Gönderen Konu: Avensis Deri Koltuklar ve Stingo Firması  (Okunma sayısı 1247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Avensis Deri Koltuklar ve Stingo Firması
« : Şubat 06, 2023, 09:54:44 »
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle dün gece meydana gelen depremden dolayı tüm halkımıza geçmiş olsun diyor, kayıplarımız için baş sağlığı diliyorum. Allah kalanlara sabır versin. Oldukça şiddetli bir deprem olmuş. Mersinde ki akrabalar bile bayağı güçlü hissetmişler sarsıntıyı. Umarım çok kayıp vermeden atlatırız ülke olarak.

Malum Avensislerin deri koltukları başa bela. Benimkilerde bayağı eskidiler ve birkaç delik, yırtık oldu. Forumda daha önce Stingo Firmasından bahsedilmiş bir üye tarafından ancak 120 gündür cevap olmadığı için yeniden konu açmam tavsiye olundu. Ben aracımdaki deri kılıfı komple söktürüp yerine yarı deri yarı kumaş kılıf yaptırmak istiyorum. Ankaradaki döşemeciler bu iş için anahtar teslimi yaklaşık 6,5-7 bin lira istiyorlar. Stingo firması araca özel dikim yapıyor ve siz online olarak araç marka ve alt modeli verdikten sonra koltukları tamamen kendiniz tasarlamaktasınız. Rengini, dikişini, desenini belirtiyorsunuz ve 15 gün içinde kargoyla yolluyorlar. Maliyet ise 3200 lira. Aradaki fark aklımı çeliyor. Aramızdan bu firmaya iş yaptıran oldu mu? Araca bire bir uymakta mı? Sökme takma kaça mal olur acaba? Değerli fikirlerinizi almak iserim. Fark yarı yarıya olunca şeytan dürtüyor. Herkese şimdiden teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

Avensis Deri Koltuklar ve Stingo Firması
« : Şubat 06, 2023, 09:54:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Deri Koltuklar ve Stingo Firması
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2023, 10:54:58 »
Öncelikle depremden dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Allah yardımcımız olsun.

Stingo firmasını bilmiyorum fakat. Verso aracıma universal kılıflar olmadığı için Otom markasından özel dikim kılıf sipariş vermiştim. Versonun arka koltuklar bağımsız - 7. koltukarı küçük boylu olmasına rağmen başlıklarına kadar tam oturmuştu. milim milim ölçülerek yapılmış resmen. 85 bin km boyunca tay tüyü denilen kısımlarında da derisinde de dikişlerinde de en ufak bi yıpranma olamamıştı. takan, yıkayan, oturan Herkeste beğeniyordu. 2016 yılında koltuklar bağımısız ve 7 koltuk olmasına rağmen 50 TL ye taktırmıştım.
Mevcut corollalarıma otom markasından memnun kaldığım için universal olanlardan pearl serisi aldım. Takan aksesuarcı kendi de kılıf satmasına rağmen hayran kalmıştı. Aracıma binen arkdaşlarım da birer birer sipariş verdiler aynı seriyi. Yalnızca arka başlıklar bi tık büyük gelmişti onu da aksusarcı takarken cengelliyle ayarladı
Birisini yazın 125 TL ye birini de 3 ay önce 150 TL ye taktırdım.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2023, 11:06:02 »
Öncelikle depremden dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Allah yardımcımız olsun.

