. Aracınız boş yere yatmasın orada. Parçalar gelince bırakırsınız.

Yaptırıp minimum hasarla atlatın da. Artık kasko yaptırırsınız kafanız rahat eder.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2023, 13:55:21 »
geçmiş olsun tekrardan. iki dosya açılması normal farklı zamanlarda yapılan kazalar çünkü. oluyor mu bilmem ama BMW kaskolu ise onun kaskosundan yaptırın arka tampon hasarını. süre için uzun zaman vermeleri ellerindeki işin çokluğundan olsa gerek.

Teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Aradım yetkili servisi; Karşı tarafın kaskosundan olmuyormuş.

Sağlık olsun

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2023, 13:59:14
13 yaşındaki arabada orjinal parça çok da önemli değil bence. Hele de tampon kaporta olunca önemli değil. Aracınızda da öyle büyük bir sorun gözükmüyor gibi. Arka tampon ve sol stop değişimiyle kurtulur gibi. Bu arada içeri tarafta kalan sacların düzeltilmesini de sağlayın, bazı yerler görünen kısımları düzeltip geçiyor. Ayrıca tamponda akıllı vida kullandırtmayın.

Aracınızın yürüründe sıkıntı yok gibi. Özel servis prosedürü halletsin. Aracınız boş yere yatmasın orada. Parçalar gelince bırakırsınız.

Yaptırıp minimum hasarla atlatın da. Artık kasko yaptırırsınız kafanız rahat eder.

Herşeyiyle orjinal ve full yetkili servis bakımlı olunca tercih etme sebebim halka bozulmasın diyeydi ama bu durumda mecbur kaldım..
İlk defa kasko yaptırmadık; 2 kere durduğu yerde çarpıldık :/  Bundan sonra kaskosuz gezmem demek istiyorum ama bizi bu hale sokanlara da sektirmeden edemeyeceğim: (Bir kasko 7.900TL olur mu yaa) Allah cana birşey vermesin..

İşçilik, malzeme sürecini geçtim, arabaya götürecek iyi bir servis bile bulmak zor...  Ama bunlar geçcek elbet

Teşekkürler desteğiniz için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2023, 16:30:01 »
Teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Aradım yetkili servisi; Karşı tarafın kaskosundan olmuyormuş.

Sağlık olsun

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2023, 13:59:14
Herşeyiyle orjinal ve full yetkili servis bakımlı olunca tercih etme sebebim halka bozulmasın diyeydi ama bu durumda mecbur kaldım..
İlk defa kasko yaptırmadık; 2 kere durduğu yerde çarpıldık :/  Bundan sonra kaskosuz gezmem demek istiyorum ama bizi bu hale sokanlara da sektirmeden edemeyeceğim: (Bir kasko 7.900TL olur mu yaa) Allah cana birşey vermesin..

İşçilik, malzeme sürecini geçtim, arabaya götürecek iyi bir servis bile bulmak zor...  Ama bunlar geçcek elbet

Teşekkürler desteğiniz için

Karsi tarafin kaskosundan niye olmuyor?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2023, 17:25:17 »
Karsi tarafin kaskosundan niye olmuyor?

özellikle söyledim bu detayı ama benim kaskom olmadığından yapılamayacağını aktardı İstanbul 'daki Yetkili Toyota Servisi.

Bu arada BMW 'yi çoktan yapmışlar bile.. Biz de uğraşıyoruz halen..  neyse   kabullendim artık :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2023, 20:40:21 »
özellikle söyledim bu detayı ama benim kaskom olmadığından yapılamayacağını aktardı İstanbul 'daki Yetkili Toyota Servisi.

Bu arada BMW 'yi çoktan yapmışlar bile.. Biz de uğraşıyoruz halen..  neyse   kabullendim artık :/

Ben anlayamiyorum.Kasko vaarsa sizinkini de yapmak zorunda degil mi? Kaskonun amaci hem kendi aracimizi hem karsi araci yapmak degil mi?
Siz kendi cebinizden mi yaptiracaksiniz bunu?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2023, 21:39:37 »
Önce trafik sigortasından karşılanır, eğer hasar trafik sigortasının teminatından aşıyorsa aşan kısmı kaskoda imm varsa kaskodan karşılanır.

