Gönderen Konu: Yaris Motor Sorunu  (Okunma sayısı 899 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
Yaris Motor Sorunu
« : Şubat 03, 2023, 02:15:31 »
Merhabalar.Yeni aldığım 2014 1.0 benzinli yaris aracımdaki bir sorun için bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar.Araci alalı 2 gün oldu,ekspertizde motorda vuruntu sesi cıktı,yetkili servise gösterdik,vuruntu sesini onayladı,egsozdan yağ attığını,aracın yağ yaktığını,motorun sarsıntılı çalıştığını,ama motor açılmadan net birşey söylenemeyeceğini belirtti.Araç sahibi ile anlasarak aracı aldım ve direk servise bıraktım.Servise bırakma sebebim servis müdürünün tanıdık olması.Şuan durum netleşmedi,haber bekliyorum motorun durumu ve maliyeti konusunda.Yakın zamanda benzer bir durumla karşılaşan ya da bu konuyla uğraşan arkadaşlar bu işin maliyeti konusunda fikir verebilirse sevinirim.Çünkü maliyet çok yüksek çıkarsa aracı toplatıp sanayide yaptırma fikrim de bir köşede duruyor.Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Yaris Motor Sorunu
« : Şubat 03, 2023, 02:15:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Motor Sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2023, 09:51:31 »
Servis müdürü ne kadar tanıdık olursa olsun sonuçta fiyatlar servis fiyatı üzerinden işleyecek,belki işçilikte fark olabilir ama yinede parça fiyatları nedeni ile çok yüksek fiyatlar çıkar,daha 1 ay olmadı 2004 corola Terra 1.6 aracın motoru yapıldı 23300 TL tuttu sanayide,daha bunun içinde baskı balata bobinler vs yok,motor yaptırmak demek dipsiz bir kuyu nelerin değişeceği muamma o yüzden motor tamamen açılmadan kimse net cevap veremez.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 03, 2023, 09:55:00
İzmir'de oğuz oto var işlerinde iyi Toyota konusunda bilgili kişiler, keşke oraylada bir görüşseydiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2023, 10:18:43 »
Teşekkür ederim.Durumun farkındayım,serviste daha önce astra conta değişimi icin fiyat alip yarisindan daha aza sanayide yaptirmiştim.Ama şuan sanayideki fiyatlar icin de bir fikir edinme çabasındayim,ki siz vermissiniz bir örnek.Teşekkür ederim tekrar

Mesaj Birleştirildi: Şubat 03, 2023, 10:30:07
Oğuz oto yu başka bir yerde daha okumuştum,onlar aklımda.Teşekkur ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2023, 17:09:27 »
Gerekli bilgiler verilmiş; açılmışken tam rektifiyeli motor yapılmalı ve diğer  aksamlar da elden geçeceği için kaba bir hesapla resmi serviste 40-50.000 tl ,sanayide ise 30 -40.000 tl civarı bir rakama ulaşacağını tahmin ediyorum orijinal yedek parça kullanıldığı zaman,Oğuzhan Usta önemli kısımlara servisten alma orijinal yedek parça tercih edecektir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2023, 13:33:08 »
Teşekkur ederim.Servisten haber bekliyorum henüz