Stingo firmasını bilmiyorum fakat. Verso aracıma universal kılıflar olmadığı için Otom markasından özel dikim kılıf sipariş vermiştim. Versonun arka koltuklar bağımsız - 7. koltukarı küçük boylu olmasına rağmen başlıklarına kadar tam oturmuştu. milim milim ölçülerek yapılmış resmen. 85 bin km boyunca tay tüyü denilen kısımlarında da derisinde de dikişlerinde de en ufak bi yıpranma olamamıştı. takan, yıkayan, oturan Herkeste beğeniyordu. 2016 yılında koltuklar bağımısız ve 7 koltuk olmasına rağmen 50 TL ye taktırmıştım.
Mevcut corollalarıma otom markasından memnun kaldığım için universal olanlardan pearl serisi aldım. Takan aksesuarcı kendi de kılıf satmasına rağmen hayran kalmıştı. Aracıma binen arkdaşlarım da birer birer sipariş verdiler aynı seriyi. Yalnızca arka başlıklar bi tık büyük gelmişti onu da aksusarcı takarken cengelliyle ayarladı
Birisini yazın 125 TL ye birini de 3 ay önce 150 TL ye taktırdım.

Ankara da nereye taktırdınız?
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2023, 11:46:18 »
Ankara da nereye taktırdınız?
Ankarada değil, Kırıkkalede taktırdım. Bildiğiniz eli yüzü düzgün aksesuarcı varsa onlar kolayca takarlar. Arka koltukların sırt kısımları biraz zorluyor sadece harici vaktiniz varsa kendiniz dahi kolayca yapabilirsiniz.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2023, 12:00:48 »
Ankarada değil, Kırıkkalede taktırdım. Bildiğiniz eli yüzü düzgün aksesuarcı varsa onlar kolayca takarlar. Arka koltukların sırt kısımları biraz zorluyor sadece harici vaktiniz varsa kendiniz dahi kolayca yapabilirsiniz.
Şimdi sipariş oluşturmaya çalışıyorum. Yaklaşık 3000-3500 lira tutacak gibi. Kaça takarlar bilmiyorum. Ön koltuklar elektrikli olduğu için sökme takması biraz sorun olur. 1000-1500 lira isteseler bana 5000 liraya mal olacak gibi. O zaman değmez 1000 lira için riske girmeye diye düşünüyorum. Sökme takma fiyatını öğrenmem lazım.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2023, 14:47:47 »
Önder bey,  muhtemelen daha önceki konuyu ben açmış olabilirim yada yorum yazmış olabilirim. Yaklaşık 1 yıl oldu diye hatırlıyorum. 1600 TL ye yaptırmıştım o zaman. Hem otomstore firmasından hem de stingo firmasından  koltuk tasarlamıştım web sitesi üzerinden ve birbirine yakın fiyatları vardı. Stingo yu seçmemdeki amaç  montaj hizmeti bedava idi. Genelde tüm şehirlerde anlaşmalı döşemecileri var. Kargo geldikten sonra o firmaya giderek ücretsiz olarak montajını yaptırabiliyorsunuz. Ben de siyah kumaş koltuklarımın çok toz ve kirlenmesinden muzdarip olduğum için tamamen deri şeklinde yaptırdım. Çok güzel oldu, sanki orjinal döşeme gibi. Arka koltuklar orjinaline uygun olarak 2+1 şeklinde ve ayrıca orta kolçak için de döşeme mevcut. Ben memnunum, tavsiye ederim.

Arkada kolçak/bardaklık da varsa orası da açık fermuarlı şekilde gönderiyorlar. Kısaca aracınızın orjinalinde ne varsa uygun şekilde yapıyorlar.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2023, 09:19:31 »
Önder bey,  muhtemelen daha önceki konuyu ben açmış olabilirim yada yorum yazmış olabilirim. Yaklaşık 1 yıl oldu diye hatırlıyorum. 1600 TL ye yaptırmıştım o zaman. Hem otomstore firmasından hem de stingo firmasından  koltuk tasarlamıştım web sitesi üzerinden ve birbirine yakın fiyatları vardı. Stingo yu seçmemdeki amaç  montaj hizmeti bedava idi. Genelde tüm şehirlerde anlaşmalı döşemecileri var. Kargo geldikten sonra o firmaya giderek ücretsiz olarak montajını yaptırabiliyorsunuz. Ben de siyah kumaş koltuklarımın çok toz ve kirlenmesinden muzdarip olduğum için tamamen deri şeklinde yaptırdım. Çok güzel oldu, sanki orjinal döşeme gibi. Arka koltuklar orjinaline uygun olarak 2+1 şeklinde ve ayrıca orta kolçak için de döşeme mevcut. Ben memnunum, tavsiye ederim.

