Gönderen Konu: Corolla 1.5 2021 direksiyon sesi sorunu  (Okunma sayısı 1978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '21
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Corolla 1.5 2021 direksiyon sesi sorunu
« : Şubat 02, 2023, 01:23:57 »
Herkese merhaba arkadaşlar, Corolla aracımızı 2021 1.5 dynamic benzinli kasayı 55 binde yeni aldım. Araçta 1000 km yaptım ve direksiyonda havalar soğumaya başlayınca bozuk cd sesi çıktığını farkettim. Forumda da benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşların yazılarını okudum ve 2 gün önce Çekmeköy ALJ Toyota yetkili servise garanti kapsamında direksiyon kolonu değişim için başvurdum aracımı bıraktım.
Bugün aradığımda aracı günde 3 defa teste çıktıklarını ve ses gelmediğini bildirdiler. Ben özellikle sesin nasıl ve ne şartlarda çıktığını belirtmeme rağmen iddialar bu yönde. Ayrıca aracı alırlarken de 1 hafta ve daha fazla süreyi bulabileceğini, toyota genel merkez ile canlı bağlantıda da sesi kanıtlayarak değişimin gerçekleşeceğini belirttiler.
Öncelikle şunu belirteyim 2023 yani son çıkan kasada bu problemin olmadığını ve onun direksiyon kolonunu takacaklarını bildirdiler. Bir diğer husus ise bu parçanın şu anda 15 bin tl üzerinde olduğunu öğrendim. Ben servisi sıkıştırmaya devam edeceğim ve konudan sizleri de bilgilendireceğim. Bu arada sesin videolarını çektiğim halde kabul etmiyorlar ve sizlerle de paylaşacağım. Eğer herhangi bir işlem yapılmaz ise bu işi twitter ve youtube üzerinden çektiğim videoları toyotayı etiketleyip konunun üzerine gitmeyi ve marka yönetimlerini daha iyi hale getirmelerini sağlamak üzere sonlandırmayı planlıyorum.

https://www.youtube.com/shorts/TTDUr5wVdss

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.5 2021 direksiyon sesi sorunu
« : Şubat 02, 2023, 01:23:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.5 2021 direksiyon sesi sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2023, 04:01:29 »
Kolay gelsin,bazen servisler tüketicinin lehine görüş bildirmelerine rağmen Toyota merkez ipe un seriyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2023, 11:11:19 »
Malesef öyle görünüyor. Bir de bu kasada bu sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem şudur; sesi çıkartmak için tam tur şeklinde değil özellikle kavşaklarda yarım ve küçük küçük rotasyonlarla sesi tam olarak duyabiliyorsunuz. Tabii birde soğuk havalarda duyma ihtimaliniz çok daha fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2023, 12:33:55 »
Aracımın direksiyonu toyota genel merkezi sıkıştırmam sonucu 3-4 gün içerisinde sesi duyduklarını söyleyip kabul ettiler. Parça geldikten sonra da direksiyon kolonu değişimi sağlandı. Ancak yetkili servis sesi duyana kadar aracı bırakma durumlarının saçma olduğunu ve bu konuyla ilgili şikayetimi ilettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2023, 00:04:18 »
Merhaba, direksiyon kolonu garanti kapsamında değiştirdiler. Ama dediğim gibi bu konu hem kronik sorun hem de soğuklarda başınıza gelebilecek bir şey. Aynı durumu yaşayan arkadaşlara duyurulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '24
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2023, 15:24:06 »
Herkese merhaba arkadaşlar, Corolla aracımızı 2021 1.5 dynamic benzinli kasayı 55 binde yeni aldım. Araçta 1000 km yaptım ve direksiyonda havalar soğumaya başlayınca bozuk cd sesi çıktığını farkettim. Forumda da benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşların yazılarını okudum ve 2 gün önce Çekmeköy ALJ Toyota yetkili servise garanti kapsamında direksiyon kolonu değişim için başvurdum aracımı bıraktım.
Bugün aradığımda aracı günde 3 defa teste çıktıklarını ve ses gelmediğini bildirdiler. Ben özellikle sesin nasıl ve ne şartlarda çıktığını belirtmeme rağmen iddialar bu yönde. Ayrıca aracı alırlarken de 1 hafta ve daha fazla süreyi bulabileceğini, toyota genel merkez ile canlı bağlantıda da sesi kanıtlayarak değişimin gerçekleşeceğini belirttiler.
Öncelikle şunu belirteyim 2023 yani son çıkan kasada bu problemin olmadığını ve onun direksiyon kolonunu takacaklarını bildirdiler. Bir diğer husus ise bu parçanın şu anda 15 bin tl üzerinde olduğunu öğrendim. Ben servisi sıkıştırmaya devam edeceğim ve konudan sizleri de bilgilendireceğim. Bu arada sesin videolarını çektiğim halde kabul etmiyorlar ve sizlerle de paylaşacağım. Eğer herhangi bir işlem yapılmaz ise bu işi twitter ve youtube üzerinden çektiğim videoları toyotayı etiketleyip konunun üzerine gitmeyi ve marka yönetimlerini daha iyi hale getirmelerini sağlamak üzere sonlandırmayı planlıyorum.

https://www.youtube.com/shorts/TTDUr5wVdss
Merhaba 2021 model corolla Flame X-Pack aracımda aynı sorunla 11.000 km. den itibaren ben de yaşamaya başladım. Üç ay sonra yetkili servise götürdüğümde ben de ispat edememe sorunuyla karşılaştım. Şimdilik arızalı direksiyonla dolaşıyorum. Sağolasın Toyota.
2024 Corolla Cross Flame

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2024, 14:14:08 »
Merhabalar, aynı sorunla ben de karşılaştım. Özellikle çok soğuk havada araba ısınana kadar bu sesi duyuyorum. Video kaydı aldım fakat servise gitmedim. Bu şekilde arabayı kullanmanın sakıncalı bir tarafı var mıdır ? Servislerin malum anlattığınız üzere işi yokuşa sürüyorlar.
1.5 dream