Kendi aracımıza kasko yaptırmamak çok büyük kumar bu nedenle. Karşı aracın sigortası olmayabilirdi. Bu durumda masrafı yaptırıp dava açmanız gerekirdi. Eğer aracı süren çalışmayan biriyse hak da iddia edemiyorsunuz.  Çok saçma sapan şeyler var. Kaskonuz olsa ama hemen yaptırırsınız ve kasko firmanız karşı taraftan söke söke alır her türlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 19, 2023, 09:58:50 »
Önce trafik sigortasından karşılanır, eğer hasar trafik sigortasının teminatından aşıyorsa aşan kısmı kaskoda imm varsa kaskodan karşılanır.

Kendi aracımıza kasko yaptırmamak çok büyük kumar bu nedenle. Karşı aracın sigortası olmayabilirdi. Bu durumda masrafı yaptırıp dava açmanız gerekirdi. Eğer aracı süren çalışmayan biriyse hak da iddia edemiyorsunuz.  Çok saçma sapan şeyler var. Kaskonuz olsa ama hemen yaptırırsınız ve kasko firmanız karşı taraftan söke söke alır her türlü.

Kaskosuz gezmem normalde ama 7900 TL vermek biraz zorlardı o dönemde.. Şimdi bunun ne büyük bir hata olduğunu yaşıyorum. Hem de 2 kaza birden :/
Kaskosuz gezmeyiz bundan sonra ama acı bir deneyim oldu.
Destekleriniz için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 19, 2023, 13:00:47 »
Geçmiş olsun diyelim,parça ve işçilik fiyatları o kadar kontrol edilemez hale geldi ki kasko fiyatları ne kadar yüksek görünürse görünsün sonuçta kaskosu olan ve olay yaşayan kişi karlı oluyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 07, 2023, 15:24:30 »
Öncelikle geçmiş olsun. Ben izmir'de kasabada yaşadığımdam senelerdir hiç kasko yaptırmam. Şimdiye kadar yaptırmadığım sürede dolar olarak yazacağım çünkü TL olarak ifade etmek doğru olmuyor en azından 5bin dolar cebime kalmıştır. 8-9 ay önce evin kapısının önünde aracıma elektrik idaresinin kamyonu çarptı. Sağ far ve tamponu kırmıştı. Herkes birbirini tanıdığından şoför bana ulaşmış sağolsun, köyde kullandığım diğer araç 2006 modeldi karşı tarafın sigortasını aradığımda siz istediğiniz tamirciyle anlaşın denildi.

Güvenilir bir usta buldum, orjinal parça ile değişsin isteniyorsa cebimden bir takviye yapmam gerekiyordu. Ben takviye yapmayacağımı ustama söyledim, açıkçası usta tanıdıktı adam sigortayla kavga etti orjinal parçayı tedarik etti sigortadan ve benden hiç para çıkmadı. Ancak bu far tedarik süreci sanırım 40-50 gün kadar sürdü. Ben ustaya parayı verip sonra sigortadan alacağım sanıyordum. Usta tanıdık olduğundan ondan öğrendim, parçaları sigortadan bedava tedarik etti. Gerekli işçilikleri benden para almadan yaptı ve parayı sigortadan tahsil etmek için gerekli evrak kürek işleri ile o uğraştı. Tamir parasını sigorta firması bana 4-5 ay sonra yolladı. Ben de parayı ustaya eft yaptım. İzmir'de olsaydınız o ustaya yönlendirirdim. Evet dürüst adam bulmak çok zor ama iyi dürüst bir kaporta ustası bulursanız tüm işlemleri usta halledecektir. Kötüsüne denk gelirseniz arabadan parça bile söküp satarlar.

Ayrıca karşı tarafın sigortası değer kaybı olarak 5500TL belirledi 18 ay sonra ödenir diyorlar halen değer kaybını almadım.

İstanbul'da yaşadığım dönemde kaskosuz araba ile gezmenin büyük sıkıntı olduğunu bir arkadaşımın aracına alkollü bir sürücünün çarpıp pert etmesinden sonra anladım. Alkollü olduğundan karşı tarafa dava açmak gerekiyordu. Kaskosu olmasaydı arkadaşım arabasını pert fiyatına satıp alkollü adamla davalık olacaktı. Sonrasında istanbul'da kaskosuz gezmemek gerektiğine kanaat getirdim.Sizin neyseki kazanız böyle büyük değil. 25 yıl istanbul'da yaşadığımdan işlerin ve mesafelerin ne kadar zorlayacı olduğunu iyi biliyorum.

Tekrar geçmiş olsun.