Arkada kolçak/bardaklık da varsa orası da açık fermuarlı şekilde gönderiyorlar. Kısaca aracınızın orjinalinde ne varsa uygun şekilde yapıyorlar.

Osman Bey merhaba,
Açıkçası Ben de Stingo firmasının ürünlerini beğendim. Zaten Otomstore firmasının internet sitesi bayağı sorunlu. Sipariş oluşturmak neredeyse imkansız gibi. Daha önce Stingo ile görüştüğümde yanlış hatırlamıyorsam bana illerde montaj hizmeti veren yerleri olmadığını söylemişlerdi. Bugün tekrar arayıp teyit edeceğim. Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2023, 09:50:38
Osman Bey merhaba,
Açıkçası Ben de Stingo firmasının ürünlerini beğendim. Zaten Otomstore firmasının internet sitesi bayağı sorunlu. Sipariş oluşturmak neredeyse imkansız gibi. Daha önce Stingo ile görüştüğümde yanlış hatırlamıyorsam bana illerde montaj hizmeti veren yerleri olmadığını söylemişlerdi. Bugün tekrar arayıp teyit edeceğim. Teşekkürler.

Şimdi görüştüm firma ile ancak geçen sene olan montaj hizmetini artık vermediklerini belirttiler.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2023, 16:05:35 »
Anladım her halükarda bir döşemeciye gideceksiniz o zaman. İçinize sinen ürünü alınız,  sonra da montajını yaptırırsınız. Elinizden geliyorsa kendiniz de monte edebilirsiniz ancak bir döşemecinin yaptığına benzemiyor. Firma kılıfları tam aracınızın ölçüsüne göre yapıyor, özellikle deri ise elastikiyet olmadığından oturtmak oldukça zor. Döşemeci benim deri kılıfları elektrikli ısıtıcı önünde esnetip esnetip öyle taktı. Bu nedenle de çok güzel oturuyor, hiç potluk kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2023, 17:06:56 »
Yaptırmak istediğiniz orijinal koltuğun üstüne temiz tam oturan bir kılıf takmak mı? Yoksa orijinal döşemesi gibi eski döşemenin soyulup yerine yeni döşeme dikilip koltukların kaplanması mı?

İki durumun işçiliği birbirinden farklı. Muhtemelen orijinal gibi döşeme yapılması biraz daha işçilik gerektiren ve maliyetli bir iş olacaktır.

Yukarıda bahsedilen firma tam uyumlu giydirme koltuk kılıfı yapıyor anladığım kadarıyla. Bunu eli yatkın kişiler kendi takabileceği gibi herhangi bir aksesuarcı veya döşemeci fazla işçilik almadan (tahminim 300-500tl gibi) yapacaklardır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2023, 10:05:04 »
Yaptırmak istediğiniz orijinal koltuğun üstüne temiz tam oturan bir kılıf takmak mı? Yoksa orijinal döşemesi gibi eski döşemenin soyulup yerine yeni döşeme dikilip koltukların kaplanması mı?

İki durumun işçiliği birbirinden farklı. Muhtemelen orijinal gibi döşeme yapılması biraz daha işçilik gerektiren ve maliyetli bir iş olacaktır.

Yukarıda bahsedilen firma tam uyumlu giydirme koltuk kılıfı yapıyor anladığım kadarıyla. Bunu eli yatkın kişiler kendi takabileceği gibi herhangi bir aksesuarcı veya döşemeci fazla işçilik almadan (tahminim 300-500tl gibi) yapacaklardır diye düşünüyorum.

Erhan bey
Orijinal deri koltukların üzerine maalesef kılıf takılamıyormuş. Kayma yapar dediler kime sorduysam. Yapılacak olan tek şey kaldı. Üzerindeki deri olan döşemeyi komple söktürüp bire bir yarı deri yarı kumaş döşeme yaptırmak. Bunun da maliyeti 6-7 bin lira arasında oynuyor. Aracı satma fikrini tam olarak aklımdan çıkarırsam yaptıracağım.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2023, 11:52:35 »
Merhaba
Hakiki deri mi yoksa suni deri mi yaptırmak istiyorsunuz?
İstanbul`da iseniz bir firmaya gidip döşemelik deri satan suni ise metre, hakiki ise desi olarak alıp malzeme benden, işçilik ne kadar diye de sorabilirsiniz. En azından beğendiğiniz kalite ve renk alma imkanınız olur. Ama genelde en önemlisi işçilik bu tarz işlerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2023, 15:38:03 »
Erhan bey
Orijinal deri koltukların üzerine maalesef kılıf takılamıyormuş. Kayma yapar dediler kime sorduysam. Yapılacak olan tek şey kaldı. Üzerindeki deri olan döşemeyi komple söktürüp bire bir yarı deri yarı kumaş döşeme yaptırmak. Bunun da maliyeti 6-7 bin lira arasında oynuyor. Aracı satma fikrini tam olarak aklımdan çıkarırsam yaptıracağım.

Bana göre   aracınıza orjinale yakın bir döşeme yaptırıyorsunuz, kılıf değil. Dolayısıyla bu günün şartlarında fiyat normal. Hele bir de dediğiniz gibi henüz satmayı düşünmeyip en az bir 5 yıl daha binerim diyorsanız bence yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2023, 14:03:08 »
Herkese tekrar merhaba,
Cumartesi günü aracımın koltuklarının yırtık ve aşınmış yerlerini döşemecide yaptırdım. Tüm koltukların sırt ve oturma bölümlerinin orta kasımları ve ayrıca şoför koltuğunun yaslanma yerleri değişti. Orta kısımlar suni deri (orijinali de öyleydi) yan kısımlar ise gerçek deri ile değişti ve bana toplamda 5500 liraya mal oldu. Döşemecide sormayı unuttuğum için eğer aramızda bilen varsa diye sormak istiyorum. T25 Kasa Avensislerin deri koltuk renkleri ne olarak geçmekte. Krem mi yoksa açık bej mi? Bazı bölümleri kendim boyamak istiyorum ve HB sitesinde Derby firmasının oto deri koltuk boyaları mevcut. Kullananların yorumları çok iyi ama genel olarak herkes rengi pek tutturamamaktan şikayetçi kaliteden değil. En fazla üçüncü kez uygulamada tamamen kapattığı yazılmış. Eğer daha önce kendisi boyama yapan veya rengin en yakın hangisi olduğunu bilen varsa cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Derby renk kartelasında bana en yakın renk bej ve kemik rengi gibi geldi ama en iyisini tecrübe edenler bilir :)
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 02, 2023, 15:04:45 »
Hayırlı olsun öncelikle Önder bey. Bence orjinal renk diye takılmayın. İçinize hangi renk siniyorsa alın geçin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2023, 09:35:18 »
Hayırlı olsun öncelikle Önder bey. Bence orjinal renk diye takılmayın. İçinize hangi renk siniyorsa alın geçin.

İçime sinenden daha çok renk uyması önemliydi. Dün Bauhaus Markette oto boyalarına bakarken yetkili geldi ve kendisinde de aynı araçtan olduğunu söyledi. Onunki de 2006 modelmiş ve renk olarak Bej renk olduğunu söyledi. Şişeyi açıp baktım ve neredeyse aynı renk. Henüz tam karar vermedim. Önce döşemeleri yapan ustayla konuşup onun fikirlerini de alacağım. Zaten hemen yapılacak bir şey değil. Kuruması en az 1 gün sürer dediler. Benim 1 gün araba kullanmama gibi bir lüksüm yok malesef. Anca okullar tatil olunca deneyebilirim.
Cep telefonları;